ABS'siz motorda sürekli ön teker kitliyor

Motosikleti
Yuki Driver 125
drift l sahibiyim abs yok doğal olarak latiklerim iyi asfalt sıcak yavaşça ön frene yapıyorum direkt kitliyor highside doğru bir kere kaza yaptım bu yüzden ne önerirsiniz nasıl fren yapmalıyımki olmasın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lastikleriniz iyi derken hangi marka model lastik kullanıyorsunuz ve kaç km'de o lastikler? Muhtemelen ön freni artan bir kuvvetle değil de harş diye bir anda çekiyorsunuzdur.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Progresif frenlemeyi öğrenmelisin. Bol bol antrenman yapmalısın. En kolayı gidip eğitim almak. Burada kimse sana pratik eğitim veremez. Sadece şöyle yap böyle yap der.

Kısaca yavaş yavaş basacaksın frene.

Motosikleti
Dominar 250
Tommy abimizin dediği gibi çok sert frenliyorsun.

Youtube'da frenleme nasıl yapılır araştırabilirsin. Daha da güzeli sürüş eğitim almak. Beyaz yakalı Türklerin, süt ve muhallebi çocuklarının önerdiği bir şeymiş gibi geliyor ama motor ve ekipmana verilen önem kadar önemli hale geldi bence. Hele hele trafikteki sürücülerin bilinçsizliğini de göz önünde bulunduracak olursanız.

Şimdilik youtube kanallarının önerilerini göz önünde bulundurman bile önemli bence.

Motosikleti
CB125F
drift l sahibiyim abs yok doğal olarak latiklerim iyi asfalt sıcak yavaşça ön frene yapıyorum direkt kitliyor highside doğru bir kere kaza yaptım bu yüzden ne önerirsiniz nasıl fren yapmalıyımki olmasın
Hocam benim de ABS yok hiç kilitlemedi bir anda sert sıkarsam ön arka farketmez kilitler araba da aynı acaba frende bir problem mi var?

Lastikler de maxxis orta kalite diyorlar pek anlamam

Sürekli tekerin kilitleniyorsa yazdığın gibi lastiklerin pekde iyi durumda değildir , yok gerçekten kaliteli ve iyi durumdaysalar problem sendedir ( gidon ve jant rulmanları , disk, balata vs iyi durumda diye farz ederek)

Çok sıcak şehirlerde asfalt sakız kıvamına gelebiliyor , mesela İzmir'de çok yerde abs nin normal bir sürüşde bile devreye girdiğini fark ettim , biraz daha temkinli sürüp daha erken daha yumuşak frenleyince sıkıntı yaşamadım , buda trafigi okuyarak olur yani konsantrasyonu düşürmezsen böyle anormallikleri atlatabilirsin..

Şimdi beni tanıyan arkadaşlar şöyle diyordur , "ele verir talkını kendi yutar salkımı" 😅

Elbette bizimde hatalarımız oldu , arada içimize Toprak kaçmıyor değil , pamuk kaçmasınada çok yaklaştığımız anlar olmuşdur 😬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar