+ 600cc Chooper Motorsiklet Önerisi ?

Cüsse, İvme, Yedek Parça, Sağlamlık ve Ses Açısından Hangi Cruiser ??

• Kullanılan toplam oy
    24
S.a Arkadaşlar Aranıza Forum Olarak Aranıza Yeni Katıldım.. Motosiklet Olarak Yaklaşık 8 Senedir Buralardayım :) İlk Motosikletim, 125cc Cup'dı. İkinci Motosikletim ise Kuba KB 150-9 Ufak Çaplı Bir Motosiklet. Yani Özetleyecek Olursak Eğer Uzun Yıllardır Profesyonel Olarak Motosiklet Kullanıyorum Artık cc Yükseltme Zamanı Geldiğini Düşünerek Görkemli Bir Tork Sesine Sahip Olan 600cc ve Üzeri Bir Cruiser Tarzı ( Halk Dilinde Chopper ) Motosiklet Almak İstiyorum.. Sahibinden.com' dan Epeyce Araştırdım Fakat Bu Tarz Motosikletlerde Bir Bilgiye Sahip Olmadığım İçin Karar Veremedim..

İlk Olarak ;

* Görkemli Bir Tork Sesi
* Motor Gücü Hissedilebilir ve İvmesi Yüksek Olmalı
* Japon Malı, Orjinal Bir Motor Olmalı
* Yakıt Sarfiyatı Pek Önemli Değil, Fakat Belirtirseniz de Makbule Geçer.
* Sağlamlığı ve Güvenilirliği
* Yedek Parça Temini

Biraz Fazla Masraflı Oldum Ama Yukarıda Belirttiğim 6 Seçenekte Önemli Şeyler.. Ha Ayrıca Fiyat Fazla Abartılmamış Olmalı..

Baktığım Markalar..:
Honda Shadow 750
Yamaha Xvs Dragstar 650 - 1100
Kawasaki Vn800

Yardımcı Olan Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürlerimi Sunuyorum..

önerme hakkında yorum yapmak istemiyorum ama..
shadowun yakıt ekonomisi anlamında en makulü olduğunu kullananlar söylerdi..
535 virago kullandım 2 adet..hacmine göre yakıtını haketmiyordu..

viragolar için pek iyi şeyler konuşmuyorlar fakat yamaha olarak bakıldığında xvs dragstarların hepsi için süper performans diyenler var.

viragolar süper motorlar...dı..
ama insan gibi özenle kullanılmış ve temiz bakılmışını bulman zor olacaktır..
bulduğunda ise o paraya v.s v.s alınırdı muhabbetleri ortaya çıkar..ne kaa ekmek o kaa köfte hesabını unutmamalısın..

alacağın motor ne olursa olsun akıllı kültürlü motorun ne olduğunu ve sahibinden ne isterken ona ne verebileceğini bilen birinden aldığın sürece sorun olmaz..

şifreli gibi oldu ama yılların tecrübesi yazdırdı emin ol....:p

:) aynen öyle tabiki önemsenmemiş tabiri caizse eşek niyetini kullanılmış motorlar çok piyasada fiyatları da gayet cuzzi miktarlarda ama dediğiniz gibi yüzüne bakılır bi yanı yok.. aksine sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi temiz olan motorlar da var ki sahibi bi o kadar özenerek bakmış temizliğini yapmış kendi evladı gibi titizlikle korumuş.. haliyle böyle adam da uçuk meblalar istiyor ha haketmez mi o motorlar illaki hakeder ama piyasa bazında baktığımız zaman yanaşamıyoruz..

sen kararını verdikten sonra sitedeki arkadaşların motorlarında bakarız..daha güvenilir olur o zaman...

işte sıkıntı da orada yazdığım marka ve modellerin hepside hoşuma giden tiplerde ve aramakta olduğum cruiser tarzda motorlar. sonuç olarak yukarıda belirttiğim markalardan en iyisi hangisi ise onu bulmak istiyorum.

Shadowun mükemmel bir yakıt tüketimi var.
sakin kullanımda 3,7 - 3,8 litre civarı yakıyor.
Kalıp olarak yazdığın motorlardan gidersek, benim gözüme en kalıplı gelen motor dragstar1100. Sonra shadow, dragstar650 ve vn800
Torku ivmesi yüksek olsun diyorsan, yine dragstar1100 doğal olarak :) VN800 kullanmadım bir şey diyemem, shadow ve dragstarı kıyaslayacak olursak, shadow yer :p
Ses olarak da dragstar1100 > shadow > dragstar650 > VN800 sıralamasını yaparım
Eskiden dragstarın sesi shadow a göre daha asenkron ve daha hoş gelirdi bana ama dinledikçe yada kendi motorumdan alışkanlık olduğu için şu an shadow diyorum :)

Bunların haricinde Suzuki İntruder lara bakmanı öneririm.
Benim çok hoşuma gidiyor, fazlasıyla cüsseli ve güçlü bir motor

hakkında en hayırlısı hangisi ise o olsun inşallah...

tşk ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

Shadowun mükemmel bir yakıt tüketimi var.
sakin kullanımda 3,7 - 3,8 litre civarı yakıyor.
Kalıp olarak yazdığın motorlardan gidersek, benim gözüme en kalıplı gelen motor dragstar1100. Sonra shadow, dragstar650 ve vn800
Torku ivmesi yüksek olsun diyorsan, yine dragstar1100 doğal olarak :) VN800 kullanmadım bir şey diyemem, shadow ve dragstarı kıyaslayacak olursak, shadow yer :p
Ses olarak da dragstar1100 > shadow > dragstar650 > VN800 sıralamasını yaparım
Eskiden dragstarın sesi shadow a göre daha asenkron ve daha hoş gelirdi bana ama dinledikçe yada kendi motorumdan alışkanlık olduğu için şu an shadow diyorum :)

Bunların haricinde Suzuki İntruder lara bakmanı öneririm.
Benim çok hoşuma gidiyor, fazlasıyla cüsseli ve güçlü bir motor

Suzuki İntruder demişiniz ama yukarıda belirttiğim özelliklerden en iyilerine sahip olan motor bu mu ? ve hangisini seçmeliyim?

ya işin garip tarafı nedir biliyormusunuz.. kırşehirde cruiser tarzı kullanan yok aslında var ama 1000-2000 TL lik çin malları onu haricinde bu saydıklarımın hiç biri yok şayet olsaydı herbirini teker teker sorguya çekerdim :D çok karmaşık bir durum içerisinde kaldım bütçem hazır sayılır gecenin bu vaktinde bulayım atlar giderim fakat balıklama atlamak da istemiyorum.. off ya keşke araştırsaydım demek istemiyorum.. ilk motorumda başıma geldi balıklama atladım 2000 km sonra arızalar meydana geldi hiç bir parçasını bulamadık bırak kırşehir ve çevre illeri koca türkiye de bulamadım. bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için başınızı ağrıtıyorum kusuruma bakmayın hakkınızı helal edin lütfen..

Suzuki İntruder demişiniz ama yukarıda belirttiğim özelliklerden en iyilerine sahip olan motor bu mu ? ve hangisini seçmeliyim?

Görsellik ve ivmelenme olarak intruder dedim.
Görsellik tabii ki kişiden kişiye değişir ama ivmelenme konusunda kesinlikle intruder derim.
Fakat şöyle bir durum var ki, bu motorlar performans motoru olmadığı için ivmelenmeyi çok da hesaba katmamak gerek.
Shadowdan veya dragstardan yüksek bir motor gücüne sahip ama arada uçurumlar yok sonuç olarak

Görsellik ve ivmelenme olarak intruder dedim.
Görsellik tabii ki kişiden kişiye değişir ama ivmelenme konusunda kesinlikle intruder derim.
Fakat şöyle bir durum var ki, bu motorlar performans motoru olmadığı için ivmelenmeyi çok da hesaba katmamak gerek.
Shadowdan veya dragstardan yüksek bir motor gücüne sahip ama arada uçurumlar yok sonuç olarak

anladım.. peki yakıt sarfiyatı, yedek parça temini, sağlamlık olarak bir bilginiz varmı diğerleri ile orantılı olarak? ayrıca vL 800 mü seçmeliyim?

intruder ı kullanmadım ama motoru çok düzenli çalıştığı için cruiser tadı vermiyor diyenler var. Dragstar ın0 artısı kalıbı. Shadow un en büyük artısı ise performans, kullanım kolaylığı.

kırşehirde doğduğuma ve büyüdüğüme pişman olasım geldi bi ankara istanbul izmir antalya gibi yerlerde araştırdığım motorlar ganimet gibi bakıp görüp değerlendirirdim ama buara yok öyle bir şansım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:13 ----------

bakalım biraz da anket ile devam edelim genel olarak en fazla oyu hangisi alıcak?

Hacı aradıklarının hepsi tek bir motorda yok ne yazıkki.
O yüzden seni en çok cezbeden özelliği seçip ona göre karar vereceksin motora.
Kalıp ve performanssa intruder, ses ve yakıtsa shadow, tork ve sesse 1100 dragstar gibi bi seçim yapman lazım
Ha birde orasını burasını keser biçer custom veya chopper olayına girerim dersen kesinlikle dragstar650 al derim.
Saydıkların arasında en güzel oynanan motor odur

VN900 Custom Special'a da bak derim cok farklı ve güzel bir cihaz

Hacı aradıklarının hepsi tek bir motorda yok ne yazıkki.
O yüzden seni en çok cezbeden özelliği seçip ona göre karar vereceksin motora.
Kalıp ve performanssa intruder, ses ve yakıtsa shadow, tork ve sesse 1100 dragstar gibi bi seçim yapman lazım
Ha birde orasını burasını keser biçer custom veya chopper olayına girerim dersen kesinlikle dragstar650 al derim.
Saydıkların arasında en güzel oynanan motor odur

yok kesinlikle oynama yapmayacağım.. orjinali neyse o .. söylediğin gibiyse seçimim shadow olucak sanırım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

VN900 Custom Special'a da bak derim cok farklı ve güzel bir cihaz

aslında hem fiyatı yüksek diğerlerine bakarak hemde bence shadow yada ıntruder daha hoş duruyor benm için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar