800 °C Dayanıklı Egzoz Boyası

egzoz u sökmek çok zor oluyor mu?
bende boyamayı planlıyorumda sıkıntı olur dşye sökmeye korkuyorum

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Gazete kağıdı yardımıyla bulaştırmamaya özen göstererek sökmeden boyadım. Kolayca sökülebilecek bir parça değil.

Daha evvel bende düşünmüştüm, Macota 800 derecenin verdiği şu sonuçtan sonra vazgeçmiştim:

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/41882-gsr-600-egzoz-boyama.html

Arkadaşlar boyanan yer artık yok Ben yağmur çamur demeden kullandığım için boya daha fazla dayanamadı ve manifolda en yakın yerden atmaya başladı. Daha kaliteli bir boya bulmak lazım çünkü alt taraflarda hiç bi sorun yoktu sadece sorun manifolda çok yakın yerlerde... Bende en ince zımparayla boyayı baya bi uğraşarak kazıdım. Beyazlamıştı ama kullana kullana yine sarardı. Kendini ispatlamış bir boya bulursam tekrar boyayacağım

GKN

würth ün ısıya dayanıklı boyasını kullanın, 4-5 farklı boya kullanıp en sağlamının bu olduğuna karar verdim:wiinkk:

son durum hakkında bilgi verebilirmisin. bende boyayacağım egzosu. kaynak falan yaptırdım boyamam lazım. boyada kabarma ve boya atma sorunu oldumu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:46 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:45 AM ----------

würth ün ısıya dayanıklı boyasını kullanın, 4-5 farklı boya kullanıp en sağlamının bu olduğuna karar verdim:wiinkk:

würth nekadar. macota dan dahamı iyidir. macota kullandınmı???

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Sanırım boyayalı bir 500 km oldu, Pazar günü 90+90 km yol yaptım, halen bir bozulma yok aynen duruyor.

mrb..arkadaşalr...siteye yeni üye oldum ...güzel forum muhabbetleri dilerim ayrıca şu ısıya duyarlı boyanın sonuçlarını dört gözle bekliyorum

bende içerenköy bauhaus dan 800 dereceye dayanıklı boya aldım fiyatı 24 tl. gri renk(parlak) ve boyadım.şimdilik gayet güzel duruyor inşallah ileride bi şey olmaz olursa paylaşırım sizlerle.paslı durmasından iyidir.ayrıca motor blokları vb. yerlerde boyanıyomuş üzerinde yazıyor

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Sanırım boyayalı bir 500 km oldu, Pazar günü 90+90 km yol yaptım, halen bir bozulma yok aynen duruyor.

Beşyüzün üstüne bir yediyüz daha yaptım özellikle ön tekere dönük tarafta boyanın eseri kalmadı, bir süredir yağmur çamur biniyorum onunda etkisi vardır tabi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne kadardı bu boya :silent:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
19 tl.......................

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:cat:tesk.

Beşyüzün üstüne bir yediyüz daha yaptım özellikle ön tekere dönük tarafta boyanın eseri kalmadı, bir süredir yağmur çamur biniyorum onunda etkisi vardır tabi.

boyanın markası neydi ona göre kullanmayalım, bende egzozu söktüm tüpten biraz parça boşaltıp boyayıp takıcamda, peder git sanayiye nikelaj attır dedi nikelaj nedir bu metalik renk değil mi 10-20 tl ye würt satılıyorsa ondan alim kendim boyatim

tekniğini iyice öğren derim, önce ısıtılması gerekiyor diye biliyorum ...

Nikelajli egzoz boyamayi biri tarif etse sper olur konuyu hortlasmisken bu aralar boyucam bende bilgo paylasiminda bulunalim :)

Arkadaşlar,şunu belirteyim; Bu tür boyalar gerçekten ısıya dayanıklı ama suya dayanıklı değil.

Kuru havada kullanırsanız sıkıntı yok,çok uzun süre dayanır.Ama yağmurda,çamurda sıcakken suyla temas ettiği anda özelliğini kaybeder.Uygulamadan önce bunu göz önüne alın derim.Denedim,oradan biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar