Abus disk kilidi 8078 vs 8008 hangisi tercih edilmeli?

Bu iki kilidin fiyatları çok yakın. Güvenlik ve kullanım rahatlığı açısından hangisi tercih edilmeli. Teknik özellikler abusun sitesinde yazıyor kullanıcı yorumlarını merak ediyorum?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
8008 kullanıyorum. Parasının hakkını veren bir kilit ve Abusun en yüksek güvenlik sunan kilidi olması lazım.

Motosikleti
Ben alalı 3 sene oldu, daha değişmedim. Ama benim sitenin kapalı garajı. Ses belli ediyor.

Takıp çıkarması 8077 ye göre daha mı zor alarm çalmadan?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de ns 200 ug2 nin sele altına sığar mı?

Son düzenleme:
Her iki kilitte çok sağlam ve güvenilir kilitler. Pulsar 200ns sele altına hayır sığmaz.

Bu iki kilidin fiyatları çok yakın. Güvenlik ve kullanım rahatlığı açısından hangisi tercih edilmeli. Teknik özellikler abusun sitesinde yazıyor kullanıcı yorumlarını merak ediyorum?
Sele altına sığabilecek motosikletcilerde disk kilitleri var yanlış hatırlamıyorsam 200-300TL ben onlardan kullanıyorum ufak bir dokunmada bile direkt ötmeye başlıyor . Sulama araçları geçerken üstüne ufak bir su gelse bile direkt ötüyor , yanına da istediğiniz disk kilidini alıp evinize koyacağınız zaman onu dışarıda bir yere bırakırken ucuz olanı kullanabilirsiniz.

Her iki kilitte çok sağlam ve güvenilir kilitler. Pulsar 200ns sele altına hayır sığmaz.
8078 i bilmiyorum ama 8077 olanı sığıyor

Takıp çıkarması 8077 ye göre daha mı zor alarm çalmadan?

Bir de ns 200 ug2 nin sele altına sığar mı?
bende 8077 modeli var o ucu ucuna sığıyor ama 78 modelini bilmiyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
8078'i ben de ilk defa duydum. 8077 var bende gayet rahat kullanımı.
Tek sorunum kilitlerken dikkatli olmaz da fazla sarsarsam alarm hemen ötüyor. kilitlendikten sonra hemen devreye girmse, en azından anahtarı çıkaracak kadar vakit kalsa iyiymiş.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Çift kilit olarak 8008 ve 8077 kullanıyorum. 8008 kaba ve zincir için alanı bulunmakta. Heybetinden ve üzerindeki dökme ABUS yazısından kimse yaklaşmıyor. Gün içi kullanımda da 8077 kullanıyorum. Zincir alanı yok. Dar bir yuvası var. Ancak aşırı sağlam. 6 aydan fazladır kullanıyorum, yağmur çamur bana mısın demedi. 8078'i mağazanın birinde görmüştüm, pek fark yok gibiydi. Site üzerindeki açıklamalarında da öyle ayırt edecek bir farklılık göremedim.
Arkadaşların dediği gibi iki kilit de 1 saniye sonra devreye giriyor. Eğer hızlı değilsen biraz uğraşırsın. Sabahları 8008'in alarmı yüzünden çok küfür yiyorum. Çok yüksek değil ama o sessizlikte yeri göğü inletiyor. :)

Düzeltme: Yanlış modele bakmışım. 8078 kıyak bir aletmiş. :)

Ben de yanlış yazmışım aslında 8077 demek istedim. 8078 8077nin aynısı, anahtarsız Bluetooth ile açılan versiyonu aslında. Boyları da aynı sanırım.

Çift kilit olarak 8008 ve 8077 kullanıyorum. 8008 kaba ve zincir için alanı bulunmakta. Heybetinden ve üzerindeki dökme ABUS yazısından kimse yaklaşmıyor. Gün içi kullanımda da 8077 kullanıyorum. Zincir alanı yok. Dar bir yuvası var. Ancak aşırı sağlam. 6 aydan fazladır kullanıyorum, yağmur çamur bana mısın demedi. 8078'i mağazanın birinde görmüştüm, pek fark yok gibiydi. Site üzerindeki açıklamalarında da öyle ayırt edecek bir farklılık göremedim.
Arkadaşların dediği gibi iki kilit de 1 saniye sonra devreye giriyor. Eğer hızlı değilsen biraz uğraşırsın. Sabahları 8008'in alarmı yüzünden çok küfür yiyorum. Çok yüksek değil ama o sessizlikte yeri göğü inletiyor. :)

Düzeltme: Yanlış modele bakmışım. 8078 kıyak bir aletmiş. :)
Hocam seni Allah gönderdi :) 2 kilidin en boy yükseklik ölçme şansın varsa çok makbule geçer. Pulsar ns 200 sele altına sığar mı merak ediyorum.

Bir de 2 modelin pilleri ne kadar dayanıyor?

Alarm çalmadan takıp çıkarırken 2 model de aynı miktardamı uğraştırıyor? Çok soru oldu ama yazabilirseniz çok sevinirim. Elinde ikisini birden bulunduran yok çünkü :)

8078 i bilmiyorum ama 8077 olanı sığıyor

bende 8077 modeli var o ucu ucuna sığıyor ama 78 modelini bilmiyorum
Sizin motosiklet ns200 değil mi?

Son düzenleme:
Ben de yanlış yazmışım aslında 8077 demek istedim. 8078 8077nin aynısı, anahtarsız Bluetooth ile açılan versiyonu aslında. Boyları da aynı sanırım.

Hocam seni Allah gönderdi :) 2 kilidin en boy yükseklik ölçme şansın varsa çok makbule geçer. Pulsar ns 200 sele altına sığar mı merak ediyorum.

Bir de 2 modelin pilleri ne kadar dayanıyor?

Alarm çalmadan takıp çıkarırken 2 model de aynı miktardamı uğraştırıyor? Çok soru oldu ama yazabilirseniz çok sevinirim. Elinde ikisini birden bulunduran yok çünkü :)

Sizin motosiklet ns200 değil mi?
evet 2017 ns 200 abs li
Hatta çamaşır ipinden kilit ipini gövdesine sararak sele altına yerleştiriyorum

Harika hocam. 8008 ile 8077 nin boylarını kıyaslamak kaldı. Aynı ise bu da sığar

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
ABUS 8008 / 12KS120 Granit Kombine Kilit kullanıyorum zincirli set ile birlikte aldım. Disk kilitlerinde maksimum koruma düzeyi 20. seviyedir. ABUS 8008 zincirsiz kullanımda 19. seviyeye ulaşırken zincir ile birlikte son seviye olan 20. seviyeye çıkıyor. Aşırı sağlam bir kilittir hatta çoğu motosiklet hırsızının korkulu rüyası diyebilirim bazıları bu kilidi motorda gördüğünde yanına bile yanaşmıyorlar 🤣. ABUS 8077 ise tek başına 18. seviye koruma sağlarken zincir ile birlikte 19. seviye koruma sunuyor.

Hatta aralarında bariz kilo farkını şöyle anlatayım; 8077 ağırlığı 940 gram iken 8008'in ağırlığı 1250 gram eşek ölüsü gibi kilit. Aynı zamanda 8008'in kilit piminin kalınlığı 16mm iken 8077'nin 13,5mm yani her türlü 8008 diyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abus.larda anahtarın kilit içinde kırılmış olduğu 1-2 örnek hatırlıyorum geçmişten. Hatta geçmişte Wolf kullanan bir arkadaşım çilingirle bile açamamış ve en sonunda ön diskinden feragat etmişti.

Motosikleti
Abus.larda anahtarın kilit içinde kırılmış olduğu 1-2 örnek hatırlıyorum geçmişten. Hatta geçmişte Wolf kullanan bir arkadaşım çilingirle bile açamamış ve en sonunda ön diskinden feragat etmişti.
Sapasağlam anahtar nasıl kilidin içinde kırılıyor ki? Yani öyle çok zor dönme olayı da yok.
Haa, çok yağsız falan kalmışsa kilit belki olabilir, o da zamanla anahtarın dönmesi zorlaşırsa falan farkedilir herhalde.
Bende 2017'de aldığım abus zincir kilit var hala anahtarın zor dönmesi sorunu yok, yılda bir anahtar deliğinden azıcık wd40 sıkıyorum, hatta geçen yaz wd40'a üşendim, zincir yağlarken zincir yağı sıkmıştım. Ama sürekli yağmur altında ara ara ıslanan kilitse ara sıra yağlamak gerekebilir, bu bütün kilitlerde geçerli.

11 aydır ABUS 8077 kullanıyorum motor sürekli açık alanda yağmur, çamur, kar, nükleer felaket bile gördü hiçbir şey olmadı, tavsiyedir. Pili falan da bitmedi, bi kere ilk aldığım zamanlar apartman açık otoparkında alarmını çaldırdım, açmayı becerememiştim, o sabah sessizliğinde fecaat ses yapmıştı... Sadece eskiden anahtarı takıp çevirdiğim zaman tık diye açılırdı, o açılması biraz gevşedi gibi, anahtar bazen boşa dönüyor, sonra açılıyor tabi açılmamazlık falan olmadı hiç.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Diğerlerinin söyledikleri tamamen doğru.

Ağırlık olarak 1200 gram 8008, iç ağız genişliği 66mm genel genişlik 92mm. Pil dayanıklılığı hava şartlarına bağlı 6 ay ile 1 sene aralığında. Ancak dikkatli kullanırsan ve pek aktif olmazsa 1,5 yıl kullanan vardı.
Diğeri ise 940 gram. 8077 modeli. İç genişlik 48mm genel genişlik 58mm. Pin boyutu 13,5mm. Pil için yorum yapamayacağım. teknik sürelerini bilmiyorum ama ben 7 ay oldu kullanıyorum. İçindeki pil hala duruyor.

8008 kilit mekanizması üstte. Girerken biraz takılma yapıyor. Ancak görüş açısı geniş. Pek sorun yaşatmıyor. Sadece dedikleri gibi yağı eksilmesin. Geçen haftalarda kilit zorlanmaya başlamıştı, makina yağı damlattım, açıldı.
8077 ise arkasında. Kör açıda kalabiliyor. Jantı derin olanlar sorun yaşar kesinlikle. Şimdiye kadar anahtar konusunda sorun yaşamadım.

Öneri: Kullanırken, hatırlatma kablosu bağlarsanız, burun yukarıda kalır, her türlü rahatlık yapar.

Motosikleti
Türkiye'de satılan piller dandik olduğu için pil süresi göreceli konu. İçinde gelen pili 3 yıl kullandım. Sonra tv kumandasına taktım. 8008 hala orjinal pili. Ne kadar alarm çaldığı ile alakalı süreler.

Motosikleti
Türkiye'de satılan piller dandik olduğu için pil süresi göreceli konu. İçinde gelen pili 3 yıl kullandım. Sonra tv kumandasına taktım. 8008 hala orjinal pili. Ne kadar alarm çaldığı ile alakalı süreler.
Ben herhangi bir cihaza pil alırken duracell alıyorum ama dandik cihazlara duracell almaya üşenirsem bim'de satılan pillerden alıyorum, onların da tipleri duracell gibi ama çakma bim pili işte, onlar bile yeterince iyi. benim için önemli olan pil bitince akmasın yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar