- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar motor tamircilerine para vermekten sıkıldığım için ufka tefek şeyleri artık kendim yapmaya karar verdim ve fren balata değiştireyim dedim. Motorum zx 636 yeni kasa. Fren balatası bayağı bitmiş olup nerdeyse demir sürtecek kıvama gelmiş.yenisini aldım. Civatalarını söktüm eski balatayı attım kenera buraya kadar her şey normal.Kaliperin 2 pistonu var bunalar 3 4 cm dışarda kalıyor. Bunları içine sokmak gerekiyor. Elimle biraz zorladım girmedi Sonra temiz bir bez ile temizleyip yumşak bişeyle tık tık vurarak içine soktum işte yanlışı burada yaptım. 2 piston olduğu için ben önce tekini içeri itekleyim diğerini sonra iteyim dedim.Meğerse aynı anda bi o bi onu itmek gerekiyormuş.Ben tekini itekleyince foş dedi iteklenmemiş olan balatanın olduğu taraftan bi miktar yağ boşalttı.Tabi ben hemen müdahale etip çoğunun gitmesini engelledim. Ama sonucunda balataları sağlamca takmış ve halletmiş oldum.Siz siz olun onları aynı anda itekleyin.Şimdi Hidrolik değişimi gerekecek sanırım.Fren biraz daha sonda tutuyor ama tutuyor ve abs ile alakası varm ı bilmem ama sorunsuz çalışıyor.