- Konu Yazar
Merhabalar,
A2 ehliyetin kapsamını bilmeyen çok kişi var ve sürücü kursları "maalesef" kandırma yoluna gidiyorlar.
Ben eğitimimi İzmir'de *Alsancak Sürücü Kursu* ndan aldım.
Motosikletimin Honda Forza 300 olduğunu söylediğimde ;
-Olmaz 250 cc üstünde ise A sınıf alman gerek- dediler.
Kendileri için acı bir tecrübe oldu ama yanımda yönetmelikle ve motosikletin teknik detayları ile gitmiştim.
A2 Ehliyet kapsamının "Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletler" olduğunu gösterim.
-Bizler de yeni yeni öğreniyoruz, bir şey daha öğrendik- dediler.Ben de samimiyetlerine inanarak A2 eğitimini kendilerinden aldım.
Başka arkadaşların bu duruma düşmesine ve belki kandırılmalarına mani olmak, sahip oldukları ya da sahip olmak istedikleri motosikletlerin A2 kapmasında olup olmadığını gösterebilmek adına (hayaller vs gerçekler
)bu başlığı açıp araştırmalarım sonundaki listemi paylaşıyorum.
Genişletilebilir ise faydalı olacağına inanıyorum.
Saygılar
Benim listem aşağıdaki gibidir ; Kırmızı işaretlediklerim uygun olmayan scooter lar dır. Diğer scooterları VE cub ları eklemeye gerek yok sanırım :mrgreen:
Not : Üretici firmaların resmi web sayfalarından alınan maksimum güç ve ağırlık bilgilerine dayanarak
Maksimum gücü 35 kw olan ve maksimum gücü 35kw 'dan düşük olan, güç/ağırlık oranı 0,2'den düşük olan motosikletler listelenmiştir.
HONDA
COMMUTER
CBF 150
CB 125 ACE
CB 125E
SCOOTER NC 750 D INTEGRA
SUPERSPORT
CBR 125R
CBR 250R
CBR 500R
ADVENTURE
CRF 250L
NAKED
MSX 125
CB500F
YAMAHA
ROADSTER
YBR125
HYPER NAKED
MT125
MT25
MT07(LİMİTLİ GÜÇ VERSİYONU)
SPORT HERITAGE
XSR700 (LİMİTLİ GÜÇ VERSİYONU)
SUPERSPORT
YZF-R125
YZF-R25
SPORT TOURING
TRACER 700 (LİMİTLİ GÜÇ VERSİYONU)
ADVENTURE
WR125X
WR125R
WR250R
XT660Z TENERE
KAWASAKI
ADVENTURE
KLX125
KLX250
DTRACKER
NAKED
Z250 SL
Z300
SUPERSPORT
NINJA 250 SL
NINJA 300
SUZUKI
SCOOTER BURGMAN 650ZA
SUZUKİ FİRMASININ WEB SİTESİNDE MAKSİMUM GÜÇLER VERİLMEDİĞİ İÇİN BİLGİ VEREMİYORUM.
1-Suzuki değerlerine ulaşanlar paylaşırsa sevinirim.
2-Piyasa da olup da sıfırı üretilmeyen motorlar hakkına benzer çalışma da faydalı olacaktır.
Kazasız, belasız..
A2 ehliyetin kapsamını bilmeyen çok kişi var ve sürücü kursları "maalesef" kandırma yoluna gidiyorlar.
Ben eğitimimi İzmir'de *Alsancak Sürücü Kursu* ndan aldım.
Motosikletimin Honda Forza 300 olduğunu söylediğimde ;
-Olmaz 250 cc üstünde ise A sınıf alman gerek- dediler.
Kendileri için acı bir tecrübe oldu ama yanımda yönetmelikle ve motosikletin teknik detayları ile gitmiştim.
A2 Ehliyet kapsamının "Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletler" olduğunu gösterim.
-Bizler de yeni yeni öğreniyoruz, bir şey daha öğrendik- dediler.Ben de samimiyetlerine inanarak A2 eğitimini kendilerinden aldım.
Başka arkadaşların bu duruma düşmesine ve belki kandırılmalarına mani olmak, sahip oldukları ya da sahip olmak istedikleri motosikletlerin A2 kapmasında olup olmadığını gösterebilmek adına (hayaller vs gerçekler
Genişletilebilir ise faydalı olacağına inanıyorum.
Saygılar
Benim listem aşağıdaki gibidir ; Kırmızı işaretlediklerim uygun olmayan scooter lar dır. Diğer scooterları VE cub ları eklemeye gerek yok sanırım :mrgreen:
Not : Üretici firmaların resmi web sayfalarından alınan maksimum güç ve ağırlık bilgilerine dayanarak
Maksimum gücü 35 kw olan ve maksimum gücü 35kw 'dan düşük olan, güç/ağırlık oranı 0,2'den düşük olan motosikletler listelenmiştir.
HONDA
COMMUTER
CBF 150
CB 125 ACE
CB 125E
SCOOTER NC 750 D INTEGRA
SUPERSPORT
CBR 125R
CBR 250R
CBR 500R
ADVENTURE
CRF 250L
NAKED
MSX 125
CB500F
YAMAHA
ROADSTER
YBR125
HYPER NAKED
MT125
MT25
MT07(LİMİTLİ GÜÇ VERSİYONU)
SPORT HERITAGE
XSR700 (LİMİTLİ GÜÇ VERSİYONU)
SUPERSPORT
YZF-R125
YZF-R25
SPORT TOURING
TRACER 700 (LİMİTLİ GÜÇ VERSİYONU)
ADVENTURE
WR125X
WR125R
WR250R
XT660Z TENERE
KAWASAKI
ADVENTURE
KLX125
KLX250
DTRACKER
NAKED
Z250 SL
Z300
SUPERSPORT
NINJA 250 SL
NINJA 300
SUZUKI
SCOOTER BURGMAN 650ZA
SUZUKİ FİRMASININ WEB SİTESİNDE MAKSİMUM GÜÇLER VERİLMEDİĞİ İÇİN BİLGİ VEREMİYORUM.
1-Suzuki değerlerine ulaşanlar paylaşırsa sevinirim.
2-Piyasa da olup da sıfırı üretilmeyen motorlar hakkına benzer çalışma da faydalı olacaktır.
Kazasız, belasız..
Son düzenleme: