A2 ehliyetle yüksek cc motor kullansak sıkıntı olurmu?

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam,A2 ehliyetle biliyorsunuz 35 kw ye kadar olan motosikletleri sürme hakkı veriliyor mesela 400cc olup 40kw olan bir motoru a2 ehliyet süremez, bir çoğunluk 600cc diye biliyor,peki şimdi Yamaha R6 600cc ama 90 kw lik bi motor.A2 ehliyetle bu makineyle çevirmeye girsek ayıkırlarmı?
Polis motoru kullanmaya yetkimizi kontrol ederken mesela bu 600cc a2 ehliyet kurtarır diyip kendi tecrübesiylemi kontrol ediyor . Yoksa sisteme plaka ehliyet girdiğinde sistemde bu motoru kullanmaya yetkisi yok diye bilgimi çıkıyor.Kısaca sıkıntıya girermiyiz

Motosikleti
D400
Aslında A-A1-A2 hepsi aynı kardeş, biz zevkine farklı rakamlar alıyoruz. sonra benımki seninkini döver diye eglenmek için.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Polislerin sisteminde şu marka makineyi kullanır, kullanamaz yazmıyor, A2 ehliyetle, şu an kullandığın makinayı kullanıp kullanmayacağını tecrübe ile biliyorlar.

Sadece kw değeri değil motosikletin ağırlığına da oranı önemli. Güç/ağırlık oranı 0,2KW/G olması lazım diye hatırlıyorum. Bu nedenle sadece cc olarak düşünmeyin.

Fakat atladığınız şu husus var. Yetersiz ehliyet ile bir kaza yaparsanız sorumluluk durumu nasıl olacak? Sadece ceza yemek açısından bakmayın.

İki taraflı bir kazaya karıştığınızda, yetersiz ehliyetiniz yani o aracı sürecek ehliyetiniz olmadığından (motoru ehliyet sürmüyor evet, ama ehliyetiniz yok ise süremezsiniz.Kural diye bir şey var. ) karşı taraf destekten yoksun kalma tazminatı ve bir dünya tazminat davası açar. sigorta karşılar/ karşılamaz, rücu eder vs.vs.

Tek taraflı bir kaza da olsa belki sigorta yetersiz ehliyet olduğu için hasarı karşılamaz vs.vs

Yılların şoförü, senden benden iyi kullanıyor, dikkatli de... fakat ehliyeti yok veya yetersiz. Bir anlamı var mı? Kaza hepimizin başına gelebilir. Lütfen sadece polise yakalanır mıyım gibi tek pencereden bakmayın olaylara. Motosiklet gibi komplike bir aleti kullananalar, sebep/sonuçlara biraz daha komplike bakmalıdır düşüncesindeyim.

Motosikleti
yok:(
Salağın birisi çarpar sana sen suçsuz olursun hiç girme o toplara polis mevzusuda ilk çevirmede yersin cezayı 502x ile ben çok diyaloğunu yaşadım ruhsatı gösterip geçtim 35kw mevzusuna çok hakim değiller cc felan diyorlar ama yapıştırırlar her türlü.

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslında A-A1-A2 hepsi aynı kardeş, biz zevkine farklı rakamlar alıyoruz. sonra benımki seninkini döver diye eglenmek için.

Mesela 2016 yılı öncesi a2 ehliyeti olanlar bütün cc leri sürebiliyordu şimdi a a1 a2 diye ayrılmış peki sence şöyle birşey yaparlarmı 10 sene üzeri a2 ehliyeti olanlar tüm motosikletleri kullanabilir diye falan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Salağın birisi çarpar sana sen suçsuz olursun hiç girme o toplara polis mevzusuda ilk çevirmede yersin cezayı 502x ile ben çok diyaloğunu yaşadım ruhsatı gösterip geçtim 35kw mevzusuna çok hakim değiller cc felan diyorlar ama yapıştırırlar her türlü.

Mesela tmax 560 alsak, ninja 400 alsak yada r6 alsak ayıkmazlarmı? Tmax 560cc,ninja 400cc, r6 600cc ?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Adanalımısın gardaşş.

Motosikleti
D400
Mesela 2016 yılı öncesi a2 ehliyeti olanlar bütün cc leri sürebiliyordu şimdi a a1 a2 diye ayrılmış peki sence şöyle birşey yaparlarmı 10 sene üzeri a2 ehliyeti olanlar tüm motosikletleri kullanabilir diye falan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesela tmax 560 alsak, ninja 400 alsak yada r6 alsak ayıkmazlarmı? Tmax 560cc,ninja 400cc, r6 600cc ?

Tarihi bilmiyorum fakat eski ehliyetli olanlarda bu ayrım olmadıgı için hepsini kullanabiliyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Akrep sen misin?
Sen degilsen anlatayim: once bi motosiklet ruhsati al ve oku, goreceksin ki orada bir yerlerde motorun sinifi ve motorun kw cinsinden gucu yazar. Simdi bunlar ne alaka diyeceksin, motorun sinifindan zaten a2ye mi a ya mi yoksa a1e mi uygun oldugu anlasiliyor. Hani L3e-a2 felan diye yazan sey motorun sinifi.
Hadi diyelim polis bunu bilmiyor, asagida motorun gucu yaziyor. Ondan ayikmaz diyorsan gonul rahatligi ile kullan ama kaza durumunda kimseye bahane bulma, zira butun kabahat sende cunku kanuna aykiri bir seyi bile isteye yapiyor olacaksin.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Elindeki tablette şak diye bilgilerin çıkar tablette. CC'ye değil güce (kW) bakıyorlar. Memlekete giderken tam yerini hatırlamıyorum "senin motorunu A ehliyeti kullanabiliyor biliyorsun değil mi ? " diye soruyordu. Evet biliyorum sıkıntı yok dedim. Kontrol etti tamam gidebilirsin dedi sonra. Ücra kesimdeki polisler hakkında bilgim yok. Riske girmeye değer mi tabi ki değmez. Macera aramak istiyorsan deneyebilirsiniz size kalmış sonuçta. :)

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Elindeki tablette şak diye bilgilerin çıkar tablette. CC'ye değil güce (kW) bakıyorlar. Memlekete giderken tam yerini hatırlamıyorum "senin motorunu A ehliyeti kullanabiliyor biliyorsun değil mi ? " diye soruyordu. Evet biliyorum sıkıntı yok dedim. Kontrol etti tamam gidebilirsin dedi sonra. Ücra kesimdeki polisler hakkında bilgim yok. Riske girmeye değer mi tabi ki değmez. Macera aramak istiyorsan deneyebilirsiniz size kalmış sonuçta. :)
O tablette zaten bi don numaramiz yazmiyor😂 devlette her turlu bilgimiz kayitli

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yamuk ve dandik yapılan her iş bir gün elbet yamuk ve dandik bir sonuç doğurur. Sonrasında o yamuk ve dandik sonucu değiştirmek için saçma sapan daha başka işler yapar, tüm keyfimizi kaçırırız. Doğru yoldan ayrılmayalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar