ABS'nin Kapitalist Sistemin Bir Oyunu Olması

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şu fren mesafesi uzatma mitine de bayılıyorum; hadi uzattı diyelim (100-0km/s için 1-2m olsun...), sen o farkla çarpmaktan kurtarıyorsan "Sana ABS lazım kardeşim, ne biçim sürüyorsun!?" derim...

Ben ortalama senede 1 bilemedin en fazla 2 kere devreye sokuyorum, o da arkada (dozaji ayarlayamama problemi, ağırlık öne transfer olduğunda arkanın sürtünme kuvveti çok azalıyor haliyle...), buna rağmen tüm ömrü boyunca beni 1 kere düşmekten kurtarsa fiyat farkına değer.

Faydasını veya fiyat farkını tartışmak abesle iştigal gibi geliyor bana da, katılıyorum...

Bir ekleme: Bizim memlekette %90 (daha fazla da gönlüm zengin, azalttım biraz oranı...) mal gibi kullanıyor insanlar, kadını erkeği, 4 teker 2 teker kullananı farketmiyor; yapılan en ciddi ve yaygın hata da takip mesafesini korumama. Sürücüler tamamen önündeki sürücüye emanet ediyorlar; bu kadar da kaderci olmamak lazım, Allah akıl vermiş kullanacaksın...

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 125 R 2014
%6lık zam ile bende bir abs alırım artık motoruma :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------

Ana bak kızdırdınız adamı yayı attı :queen:

Önceden ABS yoktu
Ucuz motor çoktu
Motora ABS geldi
Cüzdanımızı yendi
Fren mesafesi uzadı
Can burnumuza geldi

-ABS boşa ağırlık yaptığı gibi maddi külfeti de çoktur.
-Gereksiz miktarda pahalı olmasıyla beraber tamir masrafı da gereksiz pahalıdır
-Kapitalist sistemin bize dayattığı, gereksiz harcamalardan külfetlerden bir tanesidir.
-Kaliteli yumuşak hamurlu lastik kullanan deneyimli kullanıcılar zaten tekeri kitlemeden durabilmektedir.
- Fren mesafesini kritik seviyede arttırdığı gibi
- Piyasadaki yalan yanlış pohpohlanmasından ötürü sürücüye gereksiz güven verip daha hızlı sürüşe dolayısıyla daha fazla kazaya sebep olmaktadır.

ABS li motor kullanmayın kullandırmayın.

Ah be bebişim. Motorların bu kadar pahalı olması ABS ye bağlıyorsan sen tayibe oy vermeye devam et! Biz ne desek boş zaten!

Şu fren mesafesi uzatma mitine de bayılıyorum; hadi uzattı diyelim (100-0km/s için 1-2m olsun...), sen o farkla çarpmaktan kurtarıyorsan "Sana ABS lazım kardeşim, ne biçim sürüyorsun!?" derim...

Ben ortalama senede 1 bilemedin en fazla 2 kere devreye sokuyorum, o da arkada (dozaji ayarlayamama problemi, ağırlık öne transfer olduğunda arkanın sürtünme kuvveti çok azalıyor haliyle...), buna rağmen tüm ömrü boyunca beni 1 kere düşmekten kurtarsa fiyat farkına değer.

Faydasını veya fiyat farkını tartışmak abesle iştigal gibi geliyor bana da, katılıyorum...

Bir ekleme: Bizim memlekette %90 (daha fazla da gönlüm zengin, azalttım biraz oranı...) mal gibi kullanıyor insanlar, kadını erkeği, 4 teker 2 teker kullananı farketmiyor; yapılan en ciddi ve yaygın hata da takip mesafesini korumama. Sürücüler tamamen önündeki sürücüye emanet ediyorlar; bu kadar da kaderci olmamak lazım, Allah akıl vermiş kullanacaksın...

Üstadım konuyu açan şahsiyet deneysel bir çalışma yaptığını beyan etti, bizim kel'in hayranıymış tepkisini ölçmek için yapmış, ama forum çöpmüş herkes hunharca saldırmış vs. vs. Trollendik yani anlayacağın.

Motosikleti
D400
neyse ağzı bozuk kel ile bunu da göndeririz yasak aşklarını başka yerde yaşarlar

Motosiklet: Prototip GP motosikleti
Fren Sistemi: Non-ABS Carbon Ceramic Brake
Sürücü: Dünyanın en iyi 20 pilotu arasında
Sonuç: Frenaj hatası ve neredeyse ölümle sonuçlanacak kaza

Bu şartlarda dahi kaza yapılıyorsa yolda kullanırken ABS'nin olmamasını savunanlar, siz nasıl değişiklersiniz

Buyuk motosiklet ureticilerine abssiz disk fren satan bir sirkette satis departmaninda calismiyorsan veya konu hakkinda bilimsel arastirma yapan bir gruba dahil degilsen, forumdaki en gereksiz konu,bu actigin olabilir.
Abs sevmiyor musun? Absli motor alma.
Takma kafani gozunde bu kadar gereksiz olan seylere.
Milletin kaza yapip yapmamasini dusunuyorsan da birak herkes kendi surus tarzina gore karar versin.Yanlis yonlendirme milleti.

Motosikleti
Üstadım konuyu açan şahsiyet deneysel bir çalışma yaptığını beyan etti, bizim kel'in hayranıymış tepkisini ölçmek için yapmış, ama forum çöpmüş herkes hunharca saldırmış vs. vs. Trollendik yani anlayacağın.

O konuda şüphe yok da, trol başlığı da olsa laf lafı açar mantığında doğruları söylemek lazım...

Bir trollük de ben yapayım; ABS şöyle böyle diyen adamın eline bedava parayı ver hem ABS'li hem de ABSsiz opsiyonu olan motosikletlerin hangisini alıyormuş görürsün; bunlar hep fakir muhabbeti... :queen: (Ucubik motosikletler kullanmak zorunda kalan adamlar dışında ABS muhabbeti yapan görmedim duymadım - Amerikan kekoları hariç.)

Son düzenleme:
Bak hala ucuz motor pahalı motor diye insanları gruplandırıp zengin fakir muhabbeti yapılıyor.
Karakterli insanları tenzih ederim ama siz ne kadar ucube tiplersiniz be :)

Yarın öbür gün dünya markaları yeni modellerinde ABS donanımlarını kaldırsa, sırf yenisi olsun millet laf etmesin etiket olmayalım diye düşünen o ezikliğinizle gider kredi çeker o son modeli alır ABSyi aramazsınız bile.

Bilgilerimde virago 535 yazısını görüp, sanki herkes sizin gibi karı kız düşürmek için, ortamlarda beş para etmezim bari motorumdan nimetleneyim de bir kulübe gireyim deyip çoluğunun çocuğunun rızkını kesip, kredi çekip, arabasını arsasını satıp, acaba 10 kuruş daha eksik nasıl yaktırabilirim hesabı yaparak gidip en cicilisini bicilisini almak zorundaymış gibi hissediyorsunuz.
-Kimse sizin gibi gidip en pahalısını almak zorunda değil
-Kimse sizin gibi gidip egzosu en çok ses çıkaranı almak zorunda değil
-Kimse gidip sizin gibi en çok dikkat çekeni almak zorunda değil
-Kimse sizin gibi alıcam bunu ama satarken ya zorlanırsam deyip, daha almadığı motorun satışını düşünüyor değil.

Hele hele kimse sahip olmadığı bir şeyi kötülemek için konu açmış hiç değil, önceki yorumlarda belirttiğim gibi bir test amacıyla bu konuyu açtım, ki iyi ki açmışım; çürükler çıkıyor ortaya.

Zaten beyinleriniz hasta, ruhlarınız çökmüş katran bağlamış, bu saatten sonra değişmesini beklemek ne mümkün.
Bari en azından şu güzelim forumu kirletmeyin.

Motosikleti
Dikkat ettiysen 500cc kimsenin almadığı / almak istemediği mopet kullanıyorum ben, altı bisiklet zaten... Ne en pahalısı, ne rızkı, ne satışı? Hadi, şimdi ezik muhabbetini başka yerde yap :)

Bak hala ucuz motor pahalı motor diye insanları gruplandırıp zengin fakir muhabbeti yapılıyor.
Karakterli insanları tenzih ederim ama siz ne kadar ucube tiplersiniz be :)

Yarın öbür gün dünya markaları yeni modellerinde ABS donanımlarını kaldırsa, sırf yenisi olsun millet laf etmesin etiket olmayalım diye düşünen o ezikliğinizle gider kredi çeker o son modeli alır ABSyi aramazsınız bile.

Bilgilerimde virago 535 yazısını görüp, sanki herkes sizin gibi karı kız düşürmek için, ortamlarda beş para etmezim bari motorumdan nimetleneyim de bir kulübe gireyim deyip çoluğunun çocuğunun rızkını kesip, kredi çekip, arabasını arsasını satıp, acaba 10 kuruş daha eksik nasıl yaktırabilirim hesabı yaparak gidip en cicilisini bicilisini almak zorundaymış gibi hissediyorsunuz.
-Kimse sizin gibi gidip en pahalısını almak zorunda değil
-Kimse sizin gibi gidip egzosu en çok ses çıkaranı almak zorunda değil
-Kimse gidip sizin gibi en çok dikkat çekeni almak zorunda değil
-Kimse sizin gibi alıcam bunu ama satarken ya zorlanırsam deyip, daha almadığı motorun satışını düşünüyor değil.

Hele hele kimse sahip olmadığı bir şeyi kötülemek için konu açmış hiç değil, önceki yorumlarda belirttiğim gibi bir test amacıyla bu konuyu açtım, ki iyi ki açmışım; çürükler çıkıyor ortaya.

Zaten beyinleriniz hasta, ruhlarınız çökmüş katran bağlamış, bu saatten sonra değişmesini beklemek ne mümkün.
Bari en azından şu güzelim forumu kirletmeyin.

KArdeşim ne demek istediğini birkaç defa okumama rağmen anlamadım.. Sen neyi amaçladın? ABS iyimi kötümü? Sen alırmısın? almazmısın? Konu neydi?

Kapitalist sistemin bir oyunu derken güvenlik ile ilgili yüzlerce binlerce teste girmiş birşey neden oyun olsun? Bizimle kafamı buldun..Şaka mı yaptın? Derdin ABS li motoru olan zengin olduğunu düşündüğün insanlarla mı?

Senin yazını okurken kendimi A Haber izliyor gibi hissettim...

Motosikleti
D400
Hah kavga edin :queen: zevkli olur izlemesi :queen:

2751707_oc2ad.jpg

KArdeşim ne demek istediğini birkaç defa okumama rağmen anlamadım.. Sen neyi amaçladın? ABS iyimi kötümü? Sen alırmısın? almazmısın? Konu neydi?

Kapitalist sistemin bir oyunu derken güvenlik ile ilgili yüzlerce binlerce teste girmiş birşey neden oyun olsun? Bizimle kafamı buldun..Şaka mı yaptın? Derdin ABS li motoru olan zengin olduğunu düşündüğün insanlarla mı?

Senin yazını okurken kendimi A Haber izliyor gibi hissettim...

6. Sayfadaki 2. Yazımda belirttim

Motosikleti
Para pul mevzularına sen ve ajite etmeye çalıştığın diğer trol ekürinden başka değinen olmamış. (Bir de benim trollemem var en son...) Burada yazanlara atfedilen en iyisi olsun, cakam olsun, onda varken bende olmazsa rezil olurum vb. aşağılık kompleksi göstergesi davranış ve düşünceleri de senden başka kimse dile getirmemiş veya o şekilde bir profil çizmemiş. Maalesef iyi bir Türkçe kaynak bulamadığım için aşağıya İngilizcesini bırakmak zorunda kaldım:

Psychological Projection

1) ABS li ve ABS siz motorun ABS çalışmadığı sürece duruş mesafesi aynıdır ve ABS yi devreye sokmak iyi bir şey değildir. Frenlemeyi bilen kişi kısa mesafede ABS siz durur.

2) Ani frenlerede ABS lastikleri kitleyip düşmeyi engeller. Arabalarda da yön vermeyi sağlar

3) ABS siz motorda teker kitlerse düşersin ABS lide düşmeme şansın yüksek.

Kararını ver.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Konu uzamis, okumadan ciddi ciddi cevap yazanlar var. Halbuki mesele cok baska bir yere evrildi. Onlar icin ozetleyeyim.

Simdi efenim iki iddia soz konusu:

1. ABS'yi gereksiz olanlar beyinsiz, cahil ve culsuzdir.
2. ABS'yi faydali bulanlar gosteris meraklisi ve zuppedir.

Lutfen yorumlarinizi bu cerceveden bakarak yapiniz. Bu noktadan bakarak benim yorumum soyledir:

- Kabak cekirdegini seven Allah'in sevgili kuludur.
- Kabak cekirdegini sevmeyen onun bunun cocugudur.

Ne demişler kişi kendinden bilir işi yani abs olsa olmasa insan altındaki motorun fren mesafesini ve lastiğinin karakteristiğini bilir ona göre sürer ona göre frenler,kendi emniyetini düşünür...

Bugün 50km civarı hızla trafikte seyrederken bi an sola doğru 1-2 sn'lik bi dalgınlık yaşadım. O arada önümde seyreden araç, karşı şeritten gelen şehir içi dolmuşunun bizim şeride dalması sonucu ani fren yaptı. Eğer bu olayı abs olmayan bir motosiklette panik fren yapmış olsaydım ya motoru yatırmıştım ya da araca arkadan vurmuştum. Ne demek abs gereksiz!!! :)))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar