6. sınıf HGS rezilliği

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Şimdiye kadar hesbım bulunan hiç bir bankanın mobil uygulamasından 6. sınıf HGS alamadım. PTT gidip almayada üşeniyorum o yüzden ihlalli geçiş olarak ödüyorum sürekli :/

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
QNB Finansbank mobil üzerinden alabilirsiniz.
Her ay sonunda HGS kullanım bilgileri ve harcamalarınızin özetini yolluyorlar.
HGS para azaldıkça otomatik olarak belirlediğiniz miktar HGS sistemine yükleniyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bir de Ankara'yı beğenmezsiniz...hiç böyle dertlerimiz yok gözünü sevdiğimin memleketinde :)

Motosikleti
Dominar 250
QNB Finansbank mobil üzerinden alabilirsiniz.
Her ay sonunda HGS kullanım bilgileri ve harcamalarınızin özetini yolluyorlar.
HGS para azaldıkça otomatik olarak belirlediğiniz miktar HGS sistemine yükleniyor.

Finansbak Mobil'de 6. sınıf HGS yok.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben de hgs alırken bankalarda 6. sınıf bulunmuyor diye pttden almıştım.
Yaklaşık 1 buçuk yıl önce bulunduğum ilçedeki ptt ana şubeye gidip almıştım.
Ben de 2015 ya da 2016'da o sıradaki iş yerime en yakın PTT ana şube olan Esenler şubesinden alabilmiştim. İki kere gitmem gerekmişti; ilk gidişimde şubede 6. sınıf kart yoktu. Birkaç hafta sonra tekrar gittiğimde alabilmiştim. O zamanlar da zordu. X City, NC750X, CB500F ve DL650 motorlarımın hepsinde aynı kartı kullandım, kullanmaya devam ediyorum. (Plaka değişikliği yaptırmak veya askıya almak kolay; herhangi bir PTT şubesinden ruhsat ve kimliği görerek yapıyorlar...)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de 2015 ya da 2016'da o sıradaki iş yerime en yakın PTT ana şube olan Esenler şubesinden alabilmiştim. İki kere gitmem gerekmişti; ilk gidişimde şubede 6. sınıf kart yoktu. Birkaç hafta sonra tekrar gittiğimde alabilmiştim. O zamanlar da zordu. X City, NC750X, CB500F ve DL650 motorlarımın hepsinde aynı kartı kullandım, kullanmaya devam ediyorum. (Plaka değişikliği yaptırmak veya askıya almak kolay; herhangi bir PTT şubesinden ruhsat ve kimliği görerek yapıyorlar...)
E-devlet'ten de plaka değişikliği yapabiliyorsun, ben sabah yaptım.

Motosikleti
DOMİNAR 400
HGS kartına gerek var mı ? Plakadan ihlalli gecis yazarlar. Ertesi gün internetten ödersin Uğraşmaya değmez gibi geldi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
HGS kartına gerek var mı ? Plakadan ihlalli gecis yazarlar. Ertesi gün internetten ödersin Uğraşmaya değmez gibi geldi
her geçişte internetten ödemekler uğraşmak daha uğraştırıcı.
şimdi HGS kartıma yılda bir 100-200 bir şey yüklüyorum, bir yıl idare ediyor beni, kafam rahat oluyor.
Eve 100m ötede küçük bir ptt şubesi var, baen aklım agelirse önünden geçerken uğrayıp 100TL yatırsam yetiyor. en son 3 ay önce kargo gönderirken 200 lira yatırmıştım hala 140 lira falan bakiyem var. bana bir sezon daha yeter.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Her gün veya haftada bir uğraşmak daha fazla iş. İstanbul'da oturup her gün otoban / köprü kullanan adama gelmez...

İhlalli geçip e devletten ödeyenler aynı miktarı ödüyor değil mi? Bir cezası var mı?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Finansbak Mobil'de 6. sınıf HGS yok.
Üstadım, şimdi özellikle kontrol ettim. Sizin nezdinizde başkalarına da yardımcı olması amacıyla;

Finansbank Mobilde sağ alttaki Menü kısmına gelin. Üstte İşlem Ara yeri var. HGS yazarak HGS Başvuru seçiniz.

Muhtemelen sizi yanıltan Ürün Tipi kısmı olmuş.

Etiket varsayılan olarak seçili. Bu halde ilk 5 sınıf aktif. Ürün Tipi kısmından Kart seçtiğinizde 6. Sınıf aktif olacaktır.
Buradan motorunuzun Plaka ve Ruhsat Seri No girdiğinizde işlemler tamamlanıp adresinize gönderilecektir.
Hesabınızda tam hatırlamamakla beraber 500-600 tl para olması gerekiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben hgs para yatır, bakiye var mı? Yok mu? Uğraşamam. Karayolları ihlalli geçiş sorgulamadan yatırıyorum.
oradan sorgulamak bana daha uğraştırıcı geliyor. HGS'ye 100-200 lira yatırınca bana bir yıl yetiyor. her sezon başı kontrol edip yatırıyorum, zaten benim gittiğim yollarda köprü falan yok, kasık fiyatlı özel otoban da yok, fazla fazla yetiyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Üstadım, şimdi özellikle kontrol ettim. Sizin nezdinizde başkalarına da yardımcı olması amacıyla;

Finansbank Mobilde sağ alttaki Menü kısmına gelin. Üstte İşlem Ara yeri var. HGS yazarak HGS Başvuru seçiniz.

Muhtemelen sizi yanıltan Ürün Tipi kısmı olmuş.

Etiket varsayılan olarak seçili. Bu halde ilk 5 sınıf aktif. Ürün Tipi kısmından Kart seçtiğinizde 6. Sınıf aktif olacaktır.
Buradan motorunuzun Plaka ve Ruhsat Seri No girdiğinizde işlemler tamamlanıp adresinize gönderilecektir.
Hesabınızda tam hatırlamamakla beraber 500-600 tl para olması gerekiyor.
Sırf alabilmek için QNB'den görüntülü konuşma ile hesap açtım dediğiniz gibi etiket kısmında 6. sınıf gözükmüyor 5. sınıf gözüküyor fakat kart kısmını seçip 6. sınıfa tıklandığında her zamanki gibi 6. sınıf hgs stoğumuz tükenmiştir uyarısı geliyor :ROFLMAO:

reo

İhlalli geçip e devletten ödeyenler aynı miktarı ödüyor değil mi? Bir cezası var mı?

15 gün içinde ödemezsen fiyat artıyor, 45 gün sonra yine odemezsen tekrar artıyor.
Daha önemlisi; geçişler sisteme geç düşebiliyor. Geçen ay sırf bu nedenden dolayı 12TL ödemem gereken geçişe 72TL ödedim. Ben çok seyrek otoban kullandığım için motora hgs almıyordum ama artık fikrim değişti, en yakın zamanda almayı düşünüyorum.

Ayrıca ptt hgs de bakiyeniz azalınca ve bitince SMS ile bilgi geliyor yani takip etmek zahmetli değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben hgs para yatır, bakiye var mı? Yok mu? Uğraşamam. Karayolları ihlalli geçiş sorgulamadan yatırıyorum.

Her iş online yapılıyor abi uğraştırmaz fazla. Bende bir defa sisteme geç düştü ve yine de gecikme cezası uygulandı. Karayolları sitesi yerine hgs daha mantıklı gibi.

Motosikleti
Honda CBR500R
HGS kartımda para olmadığında kredi kartından alması gereken parayı alıyor. Geçen aylarda otoyol kullanımlarım oldu, ben sadece karttan ne kadar almış diye kontrol ettim. E devlet'te de ihlalli geçiş uyarısı vermemişti. Uğraşmak istemiyorsanız siz de böyle talimat verebilirsiniz.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
6. Sinif hgs karti isbankasinda, garantide, yapi kredide, pititide yok. Yok iste. Dertleri ne anlamadim. Bi ara da pasaportlari 1 yila yakin surede yolluyorlardi ve gecerkilik baslangic tarihini basvuru tarihi olarak gosteriyorlardi. Yani pasaportu aslinda 1 yil eksik aliyorduk.
Ihlalli gecis olarak odemek bir yontem ama onda da sistem kafasina gore 1. Sinif ya da 6. Sinif olarak yazabiliyor. Yani bosa fazla para oduyoruz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar