Açık Hava Filtresi Konusu

Motoruma açık hava filtresi taksam ama yakıt ve egzoz ayarını yapmasam, sadece stok hava filterisini çıkarıp yerine açık hava filtresi taksam motorun sağlığı açısından zararlı olur mu ?

Yakıt tasarrufu, hız meselesi, motorun sesi vs. bunları sormuyorum.

Motorumda stok hava filtresi ve stok egzoz var ve buna göre ayarlanmış bi yakıt ve gaz çıkışı var. Ben bu motora şuan direk açık hava filtresi taksam motorumun sağlığı açısından bi sıkıntısı olur mu ?

Neden böyle birşey düşünüyoruma gelecek olursak da servise gidip açık hava filtresi için uygun yakıt ve gaz ayarını yaptıramayacağım şuan için elimde açık hava filtresi var ve hava filterisini değiştirmek çok kolay bir uygulama kendim de yapabilirim servis olmadan ancak o gaz ve yakıt ayarlarını yapamam. Dolayısıyla bi sorun yaratır mı ?

olacak şey şudur dandik filtre ise veya montaj düzgün olmazsa toz toprak motorun içine dolar. Uzunca bir süre böyle kullanılırsa temizlemek gerekir bir de motorun ömrü kısalır.

sizin motor karbüratörlü değilse hava yakıt ayarını yapmanıza gerek yok. Karbüratörlü ise ayar zor bir iş değil. en önemlisi takacağınız filtrenin kaliteli olması (ör K&N gibi)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar