650 cc motorun benzini bukadar yakmamalı

motorumda bi gariplik var. herkesin motoru 5,5 bilemedin 6 hadi 6,5 yakıyor
benim motorum 3,8 den başlıyor 4,6 yı geçemiyor.

diyorumki ya arkadaşım sen 650 cc motorsun yak biraz diyorum dinletemiyorum.
acaba neyi yanlış yapıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu hızla fakirleşmeye devam edersek herkes benim gibi olacak valla hehe,guzel ama guvenli surus yanında artısı :)

Kullanım şekline göre 650 cc için gayet rahat görülebilecek bir değer , sattığım 650 lik 2013 Vstrom ile bir kerelik sabredip 60-70 km hızla tam 100 km gittim 2,7 lt göstermişti tüketim , normal kullanımla 3,5 - 4 arası geziniyordu , otoyolda 140 - 180 arası ise 4,5 - 5 lt tüketimi vardı..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Başlığı görünce 15lt filan yakıyor sandım :)

Video yukleyemiyorum ama...
Cuneyt arkinin bir sahnesi vardi...
Döverim ülen.. Hepinizi döverim... diyordu... :queen:
Ayni ondan diyorum ve teessüf ediyorum. :flower:

Benim 1.6 dizel arabam da uzun yolda bu değeri yakalıyor..
Ama motosiklet nerdeeeee?

......1.6 dizel arabam da uzun yolda bu değeri yakalıyor.....Ama motosiklet nerdeeeee?......

motosiklet ile standart otomobilleri heleki dizelini mukayese etmek teknolojiden mekanikden uzak adamların yaptığı bir şey , oysa forumdan takip ettiğim kadarıyla sen bu konularda tecrübeli birisin üstad ;) motosiklet motoru minimum hacimden maksimuma yakın güç almak için dizayn edilmiş atmosferik motorlar , bunu da yüksek devir çevirerek yapabilirsiniz vede aynı spor otomobiller gibi iyi gider çok tüketirsiniz , ayrıca otomobillerin ağırlığını ve taşıdığı kişi sayısınıda hesaba katarsak daha ileri teknolojiye sahip olmalarınında etkisiyle kesinlikle az tüketiyorlar..

Super Moderator
Sakin kullanımda 1200 GS Adventure 5 - 5.5 litreleri görüyor, bu gayet normal bir durum.. Konu 600 cc veya 1.200 cc olayı değil ki... 1.3 Dizel arabalar 4 litrelerde gezerken, 160-180 kilo bir aletin 4 litrelerde gezmesi, oldukça doğal. 9 bin devir de 100 km sür, 6-.6.5 litreleri rahat görecektir.

Kabaca, ne kadar yüksek beygir, o kadar yüksek yakıt tüketimi. Tabi o beygirlerin ne kadarını kullandığın da önemli (yani motoru ne kadar yüksek devirde kullandığın )

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Mondial rx3i evo kullanıyorum. 100km de 4.5lt ile 5lt arası yakıyor. 14 lite tam dolu depo ile en fazla 300km yapıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Allahtan benzin göstergem yok da ne kadar fazla yaktığımı anlık olarak görüp kalp krizi geçirmiyorum.

motosiklet ile standart otomobilleri heleki dizelini mukayese etmek teknolojiden mekanikden uzak adamların yaptığı bir şey , oysa forumdan takip ettiğim kadarıyla sen bu konularda tecrübeli birisin üstad ;) motosiklet motoru minimum hacimden maksimuma yakın güç almak için dizayn edilmiş atmosferik motorlar , bunu da yüksek devir çevirerek yapabilirsiniz vede aynı spor otomobiller gibi iyi gider çok tüketirsiniz , ayrıca otomobillerin ağırlığını ve taşıdığı kişi sayısınıda hesaba katarsak daha ileri teknolojiye sahip olmalarınında etkisiyle kesinlikle az tüketiyorlar..

Hocam dikkat ettiysen hepinizi döverim ulen diye espri seyettirdim,ve üstüne de sidik yarıştırmak amaçlı yine espri olarak arabamı yazdım.. :queen:
Yoksa yazdıklarımda bir ciddiyet emaresi yoktu yani..:cherry:
150 cc cbf 3-3.5 litre litrelik thunderace 10 litre yakıyor.. 😀

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Oha, benim xmax 250 de 3.8 litre yakıyor.
Maşallah demek lazım.
:mrgreen:

Başlık Azerice mi ?

Motosikleti
Rsv4+D250
Benim motorla anlaşmam var naked olduğu için 200 km dolaylarında seyrettiğimde maksimum 1 saat dayanabileceğimden ötürü, oda sahibine bir şey olmasın diye depo full olsa bile 1 saat gitmeden benzin ışığı yakıp bana benzinlik yolu gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar