acemiyim yardım edin...

ben şöyle fiyatı uygun öğrenci ve bayan işi bir motor almak istiyorum... siz ne marka önerirsiniz? epey bi acemiyim, daha kullanmayı öğrenmem gerek.... :wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tabiki scotter bayan için bence en uygun olanıdır daha sonra vitesli birşey düşünebilirsin ama ilk başta bence kesinlikle scotter almalısın

öncelikle aramıza hoşgeldin:rendeer:
benim düşüncem bayan işi erkek işi diye bir ayrım yoktur. bunu hep söylüyorum.
hangi motoru beğeniyosan onu al bin.
öncelikle sen vitesli mi istiyosun yoksa vitessiz scooter mı istiyosun?
bir de bütçeni söylersen daha net tavsiyede bulunabiliriz.
acemiyim falan diye dert etme, elbet öğrenirsin. o kadar zor birşey değil.:cat:

Honda CBR125 bayanlara çok yakışıyor bence. 5000ytl'ye yakın anahtar teslim fiyatı var.

5000 ytl kadar bütcem yok ancak iki sene sonra okadar bütcem olabilir. şu anda sadece 2000-2500 ytl kadar bütcem var. bende scooter düşünüyordum. önerileriniz için çok teşekkür ederim...

cbr 125i araştırmam lazım fazla bilgim yok onun hakkında.
bir de vitessiz almam daha mantıklı değil mi sonuçte kullanmayı da yeni öğreneceğim. ama acayip merak sardım ben şu işe....

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hoşgeldin zerenses kardeş.Yeni başlayanlara scooter daha uygun gibi gelse de (otomatik vitesli olduğundan) bu aslında tamamen seçim meselesi.İleride yüksek cc'li vitesli motosikletler kullanacaksan 125 cc vitesli bir motosikletle başlaman (eğitimini alman şartıyla) çok da problem olmaz.Diğer yandan alır almaz ço acemilik çekmeden şehrin tadını çıkarayım diyorsan tabi ki scooter hızlı bir çözüm olacaktır.An azından başlangıç olarak denge sağlamayı, virajları güvenle almayı, frenajı ve çevresel faktörleri (diğer araçlar, yayalar, yol şartları vb.) izlemeyi öğrenirsin.Faydalı olur.
İlk motorun olacağı için ucuz birşey seçmen de yararına olur.Asya'lar arasında 125 cc'lik şirin bir model var.AS 125 T.Şehir içinde işini görür.

2500 ytl bütçen var diyelim, kaskın-montun olmadığını varsayıyorum.

Kask+mont=500ytl
Ruhsat=200ytl
A2 ehliyet=300ytl

2500-(500+200+300)=1500ytl

Yani liste fiyatı 1500ytl olan bir motor bakmalısın. Çeşitli markaların sitelerinde gez, tarzına tam karar ver, birkaç aday belirle, tekrar forumda sor :wiinkk: Daha iyi yardım alacaksın.

"Yuh, 200'e kask mı alınır", "monta ne gerek var 300 vermeye" dersen ilk kazanda daha büyük hastane marsafları ödeyebilirsin.
"Ehliyetsiz de olur" dersen de polisten köşe bucak kaçarsın, yakalanırsan da 600ytl ceza ödersin.

öncelikle hoşgeldin:rendeer:
ama 2000-2500 ytl paran varsa bunun 500 ü (korumalara göre artadabilir azaladabilir) koruma kıyafetlerine gidebilir (eğer almayı düşünüyorsan) bunuda göz önünde bulundur

kütükcüm bi yavaş ol ya tam ben yazıyodum bi baktım sen yazmışsın:p
bu iki oluyo bak dikkat et:queen:
peh peh eskiden böylemiydi buralarda kimse benden hızlı mesaj yazamazdı:queen:

bu durumda ben de asya motor'un as 125t modelini tavsiye ederim.
şu anki fiyatı 1650 YTL sanırım.
hiç kullanmadım ama görünüş olarak çok hoş bir motor.:cat:

kelsinus' Alıntı:
Hoşgeldin zerenses kardeş.Yeni başlayanlara scooter daha uygun gibi gelse de (otomatik vitesli olduğundan) bu aslında tamamen seçim meselesi.İleride yüksek cc'li vitesli motosikletler kullanacaksan 125 cc vitesli bir motosikletle başlaman (eğitimini alman şartıyla) çok da problem olmaz.Diğer yandan alır almaz ço acemilik çekmeden şehrin tadını çıkarayım diyorsan tabi ki scooter hızlı bir çözüm olacaktır.An azından başlangıç olarak denge sağlamayı, virajları güvenle almayı, frenajı ve çevresel faktörleri (diğer araçlar, yayalar, yol şartları vb.) izlemeyi öğrenirsin.Faydalı olur.
İlk motorun olacağı için ucuz birşey seçmen de yararına olur.Asya'lar arasında 125 cc'lik şirin bir model var.AS 125 T.Şehir içinde işini görür.

kelsinus önerilerin için teşekkür ederim ileride yüksek ccli vitesli motorlar kullanmayı düşünüyorum tabiki eğitimini alarak... ancak yine de hızlı bir çözüm yolu olan scooter bana daha uygun geldi...

xxxxx' Alıntı:
öncelikle hoşgeldin:rendeer:
ama 2000-2500 ytl paran varsa bunun 500 ü (korumalara göre artadabilir azaladabilir) koruma kıyafetlerine gidebilir (eğer almayı düşünüyorsan) bunuda göz önünde bulundur

kütükcüm bi yavaş ol ya tam ben yazıyodum bi baktım sen yazmışsın:p
bu iki oluyo bak dikkat et:queen:
peh peh eskiden böylemiydi buralarda kimse benden hızlı mesaj yazamazdı:queen:
İkimize bu site dar. Yarın şafak vakti Konu Dışı caddesinde düelloya bekliyorum :queen: :queen: :queen:

Khutuck' Alıntı:
2500 ytl bütçen var diyelim, kaskın-montun olmadığını varsayıyorum.

Kask+mont=500ytl
Ruhsat=200ytl
A2 ehliyet=300ytl

2500-(500+200+300)=1500ytl

Yani liste fiyatı 1500ytl olan bir motor bakmalısın. Çeşitli markaların sitelerinde gez, tarzına tam karar ver, birkaç aday belirle, tekrar forumda sor :wiinkk: Daha iyi yardım alacaksın.

"Yuh, 200'e kask mı alınır", "monta ne gerek var 300 vermeye" dersen ilk kazanda daha büyük hastane marsafları ödeyebilirsin.
"Ehliyetsiz de olur" dersen de polisten köşe bucak kaçarsın, yakalanırsan da 600ytl ceza ödersin.

ehliyet için kursa yazıldım, ehliyetimi alana dek kask mont v.s onları da tamamlamayı düşünüyorum ve en sonunda motorumu kapımın önüne çekmek istiyorum.... kask ve mont fiyatlarının ne kadar uçuk olduğununda farkındayım kardeş. belki de onlar hediye gelir, kimbilir... oyüzden önerilerin için teşekkür ediyorum...

neyle başlarsan öyle devam edersin sana tavsiye ileride ne kullanmak istiyorsun ona göre önerelim derim en sağlıklısı bu olur...

zerenses' Alıntı:
5000 ytl kadar bütcem yok ancak iki sene sonra okadar bütcem olabilir. şu anda sadece 2000-2500 ytl kadar bütcem var. bende scooter düşünüyordum. önerileriniz için çok teşekkür ederim...

cbr 125i araştırmam lazım fazla bilgim yok onun hakkında.
bir de vitessiz almam daha mantıklı değil mi sonuçte kullanmayı da yeni öğreneceğim. ama acayip merak sardım ben şu işe....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar