Abus disk kilidi 8078 vs 8008 hangisi tercih edilmeli?

Çift kilit olarak 8008 ve 8077 kullanıyorum. 8008 kaba ve zincir için alanı bulunmakta. Heybetinden ve üzerindeki dökme ABUS yazısından kimse yaklaşmıyor. Gün içi kullanımda da 8077 kullanıyorum. Zincir alanı yok. Dar bir yuvası var. Ancak aşırı sağlam. 6 aydan fazladır kullanıyorum, yağmur çamur bana mısın demedi. 8078'i mağazanın birinde görmüştüm, pek fark yok gibiydi. Site üzerindeki açıklamalarında da öyle ayırt edecek bir farklılık göremedim.
Arkadaşların dediği gibi iki kilit de 1 saniye sonra devreye giriyor. Eğer hızlı değilsen biraz uğraşırsın. Sabahları 8008'in alarmı yüzünden çok küfür yiyorum. Çok yüksek değil ama o sessizlikte yeri göğü inletiyor. :)

Düzeltme: Yanlış modele bakmışım. 8078 kıyak bir aletmiş. :)
Hocam müsait olursanız 8008 en boy yükseklik ölçme şansınız var mı?

Abus 8077 kullanıyorum yıllardır, tek yaşadığın sıkıntı bazı motorların disklerindeki delikler küçük oluyor ve böyle modellerde kilidi kullanamıyorum. Özelliklerine baktığımda 8077nin pimi 13.5mm, 8008in pimi 16mm kalınlıkta görünüyor. Dolayısıyla 8008de kullanılabilecek motor modeli çok daha düşecektir, buna kesinlikle dikkat edin derim.

Diğerlerinin söyledikleri tamamen doğru.

Ağırlık olarak 1200 gram 8008, iç ağız genişliği 66mm genel genişlik 92mm. Pil dayanıklılığı hava şartlarına bağlı 6 ay ile 1 sene aralığında. Ancak dikkatli kullanırsan ve pek aktif olmazsa 1,5 yıl kullanan vardı.
Diğeri ise 940 gram. 8077 modeli. İç genişlik 48mm genel genişlik 58mm. Pin boyutu 13,5mm. Pil için yorum yapamayacağım. teknik sürelerini bilmiyorum ama ben 7 ay oldu kullanıyorum. İçindeki pil hala duruyor.

8008 kilit mekanizması üstte. Girerken biraz takılma yapıyor. Ancak görüş açısı geniş. Pek sorun yaşatmıyor. Sadece dedikleri gibi yağı eksilmesin. Geçen haftalarda kilit zorlanmaya başlamıştı, makina yağı damlattım, açıldı.
8077 ise arkasında. Kör açıda kalabiliyor. Jantı derin olanlar sorun yaşar kesinlikle. Şimdiye kadar anahtar konusunda sorun yaşamadım.

Öneri: Kullanırken, hatırlatma kablosu bağlarsanız, burun yukarıda kalır, her türlü rahatlık yapar.
Hocam kusura bakmayın sizi darlıyorum dış ebatlarını ölçme şansınız var mı? Ns200e 8077 ucu ucuna sığıyormuş. Ebatları aynıysa 8008 almak istiyorum. Cepte taşımak olmaz gibi. İletiyi görünce kıyaslamak için ikisini ölçebilirsiniz çok sevinirim 🖐️

Abus 8008'in yaşadığım tek sorunu, dil kısmında bazen takılma oluyor ve bu durumda alarm aktif kalabiliyor. İçerideki yayı daha gergin veya yarım milim daha uzun yapmaları gerekirdi.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Hocam kusura bakmayın sizi darlıyorum dış ebatlarını ölçme şansınız var mı? Ns200e 8077 ucu ucuna sığıyormuş. Ebatları aynıysa 8008 almak istiyorum. Cepte taşımak olmaz gibi. İletiyi görünce kıyaslamak için ikisini ölçebilirsiniz çok sevinirim 🖐️
Sorun değil, bugün akşam eve geçeyim mezura ile dış ölçü alırım.
En kötü yarına haber vererim sanada.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abus 8077 kullanıyorum yıllardır, tek yaşadığın sıkıntı bazı motorların disklerindeki delikler küçük oluyor ve böyle modellerde kilidi kullanamıyorum. Özelliklerine baktığımda 8077nin pimi 13.5mm, 8008in pimi 16mm kalınlıkta görünüyor. Dolayısıyla 8008de kullanılabilecek motor modeli çok daha düşecektir, buna kesinlikle dikkat edin derim.
Disk kilidini diskteki deliklere mi geçirmeye çalışıyorsunuz?
Ben o deliklere denk getiremem deyip disik iç tarafındaki büyük boşluklara kilitliyorum, bu şekilde xmax ile de vstrom ile de disk kilidinin pimi büyük olmasındna sorun yaşamadım.

Ankara da Çankaya Keçiören Mamak Yemahalle civarı abus 8008 disk kilidi kullanan var mı? Motosikletimi getirip sele altına sığar mı bakmak istiyorum arkadaşlar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Disk kilidini diskteki deliklere mi geçirmeye çalışıyorsunuz?
Ben o deliklere denk getiremem deyip disik iç tarafındaki büyük boşluklara kilitliyorum, bu şekilde xmax ile de vstrom ile de disk kilidinin pimi büyük olmasındna sorun yaşamadım.
İşte bazı modellerde, özellikle küçük scooterlarda, diskler çok küçük olduğu için o büyük boşluklar hiç olmayabiliyor.

Konu güncel arkadaşlar Ankara'da 8008 kullanan varsa, istediği gün saatte yanına 5 dakika uğrayıp sela altına sığar mı diye kontrol edersem çok sevinirim yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

evet 2017 ns 200 abs li
Hatta çamaşır ipinden kilit ipini gövdesine sararak sele altına yerleştiriyorum
Avadanlığıçıkarıyor musunuz hocam sığsın diye?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar