- Motosikleti
- Çükü Olanın Dükü Olur.
Orada yazan a2 ehliyet sınıfını belirtmez, motosikleti tanımlar.Hani L3e-a2 felan diye yazan sey motorun sinifi.
motor gücü (kw)/net ağırlığı = 0.2'den yüksek ise "yabıştırırlar"
Orada yazan a2 ehliyet sınıfını belirtmez, motosikleti tanımlar.Hani L3e-a2 felan diye yazan sey motorun sinifi.
Arkadaşında A2 ehliyet var ise onu ödünç alırsan 2xA2= 80 kw yapar. Çoğu motoru kurtarır.Selam,A2 ehliyetle biliyorsunuz 35 kw ye kadar olan motosikletleri sürme hakkı veriliyor mesela 400cc olup 40kw olan bir motoru a2 ehliyet süremez, bir çoğunluk 600cc diye biliyor,peki şimdi Yamaha R6 600cc ama 90 kw lik bi motor.A2 ehliyetle bu makineyle çevirmeye girsek ayıkırlarmı?
Polis motoru kullanmaya yetkimizi kontrol ederken mesela bu 600cc a2 ehliyet kurtarır diyip kendi tecrübesiylemi kontrol ediyor . Yoksa sisteme plaka ehliyet girdiğinde sistemde bu motoru kullanmaya yetkisi yok diye bilgimi çıkıyor.Kısaca sıkıntıya girermiyiz
BEn de farkli bisey demedim ki. Adamin ehliyetine bakan polis hangisi sinif motor kullanabilecegini bilir. Illa tabloyu istersen buyur:Orada yazan a2 ehliyet sınıfını belirtmez, motosikleti tanımlar.
![]()
www.homologasyon.com
Arkadaşında A2 ehliyet var ise onu ödünç alırsan 2xA2= 80 kw yapar. Çoğu motoru kurtarır.
işin esprisi bir tarafa, a2 ye yüksek güç yetkisi verilmemesinin sebebi sadece motosikletin gücü ile ilgili değil aynı zamanda sürücünün tecrÜbesi ve yaşı ile de ilgili. Olaya bu açıdan bak.
Orada yazan a2 ehliyet sınıfını belirtmez, motosikleti tanımlar.
![]()
Beş yıl trafik tescili yapmış birine çakma tablolar yakışmaz. Bunlardan biri olmazsa kabul etmem.Illa tabloyu istersen buyur:
Olaya yine dar pencereden bakıyorsun. Genelimiz, ben dahil polisin yakalamasından ve cezay yemekten çok kaza durumunda çok daha büyük sıkıntılar yaşayabileceğinden bahsetmiş. Odaklanman gereken burası.Mesela tmax 560 alsak, ninja 400 alsak yada r6 alsak ayıkmazlarmı? Tmax 560cc,ninja 400cc, r6 600cc ?
Yamuk ve dandik yapılan her iş bir gün elbet yamuk ve dandik bir sonuç doğurur. Sonrasında o yamuk ve dandik sonucu değiştirmek için saçma sapan daha başka işler yapar, tüm keyfimizi kaçırırız. Doğru yoldan ayrılmayalım.
Konuya bütün ciddiyetimle yazmak istedim ama bu kadar olabildiPsyduck'ın bu başlık altındaki görevi "Ayıkırlar"
Ehliyetiniz yetersiz diye haksız olmuyorsunuz.Hiç şeyi düşünüyor musunuz mesela ben çok nizami kullansam da yetersiz ehliyetle kullandığım motosiklet ile yola atlayan bir çocuğa çarpıp ölümüne sebep olsam başıma bir şey gelir mi ?
Ehliyetiniz yetersiz veya hiç olmasa da kazada sanki iki tarafında ehliyeti varmış gibi kusur oranlarına göre tutanak tutulur.Hiç şeyi düşünüyor musunuz mesela ben çok nizami kullansam da yetersiz ehliyetle kullandığım motosiklet ile yola atlayan bir çocuğa çarpıp ölümüne sebep olsam başıma bir şey gelir mi ?