QNB Finansbank mobil üzerinden alabilirsiniz.
Her ay sonunda HGS kullanım bilgileri ve harcamalarınızin özetini yolluyorlar.
HGS para azaldıkça otomatik olarak belirlediğiniz miktar HGS sistemine yükleniyor.
Sınıfların farklarını bile bilmiyorum ahahahaBir de Ankara'yı beğenmezsiniz...hiç böyle dertlerimiz yok gözünü sevdiğimin memleketinde![]()
Sınıfsal ayrıma karşıyızSınıfların farklarını bile bilmiyorum ahahaha![]()
Ben de 2015 ya da 2016'da o sıradaki iş yerime en yakın PTT ana şube olan Esenler şubesinden alabilmiştim. İki kere gitmem gerekmişti; ilk gidişimde şubede 6. sınıf kart yoktu. Birkaç hafta sonra tekrar gittiğimde alabilmiştim. O zamanlar da zordu. X City, NC750X, CB500F ve DL650 motorlarımın hepsinde aynı kartı kullandım, kullanmaya devam ediyorum. (Plaka değişikliği yaptırmak veya askıya almak kolay; herhangi bir PTT şubesinden ruhsat ve kimliği görerek yapıyorlar...)Ben de hgs alırken bankalarda 6. sınıf bulunmuyor diye pttden almıştım.
Yaklaşık 1 buçuk yıl önce bulunduğum ilçedeki ptt ana şubeye gidip almıştım.
E-devlet'ten de plaka değişikliği yapabiliyorsun, ben sabah yaptım.Ben de 2015 ya da 2016'da o sıradaki iş yerime en yakın PTT ana şube olan Esenler şubesinden alabilmiştim. İki kere gitmem gerekmişti; ilk gidişimde şubede 6. sınıf kart yoktu. Birkaç hafta sonra tekrar gittiğimde alabilmiştim. O zamanlar da zordu. X City, NC750X, CB500F ve DL650 motorlarımın hepsinde aynı kartı kullandım, kullanmaya devam ediyorum. (Plaka değişikliği yaptırmak veya askıya almak kolay; herhangi bir PTT şubesinden ruhsat ve kimliği görerek yapıyorlar...)
her geçişte internetten ödemekler uğraşmak daha uğraştırıcı.HGS kartına gerek var mı ? Plakadan ihlalli gecis yazarlar. Ertesi gün internetten ödersin Uğraşmaya değmez gibi geldi
Her gün veya haftada bir uğraşmak daha fazla iş. İstanbul'da oturup her gün otoban / köprü kullanan adama gelmez...HGS kartına gerek var mı ? Plakadan ihlalli gecis yazarlar. Ertesi gün internetten ödersin Uğraşmaya değmez gibi geldi
15 gün içerisinde ödenirse yok.İhlalli geçip e devletten ödeyenler aynı miktarı ödüyor değil mi? Bir cezası var mı?
Üstadım, şimdi özellikle kontrol ettim. Sizin nezdinizde başkalarına da yardımcı olması amacıyla;Finansbak Mobil'de 6. sınıf HGS yok.
oradan sorgulamak bana daha uğraştırıcı geliyor. HGS'ye 100-200 lira yatırınca bana bir yıl yetiyor. her sezon başı kontrol edip yatırıyorum, zaten benim gittiğim yollarda köprü falan yok, kasık fiyatlı özel otoban da yok, fazla fazla yetiyor.Ben hgs para yatır, bakiye var mı? Yok mu? Uğraşamam. Karayolları ihlalli geçiş sorgulamadan yatırıyorum.
Sırf alabilmek için QNB'den görüntülü konuşma ile hesap açtım dediğiniz gibi etiket kısmında 6. sınıf gözükmüyor 5. sınıf gözüküyor fakat kart kısmını seçip 6. sınıfa tıklandığında her zamanki gibi 6. sınıf hgs stoğumuz tükenmiştir uyarısı geliyorÜstadım, şimdi özellikle kontrol ettim. Sizin nezdinizde başkalarına da yardımcı olması amacıyla;
Finansbank Mobilde sağ alttaki Menü kısmına gelin. Üstte İşlem Ara yeri var. HGS yazarak HGS Başvuru seçiniz.
Muhtemelen sizi yanıltan Ürün Tipi kısmı olmuş.
Etiket varsayılan olarak seçili. Bu halde ilk 5 sınıf aktif. Ürün Tipi kısmından Kart seçtiğinizde 6. Sınıf aktif olacaktır.
Buradan motorunuzun Plaka ve Ruhsat Seri No girdiğinizde işlemler tamamlanıp adresinize gönderilecektir.
Hesabınızda tam hatırlamamakla beraber 500-600 tl para olması gerekiyor.
İhlalli geçip e devletten ödeyenler aynı miktarı ödüyor değil mi? Bir cezası var mı?
Ben hgs para yatır, bakiye var mı? Yok mu? Uğraşamam. Karayolları ihlalli geçiş sorgulamadan yatırıyorum.