Başta espri olsun diye, şiirli komikli ve son derece saçmalıklı bu konu başlığını, özellikle de @istanbu_gezg arkadaşın hayranı olduğum o mizahi tepkisini merak ettiğim için açmıştım.
Ancak bu arkadaştan önce son derece seviyeli bildiğim bu forum ortamında, konuya gelen egoizm ve kibir içeren yorumları görünce dumura uğradım açıkçası. Hatta bugünkü son yorumumda da tekrardan şakaya vurup bir şiir daha yazdım ancak ardından gelen yeni yorumları görünce değmeyeceğini geç de olsa farkettim.
Tarafıma söylediğiniz küçümseyici yorumları yapanlara bakıyorum da,
Paranın kulu olmuş ruhlarınızı bir kerelik olsun kenara koyun da, herşeyi paraya bağlamaktan vazgeçin önce. Burada bahsedilen şey her ne kadar mizahi de olsa biraz gerçeklik içermektedir. Burada konu sizlerin dediği gibi; ucuz motor, pahalı motor, yok çok pahalı motor, yok çok ucuz (sizin demenizle çöp) motor değil, hele paralı parasız ayrımı hiç değil. Burada bahsedilen şey kulu olduğunuz paradan öte, tüketme çılgınlığınızdır.
Motora 5 birim ödeyip, aksesuarına cicilisine bicilisine + 3 birim daha ödemenizdir.
Şahsıma atfettiğiniz iki lafın birinde yok ucuz motora biniyor, yok kedi ciğer meselesi, yok parası yok ondan binemiyor bir de gelmiş ABS ye laf ediyor gibi küçümsemeye çalışıcı cümleler geçtiği için barizdir ki, içlerinizdeki ezikliği; pahalı motor almakla, yüksek CC kullanmakla, baaaak benim motorda şu bu var hemi deee şu bu özellikli yaaaa diyerekten kapatmaya çalışıyorsunuz.
Başta motor almak istiyorum, gerçek bir motorcu olup rüzgarı hissetmek istiyorum deyip, içlerinizdeki aslında tüm insanların özünde var olan özgürlük dürtüsünü ortaya çıkarmak için başladığınız motor serüvenine,
-Acaba şu kadar paraya alsam ezik olur muyum
-Acaba ikinci elini alsam kötü gözle bakarlar mı, gerçi sıfır gibi duruyor ama...
-Acaba bunun kırmızılısı mı hatunların dikkatini daha çok çeker siyahlısı mı
-Acaba buna şu bu egzos taksam daha çok dikkat çeker miyim
-Acaba şu adventureden alsam çok havalı olur muyum, gerçi boyum 150 ama olsun
-Acaba yeni modelini hemen alsam mı, malum 1 yıl eski modeline devam etsem arkamdan neler denir kim bilir...
...
Gibisinden hastalıklı davranışlara sahip kişiliklerinizle, herkesi aynı şekilde sanmayınız.