- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar öncelikle size tecrübe mi yada tecrübesiz oluşumu anlatayım ilk önce ben temmuz ayının başında birden motosiklete heveslendim baya daha önceden hiç aklımda yokken birden acayip derecede kapıldım ve ardından hemen ehliyete yazıldım 95 doğumluyum bu arada hemen 2 hafta sonra ehliyet aldım.Motosikletle alakalı hiçbirşey bilmiyordum ehliyet alma sürecimi yazayım.Ben motosikletin stop ettiğini bile bilmiyordum vitesli olduğunu bilmiyordum bile ilk kurstaki ders şöyle oldu. Cub la başladım ondaki vites sistemi tam tersiydi. Direk güzelce sürmeye başladım denge konusunda sıkıntı yaşamadım benle beraber birkaç kişi daha gelmişti derse onlar normal vitesli sürüyolardı bayadır derse geliyolarmış ama iyi değillerdi ben biraz cub kullandıktan sonra vitesliye geçtim 15dk içerisinde hiç stop ettirmedim kulelerin arasından geçtim dönüşler yaptım bende baya şaşırdım kendime adam sen sınava yetişirsin dedi daha sonra öteki hafta dersin olduğunu söyledi ben geldim adam bana direk sınav turu attırdı ana caddede olacakları anlattı öteki hafta direk girdim sınava geçtim. Daha sonra ktm rc200 aldım. Bu arada ben binlerce video izledim sanırım daha kolay sürmemi sağlayan etken bu oldu. Herkes panik frenden bahsediyordu benimde aklımda pat diye frene basıp kitlicem düşücem vardı çünkü her başlayana forumda yazılan şey illaki düşeceksin oluyor ama ben mucizevi mi denir ne denir bilmiyorum motoru aldığım gün direk önüme araba atladı freni o kadar yerinde kullandım ki yavaşça limon sıkar gibi sıktım barkın abiye selam olsun mekanı cennet olsun. Bu motorla yaklaşık 50 gün geçirdim 5000 km yol yaptım fren i o kadar iyi kullanıyordum ki kendime şaşırdım sadece bir kere ani fren yaptım ama o sırada barkın abinin videosunda hemen bastıysan hızlı bir şekilde freni bırak dediği geldi aklıma hemen bıraktım sıkıntısız şekilde atlattım ama mal oldum o sıra kafa dağıldı. Daha sonra o motoru sattım yerine duke 250 aldım sıfır olarak abs li fakat artık rahatladım birşey olunca pat diye frene dokunuyorum acil bi durum olmasada pat diye freni sıkar oldum şimdi korkuyorum abs siz motor sürmeye bide bazı yerlerde hızım 5km olmasına rağmen frene basınca abs hemen devreye giriyor bikaç defa yokuşta duramadım az kalsın dokunuyordum öndeki arabaya dolayısıyla abs acaba fren kabiliyetimi köreltiyor mu kötü bişey mi diye düşündürmeye başladı. Toplam temmuzdan beri tecrübemi söyliyim size rc200 5000km duke 250 ABS 2000KM
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
Çok uzun olmuş ya kusura bakmayın
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
Çok uzun olmuş ya kusura bakmayın