(A2) Direksiyon sınavı?

gik

Arkadaşlar sınavı geçtim ama direksiyon sınavından pek ümitli değilim motoru kullanabiliyorum ama heyecan yapıp da yanlış bi hareketle de emeklerimin boşa gitmesinden korkuyorum. Sınava giren yada tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Motoru nasıl kullandırıyolar ve nelere dikkat ediyorlar?

Arkadaşlar sınavı geçtim ama direksiyon sınavından pek ümitli değilim motoru kullanabiliyorum ama heyecan yapıp da yanlış bi hareketle de emeklerimin boşa gitmesinden korkuyorum. Sınava giren yada tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Motoru nasıl kullandırıyolar ve nelere dikkat ediyorlar?

sınav sonucu nerede açıklanıyor???

Emeklerim bosa gitmesin diyorsun.. haklisin ama bi düsün eger heyecanini yenemezsen motor kullanma olmaz cünkü o zaman sinavini gecmis bile olsan ilerde de yanlis bi hareket yapma sansin cok yüksek. Yoksa sinavdan sonra kullanmayi düsünmüyorsun :mrgreen:

Kendine güven, eger kullanabildigine eminsen heyecan sakin yapma:thumleft:

Sinavin amaci ne... bakmak acaba yolda giderken bilincli ve emin bir sekilde yol akisina uyabiliyormusun. Mesela sollarken baska arac kullananlari zor durumda birkiyormusun yada durup kalman nasil eminmisin yoksa ayaklarin kalkarken normalden fazla disardami yada dururken dans edermismi gibi duruyorsun yoksa emin bir sekildemi...
Düsün sinavdan sonra artik tek basina yollarda olucaksin.. heyecana gelmez. Artik git gide hareketlerin düsünmeden reflex olarak bilinc alti olucak:cat:

Bence diyorsan iki hafta daha gec girsem daha birkac sey ögrenebilirim o zaman olur ama derslerden ögrenebilecegin birsey kalmayip sirf heyecanim var diyorsan bence sinavina simdi gir.. cünkü 2 hafta sonra heyecanin daha fazla articak buna emin ol.

Sana bol sanslar diliyorum::coool::

Sorun yok demekki!..

Motoru kullanabiliyorsan sıkıntı olmayacak demektir.
Sen nerede sınava gireceksin bimiyorum ama ben geçen sene Ankara' da sınava girmiştim, geniş aralıklarla 4-5 tane kuka koyuyarlar, önce kukaların yanından ileriye gidiyorsun geri dönüp kukaların arasından geçiyorsun, bunların hepsini 1 nci viteste bile yaparsın ama yarım debriyaj, hafif gaz verme çalışabilirsin. Bizim sınav yeri hafif yokuştu aşagıya doğru zaten motor kendinden gittiği için debriyajı sıkıp herkes geçmişti. Yanlık bir sürücü kursu sınava girecek adaylara 250 cc mondial chopper getirmişti. Acemiler için zor bir motordu ki adayların çoğu kukalar arasından geçerken motoru düşürdü. Senin gitttiğin sürücü kursuna 125 cc lik ybr gibi bir motorla sınava girmek istediğini söyleyebilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

Slm öncelikle heycanlanma, gayet sakin ol, kaskını tak dubaların etrafından dönerken sinyalini verirsen sana dez avantajına olur. ve komısyon sana yuksek puan verir. eğer ilk motosıklet çalıstığında cigleyi çek, direksiyon sınavına öyle gir, donuslerde motosıkletı bıraz yatırarak donersen dubaları dusurmezsın sınavın bıttığınde cigleyi çekmeyı unutma. tekrar soyluyorum heycanlanma şimdiden basarılar :rendeer:

daha sınav sonuçları açıklanmadı nerden biliyorsun geçtiğini inş bugun açıklanacak

Motoru kullanabiliyorsan sıkıntı olmayacak demektir.
Sen nerede sınava gireceksin bimiyorum ama ben geçen sene Ankara' da sınava girmiştim, geniş aralıklarla 4-5 tane kuka koyuyarlar, önce kukaların yanından ileriye gidiyorsun geri dönüp kukaların arasından geçiyorsun, bunların hepsini 1 nci viteste bile yaparsın ama yarım debriyaj, hafif gaz verme çalışabilirsin. Bizim sınav yeri hafif yokuştu aşagıya doğru zaten motor kendinden gittiği için debriyajı sıkıp herkes geçmişti. Yanlık bir sürücü kursu sınava girecek adaylara 250 cc mondial chopper getirmişti. Acemiler için zor bir motordu ki adayların çoğu kukalar arasından geçerken motoru düşürdü. Senin gitttiğin sürücü kursuna 125 cc lik ybr gibi bir motorla sınava girmek istediğini söyleyebilirsin.

250 cclik choppermı? çok ilginç. Varadero falan koysalarmış:)

Merak ettim Türkiye´de sinavdayken yola cikarmiyorlarmi?!?!

Ben Almanya´da ehliyetimi aldim bizim burdada dubalar arasinda gecme var. Mesela dubalarin ara mesafesi 3,5m ve 5 duba arka arkaya..

haydi bakalım öğlen oldu hala çıt yok sınav sonuçlarından.

edit:
dersaneyi aradım şimdi. 11:24 adamlar salı günü açıklanacak diyorlar. her yerde 20 si diye bangır bangır yazılıyor çiziliyot adamlar salı diyor.

Son düzenleme:
Ehhh be bende hemen dikildim açıklanmıştır diye açıklanmamış offff neden açıklanmıyor öğlen oldu.:cyclopsan:farao:

Merak ettim Türkiye´de sinavdayken yola cikarmiyorlarmi?!?!

Ben Almanya´da ehliyetimi aldim bizim burdada dubalar arasinda gecme var. Mesela dubalarin ara mesafesi 3,5m ve 5 duba arka arkaya..

Türkiye'de 5 Tane duba var 5 mt aralıklarla hani becerebiliyorsan dorseli tır bile geçer gidip geliyorsun 50 mt kafada kask elde eldiven sınavı geçiyorsun sonra..esas sınavını ehliyeti aldıktan sonra trafikte veriyorsun.:farao:

uff sabah 7 den beri beklemedeyim geçen sefer sınav yeri bilgileride saat 3 gibi açıklanmıştı bu kadar zormu bu sonuçları açıklamak

Pazar sabahı dururken niye bu saatlere kalıyor anlamıs değilim..
bi işide doru yapın be arkadaş.. :farao:

kardeşim bu memlekette bir bilgiyi de tam zamanında net, doğru ve zahmetsiz olarak almak istiyorum...mümkün olmuyor böyle bişey...gayr-i ciddilik had safhada...

Türkiye'de 5 Tane duba var 5 mt aralıklarla hani becerebiliyorsan dorseli tır bile geçer gidip geliyorsun 50 mt kafada kask elde eldiven sınavı geçiyorsun sonra..esas sınavını ehliyeti aldıktan sonra trafikte veriyorsun.:farao:

Hic iyi degil...inanamiyorum....:salut:
Öyleyse arkadasimiz niye heyecanli onuda anlamis degilim. Girse garanti gecer, hic heyecana bile gerek yok...

yahu ne dubası. benim dersane sen geç sınavı gel ayarlarız direksiyonu deyiverdi. sınav motoru da 100 lük çelik motor. hurdaya çıkmış bir motor. kendi motorumla gideceğim neredeyse.

sınava girerken hiç heyecana gerek yok.zaten genelde kurs motorunu kullandırıyorlar.o da zaten küçük bir scootor motor.duba arası 2.5 mt gibi .8 rakamını yapmış oluyorsunuz.dönüş açılarını fazla açmıyorsunuz.ani gaz,fren puan kaybı.sert hareketler yok.yavaş yavaş işlemi tamamlıyorsunuz,ehliyet olayı tamam gibi.ama esas mesele caddeye çıkınca görüyrsunuz motor sürmek neymiş.yağmurlu hava,kumlu,mıcırlı,toprak yol,ve ya virajda su birikintisi;işte şöförlük belli olmaya başlıyor.yoksa Allah cc göstermesin yola uzanı verirsiniz .aman güzel eğitim almadan caddeye çıkıp kendinizin ve diğer insanların hayatını tehlikeye atmayın.bu arada korumasız ve kasksız motora binmeyin.hepinize bol şanslar.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar