En az 20k ayır, hatta geçebilir.Herkese selamlar 17 yaşındayım a1 Yani 125ccye kadar motor kullanabilen ehliyetten almak istiyorum bunun tüm masrafları dahil ortalama ne kadar? Yakın zamanda alanınız varmı bu yıl içinde
Ehliyete ödenen ücretler toplam 3 bin küsür olması lazım. Kursa ve sınavlara ödenen ücret ise şehire ve bölgeye göre çok değişmiyor bölgenizdeki sürücü kurslarına sormanızda fayda var. Ortalama bir rakam verirsem 12-15 bin civarı olur sanırım.Herkese selamlar 17 yaşındayım a1 Yani 125ccye kadar motor kullanabilen ehliyetten almak istiyorum bunun tüm masrafları dahil ortalama ne kadar? Yakın zamanda alanınız varmı bu yıl içinde
Kursla anlaşma yani kuru fiyatı 12-15 bin olur, sonraki masraflara o fiyatı geçer.Ehliyete ödenen ücretler toplam 3 bin küsür olması lazım. Kursa ve sınavlara ödenen ücret ise şehire ve bölgeye göre çok değişmiyor bölgenizdeki sürücü kurslarına sormanızda fayda var. Ortalama bir rakam verirsem 12-15 bin civarı olur sanırım.
Sınavlardan kalınırsa vs zaten ek ders falan da almak gerektiği için ek ücret talep ediliyor ama onun dışında benden ehliyeti alana kadar sınav ücretleri hariç (onlar da çok pahalı değildi kursun aldığının %20 si kadar falan oluyor genelde) bir şey istenmedi diye hatırlıyorum. Tabi kurstan kursa değişiyor olabilir o meseleler.Kursla anlaşma yani kuru fiyatı 12-15 bin olur, sonraki masraflara o fiyatı geçer.
Hocam çevremdeki kurslar A2 için 18 bin diyorlar, gerisini siz düşünün. Beklenmeyen masraflara da kalma ihtimali eklenir o zaman.Sınavlardan kalınırsa vs zaten ek ders falan da almak gerektiği için ek ücret talep ediliyor ama onun dışında benden ehliyeti alana kadar sınav ücretleri hariç (onlar da çok pahalı değildi) bir şey istenmedi diye hatırlıyorum. Tabi kurstan kursa değişiyor olabilir o meseleler.
İlk yazdığımda da söylediğim gibi çevredeki kurslardan fiyat alması lazım. Bazı bölgelerde belki dediğimden bile ucuza bulur, ama bazı bölgelerde ise kurslar 20 bin gibi uçuk fiyatlar verebilir. Kurs hariç en az 6 bin daha kenarda olmalı ve sınavdan kalınma ihtimaline karşı onun için de kenarda bunların hepsine ek bir miktar daha para olsa iyi olur.Hocam çevremdeki kurslar A2 için 18 bin diyorlar, gerisini siz düşünün. Beklenmeyen masraflara da kalma ihtimali eklenir o zaman.
Türkiye şartlarında 1 sene daha bekleyip A2 almak daha mantıklı.Herkese selamlar 17 yaşındayım a1 Yani 125ccye kadar motor kullanabilen ehliyetten almak istiyorum bunun tüm masrafları dahil ortalama ne kadar? Yakın zamanda alanınız varmı bu yıl içinde