Acaba hastalıklı mıyım

Motosikleti
600RR
bugüne kadar alıp sattığım motorları hep özlüyorum,bilgisayara resimlerini attım içip içip kendime kızıyorum neden sattım lan diye,geçen gün de 15 sene önce sattığımız arabayı ilanda gördüm başladım ağlamaya ben niye böyle eskiden kopamıyorum yemin ederim en yeni en lüks ne arabada ne motorda gözüm var sadece elimden geçen malları özlüyorum evet haklısınız bir avuç citava ama çok bağlanıyorum😖

1986 yılında Rahmetli babam steyşin Wolksvagen almıştı, zamanına göre çok havalı bir arabaydı. Taksi yaptı senelerce kullandı sonra özele çıkardı senelerce de biz kullandık.

Hurda diye terk ettik, kaportacı biri görmüş kilo fiyatına verdik, bunu toplayıp satmış, seneler sonra ara bir sokakta tekrar hurda halde gördüm, durup başında uzun uzun baktım. Bir mahzunlaştım, garipleştim içim burkuldu.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kanki sen kız arkadaşından falan ayrılma o zaman, deli edersin kendini.

Motosikleti
600RR
@yaşlıveacemi
89 yılında benim babam ford 1210 ile havalimanına jet yakıtı taşıdığını anlatırdı,şoförlüğün itibar gördüğü yıllar,arabacılığın kral zamanları 80 sonları 90 başları

Motosikleti
Yok
Bende de oluyor benzeri şeyler. Örneğin 1985 model aşağıdaki Porsche 911: Çocukken de hayranıydım, gençken de hayranıydım, aradan kırk-kırk bir sene geçmiş halen hayranıyım.

Belki inanmazsınız, 2025 model 911'ler beni bunun kadar cezbetmiyor. Tam bir koleksiyonluk ürün bu benim için.

Motosikleti
600RR
Bende de oluyor benzeri şeyler. Örneğin 1985 model aşağıdaki Porsche 911: Çocukken de hayranıydım, gençken de hayranıydım, aradan kırk-kırk bir sene geçmiş halen hayranıyım.

Belki inanmazsınız, 2025 model 911'ler beni bunun kadar cezbetmiyor. Tam bir koleksiyonluk ürün bu benim için.
ben seni anlıyorum usta,yeni şeyler bir gram heyecan vermiyor bana,eski dedin mi akan sular durur tüylerim diken diken olur,çocukken kurduğumuz hayaller ayrı bir masumdu

Motosikleti
Yok
ben seni anlıyorum usta,yeni şeyler bir gram heyecan vermiyor bana,eski dedin mi akan sular durur tüylerim diken diken olur,çocukken kurduğumuz hayaller ayrı bir masumdu
Aynen hocam. Yani her şey bir tuhaf oldu bana göre. Otomobiller de öyle. Eskiden her birinin ayrı karakteri vardı, eski otomobillerin. Şimdi bakıyorum, özellikle de SUV dedikleri tipler, hepsi birbirinin ufak-tefek farklarla kopyası gibi bir şey geliyor bana.

Yahut alâkasız kategoriden bir başka örnek; bir müddet önce yeni bir ayakkabı beğendim, satın aldım, ayakkabıyı giydim, bağcıklarını bağlayamıyorum. :) Muhtemelen maliyeti düşürme hastalığı yüzünden olması gerekenden kısa bağcık koymuşlar.

Bizim gençliğimizde yoktu ki böyle tuhaf şeyler? Yani maliyeti 1 TL yüksek olsun, fiyatın 1 TL yüksek olsun, ama adam gibi mal üret. Üret ki, tüketicin memnun kalabilsin, bir daha ki ayakkabı alışverişinde tekrar seni tercih etme ihtimali olsun.

Ama herkesin düşüncesi, kafa yapısı farklı işte - yapacak bir şey yok.

100 km de 20 lt yakan 6 silindir benzinli bir otomobil belli bir süre sonra keyifsiz gelebilir , nereden biliyorsun diye sorma biliyorum 😬
bunu kullanmayacan garajda izleyecen o kısmı çok keyifli 🤣

Motosikleti
Yok
100 km de 20 lt yakan 6 silindir benzinli bir otomobil belli bir süre sonra keyifsiz gelebilir , nereden biliyorsun diye sorma biliyorum 😬
bunu kullanmayacan garajda izleyecen o kısmı çok keyifli 🤣
Benim için ölene kadar "tatlı bir hayâl" olarak kalmaya mahkûm bir güzellik bu zaten. :)

Az önce sarı siteye baktım, 83 ve 85 modelleri için 15.000.000,00₺ civarında istiyorlar. Buna zaten gücüm yetmez, yetse bile bu parayı buna verir miyim, yine pek zannetmiyorum. Bu kadar da etmiyor benim gözümde çünkü.

Benim için ölene kadar "tatlı bir hayâl" olarak kalmaya mahkûm bir güzellik bu zaten. :)

Az önce sarı siteye baktım, 83 ve 85 modelleri için 15.000.000,00₺ civarında istiyorlar. Buna zaten gücüm yetmez, yetse bile bu parayı buna verir miyim, yine pek zannetmiyorum. Bu kadar da etmiyor benim gözümde çünkü.
98 sahanda yumurta denilen farlı 911 ler 1,5-2 milyona bulunur , bunları klasik oval fara çeviriyorlar güzel oluyor ama litresi 50 liradan 20 litre ürkütüyor yav 🤣

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski araçlarımızı gözümüzde değerli kılan "o dönem ve o araçla yaşadıklarımız, anılarımız ve geçirdiğimiz iyi zamanlar"

Ben de ara ara Sahibinden'e girip 2017'de sattığım kırmızı Rks Titanic 150-S'i, 2019'da sattığım mavi Sym Wolf'ü ararım. O dönem kullandığım Sym Wolf, forum üyelerinden Angrypower vesilesiyle kuzenine satıldı ve Urfa'ya gitmişti. Çocuk da bir 6 ay kullanıp satmışmış. En son 2022 ya da 2023'te motoru Mardin'den girilen bir ilanda görmüştüm, anasını şey etmişlerdi motorun.

Motosikleti
D400
bugüne kadar alıp sattığım motorları hep özlüyorum,bilgisayara resimlerini attım içip içip kendime kızıyorum neden sattım lan diye,geçen gün de 15 sene önce sattığımız arabayı ilanda gördüm başladım ağlamaya ben niye böyle eskiden kopamıyorum yemin ederim en yeni en lüks ne arabada ne motorda gözüm var sadece elimden geçen malları özlüyorum evet haklısınız bir avuç citava ama çok bağlanıyorum😖

yaşın kaç bilmiyorum da civarındakiler yaşlanıp ölmeye başladıgında ya da manitandan ayrıldıgında seni düşünemiyorum :D

Motosikleti
KTM 790 Adventure

Sene 1982… Henüz 504’ümüz 7 yaşındayken girmişti hayatımıza. İlk göz ağrımızdı. Tam 30 yıl boyunca kahrımızı çekti; bizi hiç yarı yolda bırakmadı. Araba kullanmayı onunla öğrendim. Direksiyondan vitesliydi, 4 ileri şanzımanı vardı. Yaz gecelerinde babama tavandaki manuel sunroof’u açtırır, arka koltukta uzanıp gökyüzündeki yıldızları izlerdim.

Çocukluğum, ergenliğim, gençliğim… Hepsi bir şekilde 504’ün içinde geçti. Teybinden jantlarına kadar her şeyi orijinaldi. Çocukken aldığımız İzel-Çelik-Ercan kaseti, sonra Cartel, gençliğimin ilk yıllarında İbrahim Erkal… Hayatımın soundtrack’i o arabanın teybindeydi. Bugün YouTube’da bu şarkılardan biri çalsa, zihnim bir anda 80’lere, 90’lara gider; gözlerim dolmadan duramam.

2010’da evlenene kadar 504 hep yanımdaydı. Ama yıllar onu da yormuştu; artık yol almakta zorlanıyordu, sanayiden çıkmaz olmuştu. Babam onu emekliye ayırdı. Evimizin önünde, sarmaşıkların altında yavaş yavaş gözden kayboldu; sanki zaman onu örtüyordu. Yeni evlilik, kızımın dünyaya gelişi derken 504’ü daha az görür oldum ama aklımda hep aynı hayal vardı: Bir gün onu yeniden canlandırmak, baştan aşağı restore etmek ve çocukluğumdaki gibi sunroof’u açıp bu kez kendi ailemle hafta sonu gezilerine çıkmak…

Ama olmadı. Rahmetli babam, bana hiç danışmadan 2012’de 504’ü hurdaya ayırmış, cüzi bir rakama satmış. Haberi aldığımda, sanki çok yakın bir dostumu kaybetmişim gibi içime ağır bir acı çöktü. Çünkü o benim için sadece bir araba değildi. Çocukluğumu hatırlayabildiğim, koklayabildiğim, teybine eski kasetleri taktığımda hayal dünyama sığınabildiğim tek somut parçaydı.

Ne zaman yolda aynı renk, aynı model bir 504 görsem, bir anda çocukluğuma ışınlanırım. Babam, yaz geceleri, kasetlerin cızırtısı, yıldızlar… Hepsi aynı anda gelir. İşte benim 504’le bağım tam olarak buydu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bendeki hastalık başka türlü; bir şeyi / birini hayatımdan çıkarttığım anda komple siliyorum bellekten. Daha önce kullanıp sattığım arabaların plakalarını hatırlamıyorum bile - yolda görsem tanımamın imkânı yok. Keza motosikletler de aynı; daha üç yıl önce sattığım ve 40.000km kullandığım CB500F'in bile plakasını hatırlamıyorum şu anda. Zamanında 6 yıl birlikte yaşadığım bir sevgilim bugün beni yabancı bir numaradan arasa sesini tanımam, çünkü samimiyetle hatırlamıyorum. :ROFLMAO: 💦

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Geçen ay Porsche fabrika ve müzesini ziyarete gittim. Yeni modellerden çok eskilerin başında vakit geçirdiğimi fark ettim. Özellikle bir model vardı ki bakmalara doyamadım. Madem konusu açıldı bu güzellikten sizi mahrum bırakmayayım.

Motosikleti
Ns200 15"
Geçen ay Porsche fabrika ve müzesini ziyarete gittim. Yeni modellerden çok eskilerin başında vakit geçirdiğimi fark ettim. Özellikle bir model vardı ki bakmalara doyamadım. Madem konusu açıldı bu güzellikten sizi mahrum bırakmayayım.

Bence 1990-2010 arası otomobil tarihinin en iyi zamanlarıydı.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bendeki hastalık başka türlü; bir şeyi / birini hayatımdan çıkarttığım anda komple siliyorum bellekten. Daha önce kullanıp sattığım arabaların plakalarını hatırlamıyorum bile - yolda görsem tanımamın imkânı yok. Keza motosikletler de aynı; daha üç yıl önce sattığım ve 40.000km kullandığım CB500F'in bile plakasını hatırlamıyorum şu anda. Zamanında 6 yıl birlikte yaşadığım bir sevgilim bugün beni yabancı bir numaradan arasa sesini tanımam, çünkü samimiyetle hatırlamıyorum. :ROFLMAO: 💦
Ne güzel işte hard disk sürekli temiz kalıyor....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar