Abd ürünlerinede vergi indirimi

Freasy ben seni anlıyorum fakat anlamadıgım nokta duyarsız kalmaktan kastın nedir?
Mesela duyarlı birisi olarak ne yaptın?

Ben sorumun cevabını alamadım, merak ediyorum.
mesajlarını şimdi gördüm. duyarsız kalmaktan kastım yukarıdaki mesajlarda var. yani hiç fikir belirtmeyene lafım yok. bilmiyorum çünkü. kimse fikir belirtmek zorunda değil. ama fikrini belirtip de "umrumda değil" şeklinde açık bir ifade kullananları insanlık dışı olmakla suçluyorum.

bu konuya duyarlı birisi olarak kendi özel yaşamımda yaptıklarım sizin için çok mana ifade etmeyebilir ama onun dışında herkesin anlayacağı aksiyonlardan bahsedecek olursak gücüm yettiğince yardım kuruluşlarına ve doğrudan gazze'deki vatandaşlar için açılan online yardım kampanyalarına bağışta bulunuyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
öncelikle fikir belirtmeyene bir lafım yok. kimse fikir belirtmek zorunda değil. fakat fikri iğrenç olana fikrin iğrenmiş derim. yukarıda örneklerini ekledim.

herkesin problemleri var buna hiç itirazım yok. kendi problemlerinden bahsetme de demiyorum. fakat şu anda yüzbinlerce sivilin öldüğü, kalanların açlığa ve ilaçsızlığa sürüklendiği bir soykırım yaşanıyor. soykırım dediğimiz şey ekonomik zorluk değil, doğa felaketi değil, trafik kazası değil, hastalık değil. gözlerimizin önünde bir katliam yaşanıyor ve her gün yaşanıyor. buna duyarsız kalmak bence insan olma sınırının ötesinde bir şey. yani bugün bir öküz de çiftleşmek istiyor, yemek yemek istiyor, çayırda dolaşmak istiyor, kendi dertleriyle ilgileniyor. ben gidip de öküzle bir insanmış gibi sohbet etmiyorum. gazze'de yaşananlara duyarsız kalmak ya da normal bir sıkıntıymış gibi davranmakla öküz olmak arasında bence fark yok o yüzden.
Allahın öküzü sen aç biraz tarih oku, bakalım o araplar senin dedene ne yapmış seni kaç kez satmış.

Yıl 1978...Filistin Kurtuluş Örgütü, terör örgütü PKK'ya kucak açıyor, PKK ile birlikte Türkiye aleyhine faaliyetlere başlıyor...

Yıl 1979...
Ankara'da bulunan Mısır Büyükelçiliği Filistinliler tarafından basılıyor bir polisimiz ve bir bekçimiz şehit oluyor...

Yıl 1980...
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri George Habash, Lübnan'ın Sidon şehrindeki kamplarını Asala terör örgütüne açıyor, Asala'nın diplomatlarımızı katlettiği eylemlerine bu Filistinli teröristler de destek veriyor...

Yıl 1989...
Yaser Arafat, "Ermenistan'ın haklı davasını destekliyoruz" açıklamaları yapıyor...

Karabağ işgaline ve Ermeni katliamlarına destek veriyor...
Kardeşin ihaneti bitmiyor...

Yıl 1993
Filistinli Araplar, Mesud Barzani'nin "Bağımsız Kürdistan" fikrine de destek oluyor...
Adamlar Türk milletine ihanete doymuyor...
Yıl 2002...

Binbaşı Cengiz Toytunç Batı Şeria'da Barış gücünde görevliyken aracı durdularak şehit ediliyor...
Yıl 2009...
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Kıbrıs'ta Türklerin işgalci olduklarını, Rumların tüm tezlerini desteklediklerini dünyaya açıklıyor...

Siz Filistin için ağlarken, Anadolu da, Filistinlinin sırtından hançerledikleri Türklerin anası ağlıyor...
Burası yakın tarih istersen Osmanlı zamanınıda yazayım.

Motosikleti
D400
mesajlarını şimdi gördüm. duyarsız kalmaktan kastım yukarıdaki mesajlarda var. yani hiç fikir belirtmeyene lafım yok. bilmiyorum çünkü. kimse fikir belirtmek zorunda değil. ama fikrini belirtip de "umrumda değil" şeklinde açık bir ifade kullananları insanlık dışı olmakla suçluyorum.

bu konuya duyarlı birisi olarak kendi özel yaşamımda yaptıklarım sizin için çok mana ifade etmeyebilir ama onun dışında herkesin anlayacağı aksiyonlardan bahsedecek olursak gücüm yettiğince yardım kuruluşlarına ve doğrudan gazze'deki vatandaşlar için açılan online yardım kampanyalarına bağışta bulunuyorum.

İnancınızı bilmiyorum fakat Nisa suresinde ve Zekat Hadisinde net olarak yardım edilecek kişilerin en yakın akrabalardan sonra yakın komşuların ve sonra uzak komşular olacağı yazıyor.

İlk önce kendi ülkenize yardım etmek sünnettir.

İnancınızı bilmiyorum fakat Nisa suresinde ve Zekat Hadisinde net olarak yardım edilecek kişilerin en yakın akrabalardan sonra yakın komşuların ve sonra uzak komşular olacağı yazıyor.

İlk önce kendi ülkenize yardım etmek sünnettir.

kendi yakınlarımda ihtiyacı olanlara da yardım ediyorum çok şükür ama anlatmaya çalıştığım şey şu. gazze'de normalin dışında şeyler oluyor. yardım edersin etmezsin bunlar imkan dahilinde herkesin kendi kararı. ben mesela diyorum ki ben rahat ve güven içindeyken (kiralık evimde güvenle uyuyabiliyorum, yemeğim var, suyum var, ilacım var, çocuğum güvende) milyonlarca insan ölüm, açlık ve hastalıkla boğuşmak zorundaysa ben en azından bu durumdan rahatsız olayım ve elimden geldiğince destek olayım. bunun yolunu maddi destekte buluyorum. başkası desteğini başka şekilde ifade eder.

rahatsızlığım açık açık umrumda değil diyenlerle.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler kimse benim hayatımı gezmekten tozmaktan ibaret sanmasın, beni tanıyan kişi sayısı burada 3'ü 5'i geçmez.

Bu işler de öyle evinizde, hımbıl kıçınızın üzerinde oturup duyar kasmaya benzemez. Üzülüyor musun Gazze'ye? Üzülüyor musun Filistin'e? Hadi git, mabadın sıkıyorsa git savaş, destek ol.

Coğrafyamız sizin gibiler yüzünden geride, sıfır aksiyon, anca oturduğun koltuktan beddua ederek lanetle.

Biz de ilk cümlemizde insanlık dramı yaşadıklarını söylemişiz, bunu kabul etmeyen mi var? Ama kusura bakmayın benim gözümde millet, ümmetten daha önde gelir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Benim bir patronum yahudi idi çok dindardı. Cuma'ya gitmeyeneleri görünce bunları işten çıkarın Allah'ın emrini yerine getirmeyen bizi hiç dinlemez dedi. Maaşımı tam göstredi, tazminatımı şak diye tam ödedi. Camiden kuran kursundan birşey isteseler verirdi. Tartıda asla eksik istemezdi. Şimdi bu iyi örnek. Ulan adam acaba gizli müslüman mıydı?
Cuma namazı yaradanın emri olduğunu nereden öğrenebiliriz? şu an ben bilmiyorum ve araştırmıyorum da, araştırıp öğrenirim ama sizin yada başkalarının bilip bilmediğini merak ediyorum...

Hangi ayette yazıyor onu söyler misiniz yada bilen biri varsa söyleyebilir mi?

"Namaz dinin direğidir" diyenler oluyor ama ayet gerekli, hangi ayette yazıyor namazlar? kaç rekat kılınacağı ve rekatlarda hangi dualar edileceği hangi ayette yazıyor?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Beyler kimse benim hayatımı gezmekten tozmaktan ibaret sanmasın, beni tanıyan kişi sayısı burada 3'ü 5'i geçmez.

Bu işler de öyle evinizde, hımbıl kıçınızın üzerinde oturup duyar kasmaya benzemez. Üzülüyor musun Gazze'ye? Üzülüyor musun Filistin'e? Hadi git, mabadın sıkıyorsa git savaş, destek ol.

Coğrafyamız sizin gibiler yüzünden geride, sıfır aksiyon, anca oturduğun koltuktan beddua ederek lanetle.

Biz de ilk cümlemizde insanlık dramı yaşadıklarını söylemişiz, bunu kabul etmeyen mi var? Ama kusura bakmayın benim gözümde millet, ümmetten daha önde gelir.
Coca cola aldım diye patron bana kızmıştı geçen ay... Ne cevap verdim bil bakalım :) nereden bileceksin ben söyleyeyim;

Patron, sen bana kızıyorsun ama senin telefon "Apple İphone" yani sen daha büyük destek çıkıyorsun, ben kola aldım çünkü Türkiye sınırları içerisinde hatta istanbul dudulluda üretilen bir şey en azından, hem ben rasgele aldım, pepsi olsa onu alırdım belki ama sen kasıtlı olarak yahudi malı kullanıyorsun dedim...

Apple firmasının logosu ısırılmış elma... Adem hazretleri yasaklı olan meyveyi yani elmayı yemiş, şeytan tarafından kandırılmış ve cennetten kovulmasına sebep olmuş ve bugün müslüman tayfa ceplerinde hep o yarısı ısırılmış elmayı taşıyor.

elmanın kalan yarısını yiyorlar müslüman olup ciks takılmayı sevenler... neymiş efendim "iphone" havası varmış... ulan müslümanlıkta şatafatın yeri mi var hıyar! havasına başlayacağım, islam ahlakında gösteriş yapmanın karşılığı nedir düdük!

Son düzenleme:
Motosikleti
Cuma namazı yaradanın emri olduğunu nereden öğrenebiliriz? şu an ben bilmiyorum ve araştırmıyorum da, araştırıp öğrenirim ama sizin yada başkalarının bilip bilmediğini merak ediyorum...

"Namaz dinin direğidir" diyenler oluyor ama ayet gerekli, hangi ayette yazıyor namazlar? kaç rekat kılınacağı ve rekatlarda hangi dualar edileceği hangi ayette yazıyor?

Coca cola aldım diye patron bana kızmıştı geçen ay... Ne cevap verdim bil bakalım :) nereden bileceksin ben söyleyeyim;

Patron, sen bana kızıyorsun ama senin telefon "Apple İphone" yani sen daha büyük destek çıkıyorsun, ben kola aldım çünkü Türkiye sınırları içerisinde hatta istanbul dudulluda üretilen bir şey en azından, hem ben rasgele aldım, pepsi olsa onu alırdım belki ama sen kasıtlı olarak yahudi malı kullanıyorsun dedim...

Apple firmasının logosu ısırılmış elma... Adem hazretleri yasaklı olan meyveyi yani elmayı yemiş, şeytan tarafından kandırılmış ve cennetten kovulmasına sebep olmuş ve bugün müslüman tayfa ceplerinde hep o yarısı ısırılmış elmayı taşıyor.

elmanın kalan yarısını yiyorlar müslüman olup ciks takılmayı sevenler... neymiş efendim "iphone" havası varmış... ulan müslümanlıkta şatafatın yeri mi var hıyar! havasına başlayacağım, islam ahlakında gösteriş yapmanın karşılığı nedir düdük!
Kardeş sen lafı götünden anlamışsın. Oradaki ana fikir din mi? Coca colaya para verip alıp, sokağa dökerek protesto edenler var bu ülkede. 10 numara hareket.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Apple'daki ısırılmış elma Adem'in ısırdığı elmadan gelmiyor.
Bilgisayar Bilimlerinin kurucularından meşhur Alan Turing 2. dünya savaşı zamanında Almanların şifrelerini çözen bilgisayar icat edip ingiltere'nin alman telsizlerini dinlemesini sağlayıp kahraman olmuştu ama o zamanlar ingilterede gay olmak yasak olduğu için hapse atılmıştı, o da bunun üzerine zehirli elma ısızıp intihar etmişti, apple logosu da ilk zamanalrda gökkuşağı renkli ısırılmış elma şeklindeydi bu olaya gönderme olarak.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
apple logosu da ilk zamanalrda gökkuşağı renkli ısırılmış elma şeklindeydi bu olaya gönderme olarak.
Şekilde görüldüğü gibi.
Apple-Logosunun-Tarihcesi-apple_logosunun_tarihcesi_4-jpg_buyuk.jpg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Parayla alınan topraklar da var ama bu bütünün içinde çok büyük bir yüzdeye tekabül etmez herhalde. Üstelik 1948'den beri de sürekli yeni yeni topraklar işgal edilmeye devam ediliyor, hiç durmadı.

Balfour Deklarasyonu sanırım bahsettiğin konu?

Sonradan not: Bizde de parayla alınan ekilebilir biçilebilir topraklar ve doğal kaynaklar falan var - hamuduyla götürüyorlar senelerdir. Gazze'de olanlar çok acı; masum çocuk, kadın ve erkeklerin çektiği acılar içimizi yakıyor ama şu anda oradan dertlendiğimizin en az 100 katı kadarıyla kendi ülkemize olanlar ve karanlık görünen geleceğimiz için dertlenmeliyiz bence. Pek çoğumuz (dikkatlerimiz hep başka yönlere çekildiği için) farkında değiliz ama şu meşhur "Yering Vadisi Şarabı"ndan yudumlamaktayız şu anda; vatanımızın ve çocuklarımızının geleceği söz konusu...
Aynen Balfour deklarasyonu. Unutmuştum ismini. Teşekkürler.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Kardeş sen lafı götünden anlamışsın. Oradaki ana fikir din mi? Coca colaya para verip alıp, sokağa dökerek protesto edenler var bu ülkede. 10 numara hareket.
Terbiyesizleşmene gerek var mı? Ben sana ithamda bulunmadım ayrıca, bilen cevap versin dedim çünkü bu benim nefret ettiğim bir durum.. herkes Müslüman ama açıp okuyan bilen var ile yok arası...

Sen bana tetiklenecegine yazdığımı tekrar oku bence.. Hem sana ithamda bulunsam bile kendi karizmana zarar vermemesi açısından yine üslubuna dikkat etmelisin. Ben en fazla sana karşı saygı ve sevgimi kaybeder sohbeti keserim ama senin kötü tutumunu görenler de senden rahatsız olabilir.

Apple'daki ısırılmış elma Adem'in ısırdığı elmadan gelmiyor.
Bilgisayar Bilimlerinin kurucularından meşhur Alan Turing 2. dünya savaşı zamanında Almanların şifrelerini çözen bilgisayar icat edip ingiltere'nin alman telsizlerini dinlemesini sağlayıp kahraman olmuştu ama o zamanlar ingilterede gay olmak yasak olduğu için hapse atılmıştı, o da bunun üzerine zehirli elma ısızıp intihar etmişti, apple logosu da ilk zamanalrda gökkuşağı renkli ısırılmış elma şeklindeydi bu olaya gönderme olarak.
O hikayeyi bilmiyordum, ilginç tesadüf.. ben Microsoft, Intel, iPhone vb. markalardan nefret etmemin sebepleri var.. amaç hizmet ve kaliteli ürün ortaya koymak değil bu markalarda.. Intel uyumlu PC anakartlarin ve işlemcilerin yıllardır yaptığı kazanç kurnazliklari bıktırdı artık... Microsoftta öyle..

iPhone nefretimin sebeplerinden biri de bu telefonu kullanmayı prestij olarak görünmesi. Milletimiz deki aşağılık kompleksinin yansımaları.. sosyal medyada gösteriş yapmak ve günlük hayatta da gösteriş yapmak ama gel gelelim kendi içinde acaba her şey yolunda mı?

Bizim ustalardan birinin oğullarında iphone 15 pro bilmem ne var ve çocuklar çalışmıyor, baba parası da az, adam inşaatta ustalık yaparak eve bakmaya uğraşırken çocuklar gereksiz pahalı telefon alıyor.

Zaten sevmediğim markaydı şimdi tam nefret ediyorum. Ahmaklık bunu almak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Rekatlarda edilmesi gereken dualar ve kaç rekat olacağı yazmıyor, duyduğum kadarıyla namaz ismiyle de gecmiyormus Kuran'da, Salah olarak geçiyormuş yani dua etmek anlamında..

Ben kime sorsam farklı cevap veriyor ama ortak nokta Kuran'da namaz olmaması, hadislerden söylüyorlar oda ne kadar guvenirsen zira Allah eksik mi yazdı Kur'an-ı da hadislerden bakacağız?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Namaz'ın arapçası Salah'tır. Hayyalesselah geçer mesela ezan'da. Namaza gidin gibi bir anlamı var.

Namaz farsça

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Hamas terör eylemleri yapıyor, filistinliler toprak sattı, fkö pkk ya yardım etti, bla bla bla...

images

bak bu fotoğraf hafiflerinden, çok daha kötüleri var
yani şunu mu diyorsunuz? bu çocukla aynı milletten birileri öyle şeyler yaptı diye bu suçsuz çocuk, israilin acımadan öldürdüğü, suçsuz annesinin ardından böyle bakabilir, bu normal yani?
veya bu tür şeyler umurunuzda değil?
peki

Motosikleti
DUKE 250
yılbaşından bu yana, 2700 kişilik fabrikada 1200 1300 kişi kaldık,
loto doldurur gibi işten çıkarılacak kişilerin listesini doldurduk,
yıllık üretim adetimiz 8.000.000 den 4.500.000 adetlere düştü,
sektörün büyük çoğunluğu mısıra kaydı,
bu sektörde yüksek kapasiteli üretim yapan 3 tane holding türkiye faliyetlerini kapatıp mısıra taşındı,
benim aktif iş verdiğim, çalışan sayısı en az 40 50 olan 25 30 tane atölye battı ve kapandı,
benim çalışmadığım piyasada olan yüzlerce üretim tesisi aynı kaderde.
yeni iş kuran, aktif olarak üretim tesisi bulunan 10 15m tl yatırım yapan işverenlerin tüm yatırımları battı,
parkurunda 10m tl lik makinası olan bir atölyeye 2m teklif et, saniye düşünmeden direkt anahtarını çıkarıp verir.

sırf yukardaki küçük bir örnekte bire bir iş ilişkisinde olduğum 2500 3000 tane ailenin ekmek kapısı kapandı, bir çoğu bir daha hayatları boyunca iş bile bulamayacak, bir daha geçinemeyecek belliki. batan paranın hesabını bile yapmadım ama bir çok ülkenin yıllık gelirinden fazla batan para var.
bu durumda burnumun dibinde olanlar için mi yoksa bizden 2000 3000 km ötede yaşananlar için mi üzülmeliyim?
duyarlı, aklı selim, kafası biraz çalışan ehli müslümanın yapabileceği şey 1 dua etmek 2 orada gidip cepheye katılmak,
geri kalanı olarak: sosyal medyada yazmak, burada yazmak, sağda solda duyar kasmak, yardım kampanyaları düzenlemek, katılmak, hastane önünde ağlayan baba fotoğrafı paylaşıp üzerine bir şeyler yazmak gibi şeylerin tamamı dostlar alış verişte görsün hesabı, vicdan mastürbasyonundan başka birşey değil.

Bu videodaki olayda bunun benzer bir özeti:
+ savaştan kaçan evsiz kalanlara üzülüyormusunuz?
- evet tabiki
+ gelip sana sığınsalar evine alırmısın?
- evet tabiki, onlar bizim din kardeşimiz.
+ Al sana mülteci, evine al.
- ERROR 404
https://www.youtube.com/watch?v=NV1wKuzUeI4

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
yaşananları Filistin'in savaşı değil İsrail'in "Hamas terör örgütüne" karşılığı olarak gördüğünden Filistin halkı sıkıntıdalar. Protestolarda Hamas'a yapılan değil fazlasıyla karşılık verilip suç işleyen israil'in Filistinli sivillere yaptığı soykırımdan ötürü zaten. Haklılarda protesto etmekte. Ama eylem sadece free palestine şeklinde. Bugün Yunanistanda devlet binası üzerinde filistin bayrağı görüyorsan soykırım yapılan o siviller için. Hamas için değil. Sapla samanı ayırmak lazım.
Şuradan şu masumlara soykırımın haklı görüldüğü gibi bir anlam çıkarmak, düpedüz geri zekalılık. Üzgünüm...

yılbaşından bu yana, 2700 kişilik fabrikada 1200 1300 kişi kaldık,
loto doldurur gibi işten çıkarılacak kişilerin listesini doldurduk,
yıllık üretim adetimiz 8.000.000 den 4.500.000 adetlere düştü,
sektörün büyük çoğunluğu mısıra kaydı,
bu sektörde yüksek kapasiteli üretim yapan 3 tane holding türkiye faliyetlerini kapatıp mısıra taşındı,
benim aktif iş verdiğim, çalışan sayısı en az 40 50 olan 25 30 tane atölye battı ve kapandı,
benim çalışmadığım piyasada olan yüzlerce üretim tesisi aynı kaderde.
yeni iş kuran, aktif olarak üretim tesisi bulunan 10 15m tl yatırım yapan işverenlerin tüm yatırımları battı,
parkurunda 10m tl lik makinası olan bir atölyeye 2m teklif et, saniye düşünmeden direkt anahtarını çıkarıp verir.
Olayın özeti bu aslında. Sen bu duruma kadar düştün, bu noktadan geri dönüş varken herşeyi düzeltmezsen, sonun filistin gibi olur. Oldu da. Paramparça ediliyorduk. Filistinde o kopan parçalardan biri zaten. Donanmamız yok diye (var ama bağlı ve kullanamıyorduk) burnumuzun dibindeki adaları alamadık. Seneler sonra Yunanistana verildi.

Böyle bir zaman tekrar gelirse bir Atatürk daha çıkıp önder olur mu meçhul. Filistine dönüşmeden göz açmak gerek.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hamas terör eylemleri yapıyor, filistinliler toprak sattı, fkö pkk ya yardım etti, bla bla bla...

images

yani şunu mu diyorsunuz? bu çocukla aynı milletten birileri öyle şeyler yaptı diye bu suçsuz çocuk, israilin acımadan öldürdüğü, suçsuz annesinin ardından böyle bakabilir, bu normal yani?
peki
Bu fotolar aüzülüyoruz tabi ki ama elimizden ne gelir? Gazze'ye gidip savaşmayacağımıza göre çünkü çözüm bizim gitmemiz değil, en fazla burada israil konsolosluğu önünde eylem yapıp polisten kafamıza jop yeriz.
Ona buna laf söylemek kimsenin haddine değil, kimin ne konularda ne çaba gösterip neler kaybetmeyi göze alıp nelerden vazgeçtiğini bilemeyiz.

Motosikleti
İnsanlık ayıbı bambaşka bir şey. Herkes yerinde sağ ve salim olsa keşke. Ama, amalar var işte kaç "arap kardeşimiz" bunlara dur dedi? Ürdün ve S.Arabistan hava sahasını açtı, herifçioğulları gitti Yemen'i vurdu. Bu mu kardeşlik. Ama kimsede ölsün istemem, hele ki açlıktan ve hastalıktan. Allah insana zulmedenleri kahretsin, yerin 7 kat dibine soksun inşallah. Kaldı ki böyle bir ayıbı "Holokost" diye bağıranların yapması...

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
peki
Kimse normaldir, doğrudur, iyidir yazmıyor ki?

"Umurunda olmak" kavramını açarsak daha iyi anlaşabiliriz, bundan ne kast ediliyor? Üzülmemiz ve empati göstermemiz yetmiyor anlaşılan?

Daha yukarıda bir mesajda yazmıştım; basit birer insan evladı olarak dünyadaki her adaletsizliği / kötülüğü / iğrençliği vs. üstümüze yüklenemeyiz; bu kapasitemizi aşar, böyle şeyleri çok düşünüp takarsan kafayı kırarsın, kendini yersin. Kişi kendini dev aynasında görmemeli.

"Gerçek anlamda" umurunda olan birisi bu konuyla ilgili gider bir aksiyon alır; klavye başında zahmetsizce ona buna çemkirmenin orada acı çeken masumlara hiçbir faydası yok açıkçası, olsa olsa garip bir tatmin yöntemidir ancak... Farklı "umurunda olmama" raddelerinde olan kişilerin bu konuda birbirine veryansın etmesi bana aşırı saçma geliyor yani. 🫤

Herkes kendi evinin önünü süpürmekle başlamalı bence; bu yaklaşım zincirleme tepkime ile geniş alanlara ve uzaklara yayılacaktır zaten. Burnumuzun dibinde ciddi tepki gösterilip aksiyon alınması gereken o kadar çok şey varken odağımızı Filistin'e veremediğimiz için kusurlu sayılıyorsak ben buna katılamayacağım maalesef... 🤨

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar