A2 Ehliyet Direksiyon Sınavı Yarın Giricem

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 aydır bu günü bekliyordum kursa ekim gibi kayıt olmustun bugün ocak 16 ve yarın sabah 9 da sınavım var , şimdi kursla ücreti ucuza anlastıgımdan dolayı kurs pek beni takmadı ben motoru alıp kurstan ara sokaklarda sürüyordum fakat hiç bir parkur labut arasından geç filan yapmadım ve aklımda bazı sorular var yardımınızı rica ediyorum

Şimdi motora bindim 1 viteste kalktım hemen 2 ye geçip labutların arasından geçerken filan yani tüm parkurda 2 ile devam edip vites arttırma kısmına gelene kadar hiç arttırmayıp oraya gelincede 3 e çekip ön ve arka filan yapıp durucam degilmi yoksa vites arttırma kısmında dahada arttırmam gerekiyormu ,

Labutların arasından geçerken sinyal vermem gerekiyormu ,

Trafikte beni takip ederlerken nelere dikkat etmeliyim ,

Yani anlıcagınız şuanki sistemde direksiyopn sınavına girmiş olan arkadaşlarımın ve bilgisi olan arkadaşlarımın yardımına acil ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

hiç sorun etme sakin ol labutların arasından geçerken sinyale gerek yok
3. vitesten yukarı da geçme
sinyali kaçırma sakın
sınav zamanından önce git parkuru test etmen için zaman veriyorlar

Sinyale trafikte dikkat edicem elimden geldigi kadar , aynen 9 da sınavım 7 de orda olucam allah izin verirse şimdiden heyecan bastı , Şeytan diyo bin motora yan vere vere :D geçde olmuyor

Merhaba. Sinava 3 kere girmis biri olarak biraz tecrubemi aktarayim.
Sinavda mantik aramayin,
Slalomlarda 2. Vitesten yukari cikmayin,
Sinyali sadece disarida verin,
Sinyal kapatmayi unutmayin sakin,
Ne hizli, ne yavas gidin,
Sinavdan once mutlaka gidip bir kac tur atin.

Merhaba. Sinava 3 kere girmis biri olarak biraz tecrubemi aktarayim.
Sinavda mantik aramayin,
Slalomlarda 2. Vitesten yukari cikmayin,
Sinyali sadece disarida verin,
Sinyal kapatmayi unutmayin sakin,
Ne hizli, ne yavas gidin,
Sinavdan once mutlaka gidip bir kac tur atin.

Cok teşekkür ederim beneim korktugum şey slalomda yeri filan karıştırmak , sabah erkende gidip denicem 1.5 aydır sürmedim motor soguk hava şartları yüzünden

Slalom oyle zor ezberlenen bir sey degil. 10 dakika izleyin cozersiniz. Hatta nette ararsaniz sekli bile var,su an mobilim atamiyorum.
Kasinin uzerinde gozun var diyerek bile birakirlar. Ikinci kalişımda, bir kadin denge tahtasinda komple dusmesine ragmen gecmisti ama ben 3. Slalom turunda arka tekeri 45-50 cm kala yere degdirdigim icin kalmistim. Saydim sovdum ama mecbur bir daha girdim :)

Slalom oyle zor ezberlenen bir sey degil. 10 dakika izleyin cozersiniz. Hatta nette ararsaniz sekli bile var,su an mobilim atamiyorum.
Kasinin uzerinde gozun var diyerek bile birakirlar. Ikinci kalişımda, bir kadin denge tahtasinda komple dusmesine ragmen gecmisti ama ben 3. Slalom turunda arka tekeri 45-50 cm kala yere degdirdigim icin kalmistim. Saydim sovdum ama mecbur bir daha girdim :)

Ya bende ondan korkuyorum bana gelecek komisyon iyimi olucak acımasızmı

bende bugün girdim.. kavşakta kırmızıda geçtim :) çok sis vardır 10m görüş mesafesi vardı.. ama geçtim sınavı.. acaba ehliyeti kaç günde alırız..

Ben aralikta aldim ama yine yazayim. Ben erken gittim fakat benden onceki arkadasdaydi motor. O geldikten sonra hemen giyindim kaskimi filen. Daha benim baslamama 10 dk vardi bana dediler sen isin birazcik 2-3 tur attim 5 dk sonra trafige cikalim dedi bende tmm dedim ciktik trafige sinyaller cok onemli serit degistirirken olsun donerken olsun bunlar onemli. yesil yaniyordu kirmizi yanmasina 5 sn vardi cok rahat gecerdim fakat durdum isi sansa birakmamak icin. Komisyon uyeleri zaten babamin arkadaslariydi daha rahattim iste korkma uyumaya calis vizoru azicik acik birak bugu yapmasin salya sumuk olursun ama olsun sonucta okadar para veriyorsun. Bunlari bi kenara birak yarin sabah 2-3 kat icine iclik giy, ustunede iki kat kazak ve montunu veya kabanini giy ayalarina yun 2-3 tane corap yoksa 4-5 tane normal corap giy bunlari niye soyluyorum ben motora normal bindim hasta indim o yuzden. Ayaklarimda bot olmasina ragmen ruzgardan dolayi dondu bide 2-3 kat normal corap giydim bacaklarimda dondu tek bir iclik giydim cunki, ustumdede kabanim ve icimde 2 kat uzun kollu tisortum vardi ona ragmen usudum. Sinav filen oyle o kadar onemli degil kardesim sen hasta olmamak icin bunlari yap cunki sana motor montu seysi vermiyorlar sadece dikkat surucu adayi yazili refloktorlu yelek veriyorlar okadar. Allah yardimcin olsun kardesim insallah gecersin. Cok sıki giyin.

Hocam ben 20 aralıkta girdim sınava yeni system yani

Parkur şöyle ki , motoru çalıştırıp kaldırıyorsun labutlara gelmeden tak 2ye , sürekli 2 ile kullan , labutlar arasında gerek yok sinyale ama pistte görevlilerin önünden dönerken sinyal ver orada büyük bir dönüş oluyor , 8de de girerken ve çıkarken verebilirsin , ben 2-3 kere unuttum çoğunda verdim sıkıntı olmadı.

Trafiğe çıkma da şöyle oldu , 10dk boyunca tur attıktan sonra saga çektirdiler bana , müfettiş mi diyim kurul mu işte sınav gözetmeni adam arabaya bindi arkamıza geldi arabayla , önümüzde de kursun hocası vardı , beraber ışıklara gittik , önde hoca işaret verince beraberce çıktık 400m gidip geri döndük , arkamızda arabayla 4lü falan yaktığı için hocanın arabası pek bir etkileşim de olmadı , korkacak hiçbirşey yok.

Ben 1 aralıkta ilk defa motora kursta bindim , 21 aralıktaki sınavı geçtim , 3 gün yarımşar saat 1.5 saatte sınavı geçecen kadar öğreniyorsun , ehliyeti aldıktan sonra eğitim :D

aga labutları 2 ile geç sinyal vermene gerek yok sekizi de 2 ile çiz ben öyle yaptım 2 de gayet rahat

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar