A2 ehliyetle yüksek cc motor kullansak sıkıntı olurmu?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hani L3e-a2 felan diye yazan sey motorun sinifi.
Orada yazan a2 ehliyet sınıfını belirtmez, motosikleti tanımlar.
motor gücü (kw)/net ağırlığı = 0.2'den yüksek ise "yabıştırırlar"
8DOOpa.jpg

Selam,A2 ehliyetle biliyorsunuz 35 kw ye kadar olan motosikletleri sürme hakkı veriliyor mesela 400cc olup 40kw olan bir motoru a2 ehliyet süremez, bir çoğunluk 600cc diye biliyor,peki şimdi Yamaha R6 600cc ama 90 kw lik bi motor.A2 ehliyetle bu makineyle çevirmeye girsek ayıkırlarmı?
Polis motoru kullanmaya yetkimizi kontrol ederken mesela bu 600cc a2 ehliyet kurtarır diyip kendi tecrübesiylemi kontrol ediyor . Yoksa sisteme plaka ehliyet girdiğinde sistemde bu motoru kullanmaya yetkisi yok diye bilgimi çıkıyor.Kısaca sıkıntıya girermiyiz
Arkadaşında A2 ehliyet var ise onu ödünç alırsan 2xA2= 80 kw yapar. Çoğu motoru kurtarır.
işin esprisi bir tarafa, a2 ye yüksek güç yetkisi verilmemesinin sebebi sadece motosikletin gücü ile ilgili değil aynı zamanda sürücünün tecrÜbesi ve yaşı ile de ilgili. Olaya bu açıdan bak.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
8DOOpa.jpg
BEn de farkli bisey demedim ki. Adamin ehliyetine bakan polis hangisi sinif motor kullanabilecegini bilir. Illa tabloyu istersen buyur:

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşında A2 ehliyet var ise onu ödünç alırsan 2xA2= 80 kw yapar. Çoğu motoru kurtarır.
işin esprisi bir tarafa, a2 ye yüksek güç yetkisi verilmemesinin sebebi sadece motosikletin gücü ile ilgili değil aynı zamanda sürücünün tecrÜbesi ve yaşı ile de ilgili. Olaya bu açıdan bak.

Ben A2 yi 28 yaşımdayken aldım hatta sürücü kursu niye A almıyorsun demişti gerek yok A2 yeter demiştim ama şimdi beğendiğim motorlar olunca niye A almadım diyorum kendi kendime bide şu sebepten A sınıfı alacaklara yüksek cc motorla ders ve sınava giriyordu dedim şimdi 8'i dönerken gazı fazla kaçırırız çizgilerin dışına çıkarız diye A2 olsun sağlam olsun demiştim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

8DOOpa.jpg

Yani bu işin tam detayını bilen yok duyulmuş usul 600cc hesabından ilerlerler 600 cc makineyle ceza yemeyiz o zaman

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Mesela tmax 560 alsak, ninja 400 alsak yada r6 alsak ayıkmazlarmı? Tmax 560cc,ninja 400cc, r6 600cc ?
Olaya yine dar pencereden bakıyorsun. Genelimiz, ben dahil polisin yakalamasından ve cezay yemekten çok kaza durumunda çok daha büyük sıkıntılar yaşayabileceğinden bahsetmiş. Odaklanman gereken burası.

Yani kaza anında başkalarının canına veya malına zarar geldiğinde "sen bu motosikleti kullanmaya yeterli değilsin" durumu ortaya çıkacak. Yoksa diyelim ki hiç bir polis bu dediğin motosikletleri A2 ile kullanamayacağını anlamadı. Sıkıntı bitmiyor ki.
Aman diyim, bir an önce A ehliyete yazıl ve al.

Bende A2 den sonra A ya çevirdim. Şimdi A2 ehliyet ile 600cc motoru polisler ayıkmadan kullandın diyelim. Bir sene geçmeden o CC de küçük gelecek sana. Büyütmek isteyeceksin. %90 nımız yaşadı bu durumu. En kısa yoldan riske girmeden A ehliyeti alman senin yararına olur.
Ehliyete para veremem, riski alırım diyorsan diyecek bir şey yok. Fikir sordun, senin yararını düşünerek cevap vermeye çalıştık..

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Sıkıntı olmaz desek sürecek misiniz o şekilde polise yakalanırsanız ama forumdaki arkadaşlar sıkıntı olmaz demişlerdi mi diyeceksiniz ? :D

• Haha
Tepkiler: Ged
A2 otomatik ehliyetle Bursa'dan Fethiye'ye gittim geldim manuel 125cc motorla. Zannediyordum ki A2 otomatik alt sınıfın yani A1'in tamamını kullanabiliyor. Çünkü ehliyette A1 sınıfında herhangi bir kısıt ibaresi yoktu. Öyle değilmiş meğer, kullanamıyormuşuz. Şansıma çevirme filan denk gelmedi yoksa yemiştik cezayı

Hiç şeyi düşünüyor musunuz mesela ben çok nizami kullansam da yetersiz ehliyetle kullandığım motosiklet ile yola atlayan bir çocuğa çarpıp ölümüne sebep olsam başıma bir şey gelir mi ?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Her otoban çıkışına, köşe başında tedirgin olmaya değmez. Motosiklet sürmenin ruhunda rahatlama, keyif var.

Yapmayın öyle şeyler, tabii ki sıkıntı olur. Düzgünce A alın ki limit, ehliyetiniz değil keyfiniz olsun.

Hiç şeyi düşünüyor musunuz mesela ben çok nizami kullansam da yetersiz ehliyetle kullandığım motosiklet ile yola atlayan bir çocuğa çarpıp ölümüne sebep olsam başıma bir şey gelir mi ?
Ehliyetiniz yetersiz veya hiç olmasa da kazada sanki iki tarafında ehliyeti varmış gibi kusur oranlarına göre tutanak tutulur.

Ehliyeti yetersiz veya hiç olmayana ayrıca ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazılır, araç kendinin değilse araç sahibine de ehliyetsiz araç kullandırmaktan ceza yazılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar