50cc çalışmıyor

Motosikleti
Sym mio
Sym mio enjeksiyonlu 2019 model 50cc motosikletim bulunmaktadır.ayda bi kere bu şekilde çalışmıyor. Çalışsa da ileri gitmiyor.Gazı yemiyor. Bazen de 15-20 saniye sonra gazı algılıyor ve hareket ediyor. Yaklaşık 3 ay önce sibop değiştirmiştim. Acaba bu yüzden mi oldu. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Özellikle kullanıp stop ettikten sonra oluyor.

Son düzenleme:
Sibop ayarlarına bak sıkı olabilir , kompresyon boşaltıyorsa böyle zor çalışma , çalışsa devir çevirememe , rolantide dengesizlik yapabilir..

Motosikleti
Sym mio
TEŞEKKÜRLER. çalışıp ileri gitmediği de oluyor.Gazı yemiyor.Gaza bastığım halde ; 15-20 saniye bekliyorum ondan sonra hareket ediyor. o zaman Kompresöre de baktırayım.
Ayrıca sibopu yaptırdığımda, tornacıya birkaç kere gittiklerini de söylemişlerdi.

Kompresyonu subap sıkıysa boşaltır , motoru elle çevir fan somunundan bir yerde sıkılaşması sonra rahat dönmesi lazım , hiç sıkılaşmıyorsa kompresyon tutmuyordur..

Motosikleti
Sym mio
Ben. sibop değişmesinden sonra gittim. Motosikleti bıraktım. 3-4 gün kullandılar. Bunda birşey yok deyip başından savdılar. Acaba yapamadıkları bi işlem mi vardı?Veya uğraşaca

veya uğraştıracak birşey vardı

bu arıza yaşanınca sürekli marş aç-kapa yapıyorum.10 dakika sonra çalışıyor.acaba bu şekilde kullanmaya devam etsem mi?

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym mio
Git 125lik al dediler. Bununla uğraşma der gibiydiler. Anladığım kadarıyla, 50liklerde sürekli son gazla gidildiği için bu, oluyor. Maliyet de motosiklete göre yüksek çıkıyor.Bence kompresyonda da sorun var. Zaten 11. Bin tl sibop değişimine verdin. 11.bin tl de buna vermek istemiyorum

Git 125lik al dediler. Bununla uğraşma der gibiydiler. Anladığım kadarıyla, 50liklerde sürekli son gazla gidildiği için bu, oluyor. Maliyet de motosiklete göre yüksek çıkıyor.Bence kompresyonda da sorun var. Zaten 11. Bin tl sibop değişimine verdin. 11.bin tl de buna vermek istemiyorum
125 Almak daha mantıklı, sorunlu haliyle biraz eksiğine sat sonrasında 125CClik bir motosiklete geçmen daha hayırlı olur. Sigorta muayene uğraşmak istemiyorum dersen Commuter ama 50'den 125'e çevrilmiş motosiklet önerebilirim. Dinarlıysan büyük ihtimalle 70kilonun üstündesindir ve bu motosikletler öyle bir yükte tapa gaz gitmeye çok gelmiyor.

Motosikleti
Sym mio
125 Almak daha mantıklı, sorunlu haliyle biraz eksiğine sat sonrasında 125CClik bir motosiklete geçmen daha hayırlı olur. Sigorta muayene uğraşmak istemiyorum dersen Commuter ama 50'den 125'e çevrilmiş motosiklet önerebilirim. Dinarlıysan büyük ihtimalle 70kilonun üstündesindir ve bu motosikletler öyle bir yükte tapa gaz gitmeye çok gelmiyor.
Evet dinarlıyim

Ayni sorunlari kendi 50cc motorumda yasiyorum son 1 ayda 15k para bayildim hala sorun duzelmedi yarin tekrar goturecegim

Adama bunu soyledigimde de "beni sikiyonuz demeye mi getiriyon lafi" diyor

Motosikleti
Sym mio
Benim motor daha 12bin kmde nasıl oluyor anlamadım.şimdiden Sibop değişti.bu sefer de kompresyon değişecek galiba.

Siboplar su almış dedi. Sizinki kaç km

Ben, biraz daha araştırdım. Anladığım kadarıyla motor ısınınca çalışmıyor. Çünkü sabah ilk çalıştırmada problem olmuyor. Yani subap ayarından

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar