750 TL Bütçeye Koruma Önerisi

Merhaba motor delileri :) :king:
http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/125042-honda-cbr-250-2013-2014-a.html
Linkinde de belirttiğim gibi alacağım motor konusunda aklımda ki sorunların giderilmesin de yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum tekrardan.
Motor alındı sayılır sırada korumalar var.:cherry:
750 TL bütçem var.
Bu fiyatlara ne önerirsiniz acaba?
Korumalar arasında ennnn önemlisi tartışmasız kaskdır o yüzden biri çıkıp 748 TL ye kask, 1 TL değerinde eldiven, 1 TL değerinde vücut koruma al dese yaparım yani :pl:
Her neyse şaka bir yana paramın büyük bir kısmını kaska vermeyi düşünüyorum.
Benim internetten ve Eskişehir'de açılan yeni motomax ve özmert motordan yaptığım araştırmalar sonucunda şöyle bir kask,eldiven,vücut koruma listesi oluşturdum alternatifleriyle birlikte; bunun hakkında görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :

KASK 1 : AGV K3 = 502 TL http://www.motosikletaksesuarlari.com/AGV-Kask-K3-Mono-Mat-Siyah-Kapali-Kask_5679.html
KASK 2 : NOLAN N63 = 519 TL http://www.motosikletaksesuarlari.com/Nolan-Kask-N63-Fearful-70-Kapali-Kask_7450.html
KASK 3 : SHARK S700S = 558 TL http://www.motosikletaksesuarlari.c...s-Stipple-Gunes-Vizorlu-Kapali-Kask_8233.html
-------------------------
VÜCUT KORUMA 1 : 4RIDERS ARMOR = 150 TL http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-armor-komple-ust-govde-koruma-pmu1732
-------------------------
ELDİVEN 1 : VENOM SPİKE KORUMALI ELDİVEN = 63 TL http://www.motosikletaksesuarlari.com/Venom-Spike-Korumali-Eldiven-Siyah_7276.html
ELDİVEN 2 : PROHEL 7676 = 60 TL https://www.motoavm.com/ProductDetails/-prohel-7676-octane-eldiven-kirmizi/266/2204

Liste tamam hazırladım da aklımda bir kaç soru daha var...:silent:
SORU 1 : Bu sitelerden güvenle satın alım yapabilir miyim?
SORU 2 : Bu seçtiklerim arasında ne gibi kombinasyonlar yapmalıyım ve nedenleri?(ÖRN: Kask 3, vücut koruma 1, eldiven 1 vs gibi)
SORU 3 : Kask seçiminde markaları seçmekte özen gösterdim bunlar arasında dayanıklılık farkları nelerdir hangi markayı öneririsiniz? neye dayanarak?
SORU 4 : Siz olsanız bunları değilde şunu şunu alırdım diyebileceğiniz ürünler var mı varsa neler?

Yardımlarınızı bekliyorum dostlarım...:wiinkk:

Son düzenleme:
Kesinlikle 30 cm lik bot almalısın. Ayakkabı tarzı korumalar yerine terlik giy daha iyi. Allah korusun bir düşme sırasında asfaltla derin arasında 800 dereceye dayanacak bir pantalon olmalı. Kot vs tarzı şeyler çabuk erir. Bu yüzden motomaxten kevlar pantalon tavsiye ederim ki üzerinede dizlik vs takasın. Kasklar gayet güzel. Fakat tüm korumalar için biraz daha bütçeye ihtiyacın var arkadaşım.

Birde diğer korumaların önemini sakın es geçme. 800 dereceyi düşün :) işini şansa bırakma.

Son düzenleme:
Armor korumalar genelde cross için tercih edilir. Günlük hayatta giymek-çıkartmak sıkıntı yaratır. Aklınızda böyle bir düşünce var ise geçiniz...

Ne alacağına karar verecek olan sensin ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim alacagin şeyi aliexpress ebay gibi yerlerden yarı hatta kimi zaman Türkiye fiyatlarının 3te 1 ine alabilirsin.

Kesinlikle 30 cm lik bot almalısın. Ayakkabı tarzı korumalar yerine terlik giy daha iyi. Allah korusun bir düşme sırasında asfaltla derin arasında 800 dereceye dayanacak bir pantalon olmalı. Kot vs tarzı şeyler çabuk erir. Bu yüzden motomaxten kevlar pantalon tavsiye ederim ki üzerinede dizlik vs takasın. Kasklar gayet güzel. Fakat tüm korumalar için biraz daha bütçeye ihtiyacın var arkadaşım.

Hocam artsa artsa 800 TL olur yani oda dediğiniz gibi bir şey alabilmek için olur.
Ama şöyle bir şeyde var şimdilik ben geri dönüşü çok daha zor yada hiç olamayacak şeylerin korumasına önem veriyorum sürtünmeden oluşacak hasarlar bu tür hasarların yanında sıfır kalır ve daha kısa sürede vücut kendini yeniler yani bunu başından geçenler çok iyi bilir.
İlk başta bu 3'lü kombinasyon yapmayı planlıyorum daha sonra yüksek cc lere geçtikçe diğer kombinasyonları ve eksikleri de tamamlayacağım yani şimdilik hedefim bu.

Cross için bu vazgeç bundan

Armor korumalar genelde cross için tercih edilir. Günlük hayatta giymek-çıkartmak sıkıntı yaratır. Aklınızda böyle bir düşünce var ise geçiniz...

Ya bütçem belli bende isterim en kalitelisinden korumalı ve deri bir mont almayı ama bu bütçeye bu yani hiç yoktan iyidir kesinlikle.Üstüme de normal gündelik kullandığım yazlık montumu giymeyi düşünüyorum her türlü gider yazın için kışında geçiririm montu oh miss :)

Ne alacağına karar verecek olan sensin ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim alacagin şeyi aliexpress ebay gibi yerlerden yarı hatta kimi zaman Türkiye fiyatlarının 3te 1 ine alabilirsin.

Bu tür sitelere pek güvenemiyorum çünkü belli satıcıdan değilde genelde kişiler tarafından satıldığı için ama biraz daha detaylı inceleyim bakalım.

Son düzenleme:
Hayati organlara önem vermekte haklısın. Bencede kaska yatırım yap. Fakat ayak bileğin zarar görürse veya ayağın keşke dememek için bir bot tavsiye ediyorum. Yolun açık olsun.

Şöyle örnek vereyim. Her zaman scooter varken bile ayağımda bot vardı. Chopper aldığımda dururken devirdim motoru. Motor koruma demiri olmasına rağmen ayağım altında kaldı. Çevreden gelenler kaldırdı motoru çıkamıyordum çünkü. Eğer ayakkabı olsaydı sadece bileğim çatlar belkide kırılırdı. Akşam ayağım ağrıdı çok. Keşke demedim. Mutluydum

Birde süratliyken ( 15km/h sadece) ayakkabılar öyle güzel fırlarki ayaktan. Hiç bir yerinde hasar yok, fakat yürüyemiyorsun 2 ay kadar. Sırf 100tl daha fazla veremedin diye..

Bak arkadaşımız ne demiş
öncelikle işinize karışmış gibi olmak istemem ama 11000 paranız varsa 8 binlik motorlara bakmanızı ve 3 bin tlyi korumalara harcamanızı tavsiye ederim

Ayırman gereken bütçenin içinde eğitim masrafını saymadım bile.

Alacağın motor cbr250 ciddi bir motor aslında. Çok iyi düşün.

Son düzenleme:
Bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama eğer bütçe buysa kasktan kısmak lazım.. Kazalarda sadece kafadan yaralanmıyoruz ne yazık ki..

kask: marushin 778 tiger=300 TL
mont:
eldiven:venom spike bende var memnunum ancak ciddi kazalarda tırtlar söyleyeyim..Bu havalarda da elin donar.. Bütçe kesintisinden kalıyor..
pantolon:tech 90 tek seçeneğin.. 200 Tl fiyat sabahtan akşama giyiyorum.Soğuğu normal kota göre baya az geçiriyor ayrıca..
ayakkabı: bu bütçeye yok öyle birşey.. Önce 1. derece önemli yerleri koruyoruz..

Peki dersen ki adam akıllı birşey istiyorum.. Bütçem en az kaç olmalı..

Kask:Marushin 778<--Bell M1-AGV K3-SHARK S900C
Mont:Difi monza(Şuan kullanıyorum über memnunum kendisinden..Yerden kar kalktığı an içime tshirt-ince uzun kollu bide bunu giyiyorum üşümek yok 2 saate kadar-Ayrıca deri hemde rahat)
Eldiven:Venom cobra plus( yeni aldığım eldivenim.. Doğru dürüst koruması var.. Ayrıca hissi var)
Pantolon:tech 90 yine..
Ayakkabı:Yorum yok daha rahat birşey bulamadım..

1200-1500 arasına ayakkabısız set kurulabilir düzgün.. Ayakkabı gerekli ancak rahatını bulmak imkansız gibi.. Günlükte çok sıkıntı..

Hayati organlara önem vermekte haklısın. Bencede kaska yatırım yap. Fakat ayak bileğin zarar görürse veya ayağın keşke dememek için bir bot tavsiye ediyorum. Yolun açık olsun.

Şöyle örnek vereyim. Her zaman scooter varken bile ayağımda bot vardı. Chopper aldığımda dururken devirdim motoru. Motor koruma demiri olmasına rağmen ayağım altında kaldı. Çevreden gelenler kaldırdı motoru çıkamıyordum çünkü. Eğer ayakkabı olsaydı sadece bileğim çatlar belkide kırılırdı. Akşam ayağım ağrıdı çok. Keşke demedim. Mutluydum

Birde süratliyken ( 15km/h sadece) ayakkabılar öyle güzel fırlarki ayaktan. Hiç bir yerinde hasar yok, fakat yürüyemiyorsun 2 ay kadar. Sırf 100tl daha fazla veremedin diye..

Bak arkadaşımız ne demiş

Ayırman gereken bütçenin içinde eğitim masrafını saymadım bile.

Alacağın motor cbr250 ciddi bir motor aslında. Çok iyi düşün.

Eğitim sıkıntı değil.Eskişehir'in en iyi motorcu eğitim görevlilerinden olan bir abimiz tanıdığımız konuştuk anlaştık onunla zaten ayrıcada bildiğiniz gibi Honda sıfır motor alınca 300 TL değerinde ki ilk eğitimi hediye ediyor.Yani eğitimden yana bir eksik gedik olmayacak.
Ben korumanın zaten çok önemli olduğunu düşünüyordum ancak marka kaliteleri yüzünden oluşturduğum bütçem aslında el vermiyor istenilenleri yapmaya yoksa gider alırım bi 100 liralık kask 100 liralık ayakkabı vs hepsini tamamlarım ama kaliteli olmaz.
Bu yüzden biraz daha araştırdım: Motoru kışın alacağım için rodaj konusunda baktım ki bir çok kişi rodajın kışın olması aslında bir çok yönden daha avantajlı olacağını savunuyor.
Bu yüzden şimdilik paramın yettiğince kaskla başlayıp daha sonra sırasıyla envanteri tamamlayacağım.
Yaza kadar tüm envanteri ve rodajı sakin bir şekilde tamamlayıp yazın tam gaz gezilere katılmayı planlıyorum.
Ama kesinlikle ilk hedefim kask...

Bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama eğer bütçe buysa kasktan kısmak lazım.. Kazalarda sadece kafadan yaralanmıyoruz ne yazık ki..

kask: marushin 778 tiger=300 TL
mont:
eldiven:venom spike bende var memnunum ancak ciddi kazalarda tırtlar söyleyeyim..Bu havalarda da elin donar.. Bütçe kesintisinden kalıyor..
pantolon:tech 90 tek seçeneğin.. 200 Tl fiyat sabahtan akşama giyiyorum.Soğuğu normal kota göre baya az geçiriyor ayrıca..
ayakkabı: bu bütçeye yok öyle birşey.. Önce 1. derece önemli yerleri koruyoruz..

Peki dersen ki adam akıllı birşey istiyorum.. Bütçem en az kaç olmalı..

Kask:Marushin 778<--Bell M1-AGV K3-SHARK S900C
Mont:Difi monza(Şuan kullanıyorum über memnunum kendisinden..Yerden kar kalktığı an içime tshirt-ince uzun kollu bide bunu giyiyorum üşümek yok 2 saate kadar-Ayrıca deri hemde rahat)
Eldiven:Venom cobra plus( yeni aldığım eldivenim.. Doğru dürüst koruması var.. Ayrıca hissi var)
Pantolon:tech 90 yine..
Ayakkabı:Yorum yok daha rahat birşey bulamadım..

1200-1500 arasına ayakkabısız set kurulabilir düzgün.. Ayakkabı gerekli ancak rahatını bulmak imkansız gibi.. Günlükte çok sıkıntı..

cousinecruis'a da dediğim gibi artık kararım değişti kasktan başlayıp yavaştan yavaştan yaza kadar bütün korumaları tamamlamayı hedefliyorum.

Acaba sizlerin ne öneriniz olur peki bir cbr 250 sürücüsü için özellikle yazın kullanıcam?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar