Ana problemimiz zaten fiyatlar. Ama fiyatları kabul edincede problem çözülmüyor ki.
kask beğenirsin, o kaskın o rengi kalmadı abi, desenli bulursun o boyut kalmadı, haftaya gelicek derler, 2 ay beklersin, gelmez. bu ülkede herşey kalmadı haftaya gelicek. Daha yazarım ama uzamasın.
Sonra bide fuarlar var dimi, fuarda herşey ucuz zaten. Paramla kepaze olmak istiyorum diyorsan fuardan alışveriş yap. Tabi ürün haftaya gelicek.
Vücut ölçülerimi biliyorum, iki tıklıyorum, 15-20 gün sonra istediğim şey, istediğim şekilde ve daha ucuza kapıya geliyor, kafam rahat, bide sorun çıktığında adam almanyadan beni arayıp özür diliyor. Büyük lüks.
Merhaba,
bu kazıktan bende yedim, aradan ne vakitler geçse de yine de insanın canını kızdırıyor. Kafama büyük kask, bedenime büyük mont elime büyük eldiven.. Bir beden de olsa, bir beden bir bedendir , farkeder. Ben sonradan farkettim. İnsanın etrafında motosiklet kullanan eş, dost, arkadaş olmadığı zaman hele de ben gibi , internetin nimetlerini kullanmayı akıl edemeyince durum böyle olabiliyor.
Halbuki, nasıl bir kask almalıyım, araştırması içerisine girip, fullface olmasına karar vermiş, beden ölçümü de mağaza da öğrendiğimi sanmıştım :mrgreen:
Halbuki,montun korumalarının oturması gerektiğini yine internetten keşfetmiş, denediğimde montu, kendimce kontrol edip, oturduğu kanısına varmıştım,meğerse dönebiliyorlarmış :mrgreen:
Halbuki eldiveni denemiş, genişler lan bu demediğim için, genişlediğinde bollaşan bir tekstil eldivene sahip olmuştum :mrgreen:
de gidi de, ne güzel günlerdi.
Kazasız belasız
Ben fiyatıda gectim. Tamam ahim sahim butcem yoktu ozamanlarvama herif resmen fazla satilmayan seyleri iteledi bana ve ne ekipmanlarin birbirleriyle ne rengi tutuyor, ne modelleri tutuyor eldiven desen bol, mont ondan hallice.eger dogru duzgun arastirip gitseydim hemen hemen ayni fiyatlara uygun ama daha duzgun seyler alabilirdim en azindan. Saticiya guvenip onerdigini (iteledigini) alan bendede suc yok degil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------
Aynen eldivenlerim kalin ve boldu banada mont ehh ondan hallice bir kaskim tamdi o kaskta komediydi L beden kask dusun ve onun icini doldura doldura daralttiklarini dusun. Kafamda kocaman duruyordu icerden tam olsada. Feciydi yani renk ve modellere deginmiyorum bile![]()
Merhabalar, anlatacağim konuyla ilgili veya ilgisiz sizinde bir anınız varsa anlatın bir saf ben miyim meraktayım.![]()
Motora yeni baslayan arkadaslar genelde motosiklet videolarini yalayip yutmus oluyorlar yani bircogu. Ben nedense ilk baslayacagim zaman hic motosiklet nasil surulur, nasıl ekipmanlar alinir ogrenmeden bu işe daldım tezcanliligimdan olsa gerek.
Elime geçen parayla koştur koştur motosiklet magazasina daldim. Tabi ozaman yasadigim sehirde pek bol magaza yoktu mecbur ona gidecektim. Gittim ve markalardan birhaberim zaten elimdeki butcede ozamanlar cok bol değil. Neyse ufak tefekte bir kizcagizim ya heralde beni çok sallamadilar diye dusunuyorum. Bastan savma bir şekilde magazadan bir guzel kask, eldiven, mont topladik. Ama cidden topladik, toplama bilgisayar gibi olmuştum. Mont ayrı dünyada, kask ayri dunyada butun ekipmanlar ayri telden caliyor. Neyse sirtlik ve dizlik alayım dedim adam senin montunun sirtligi var zaten (süngeri kastediyor) sen neye biniyon dedi 150lik commuterim vardi. Dandik bir belliği bu olur sana deyip iteledi. Dizlik olarakta resmen bisiklet dizligi gibi bisey verdi ki bir onu almadim Allahtan. Çiktım, saf gibi nasılda mutlu mutlu ayrildim oradan.Sonra tabi ekipman heyecani gecince ben ne almisim boyle dedim. Ehh birazda neler iyidir, neler kotudur arastirinca tirt seylere o parayi verdigimle kalmistım. Allah onlari bildigi gibi yapsin ustunden kaç sene gecti unutmam bunu -.- Sonra en baştan ekipman dizdim.
O kazığı hepimiz yedik sanırım. Sadece 1 kez motosiklet ekipmanları alışveriş yaptım türkiyeden. soyup soğana çevirmişlerdi beni.
Çevremdeki hiç kimseye izin dahi vermiyorum. soran olursa araştırıp yurtdışından temin ediyoruz, mutluyuz. Yurtdışı hem çeşit bol hem, fiyatlar güzel.
siz hangisini elinize alıp incelesiniz fiyatı az yada çok eliniz boş çıkmayın diye evet o çok güzel, en çok satan modelimiz, ona zam gelicek, elimizde kalan son ürün vs. deyip neyi elinize alsanız onu övüp itelemeye çalışırlar. bununla beraber giyiminiz pek iyi değilse elinize alacağınız iki üründen ucuz olanı överlerçünkü eliniz boş çıkmanızı istemez. herşeyi geç içinden dalga geçeni hatta küfür edeni saymıyorum bile. kısacası alacağınız eşya ne olursa olsun biyere girdiğiniz zaman kimseyle muhattap olmayın.
Ben nispeten daha bilincliydim ama benim bile pismanligim var..
kalin bi tekstil mont aldim icligini cikarir yazin bile giyerim dedim ama icligin cikmasina ramen simdi bile baya terletiyor yazin sicaginda napicam bilmiyorum..
yazlik fileli mont alayim diyorum bu seferde korumalari baya dusuk oluyor yerde surtununce ne olacak onu dusunuyorum..
hasili simdiki aklim olsa hepsine ayri ayri para verecegime guzel bi deri mont alir yaz kis terletsede usutsede ayni koruma ile kafam rahat ederdi.