250 lira yine az-imiş.. paçayı yine iyi kurtardınız..
geçmiş olsun
maliye sağolsun işine geldiği zaman süper çalışıyor.
benim anlamadığım olay zamanında neden ulaşmıyorsun kardeşim ilgili kişiye,illaki ödenecek meblayı yüklü bie şekile geitdikten sonramı ilgili kişiye kastıracaksın olayı.bol bol kulaklarının çınladığının farkında degil bu yöneticiler..
Allah ıslah etsin bu tarz düşünceye sahip zatları...
madem motoru zamanında sizden alan kişi ortalıklarda yok eğer mümkünse çalındı diyin belki hayko beyde bu arada çıkar ortaya.
Bu sorunun aynısı bende de var.
Motor yok ortada, ruhsat da yok.Motoru satarken noterden vekalet vermiştim ve 2. el motosiklet alıp satan bir yere takaslı olarak bırakıp başka bir motor almıştım.Adamlar noter satışsız satmış motoru.Aradan 8 yıl geçmiş, geçenlerde vergi dairesinden vergi borcu geldi.Motoru bıraktığım yere gittim, kime sattıklarını bulamadılar."Emniyete git, motoru trafikten düşürmek istiyorum diye dilekçe ver, yeni bir kanun var o kanuna göre ruhsat ve motor olmasa dahi ruhsat kimin üzerine ise o kişi motoru trafikten düşürebiliyor, vergi borcunun da %20 si ödeniyor", dediler.Gittim emniyete.Gerçekten öyle bir kanun varmış ama yılbaşında süresi dolmuş! Bu süre dolunca da vergi daireleri ellerinde geçmişten kalan ne kadar borç varsa temizleme hareketine başlamış.Devletin niyeti eski dosyaları kapatıp yeni vergi düzenlemeleri yapmak.Fakat sorun şu ki ben ve benim gibi birçok insan yılbaşında süresi dolan kanundan haberdar olmadığı gibi tebliğ edilen herhangi bir borç da olmadığı için o araçlardan sorumlu olduğumuzdan da haberimiz yoktu.Bir trafik takipçiye gidip durumu anlattım.Ruhsat olmadan asla hurdaya ayıramayacağımı söyledi. Yeniden ruhsat çıkarmak istersem de ek-1 belgesi doldurup motorla tüv muayenesine girmem gerekiyor.Orada motorun şasi ve motor numaraları tescilleniyor. Yani şu anda çalıntı ihbarı yapmaktan başka seçeneğim kalmadı. Yalnız bu da biraz sakat bir durum.Çünkü eğer motor bulunursa ve o anda üzerinde olan kişi motorun sahibi olduğunu ve para ile satın aldığını bir şekilde ispat edebilirse bu sefer çalıntı ihbarı veren kişiye yalan beyanda bulunmak, kolluk kuvvetlerini yanlış yönlendirmek gibi suçlardan kamu davası açılabiliyor.Yine de şu anda kanunen tek seçenek bu.Ancak görüştüğüm bir trafik takipçi yılbaşında süresi dolan kanunun süresinin uzatılması durumu olacağından bahsetti.Bu yıl içinde takip etmek lazım dedi.Hep beraber takip edelim bakalım öyle bir şey olacak mı.
Bu sabah Piton Motor'u tekrar aradım.
Hayko ustanın soyadını rica ettim ve google abimizden arattım.
Şakk diye facebook sayfası çıktı.
Tabii oradan da işyeri bilgileri...
Telefon açtım ve bingoo...
Birkaç gün içerisinde üzerine alacak motoru.
Vergi borcunu da paylaşacağız.
Sanırım ucuz atlattım...Eğer Hayko bey de başkalarına satmış olsaydı işin içinden çıkılmaz olurdu.
Aynı durumda olanlar işin peşini bırakmasın.
Saygılar.
ucuz atlatmana sevindim...sadece internetten neler yapılabiliyor farkındamısınız...yedi sülaleniz meydanda...bu iyimi kötümü anlamadım...hayırlısı...Bu sabah Piton Motor'u tekrar aradım.
Hayko ustanın soyadını rica ettim ve google abimizden arattım.
Şakk diye facebook sayfası çıktı.
Tabii oradan da işyeri bilgileri...
Telefon açtım ve bingoo...
Birkaç gün içerisinde üzerine alacak motoru.
Vergi borcunu da paylaşacağız.
Sanırım ucuz atlattım...Eğer Hayko bey de başkalarına satmış olsaydı işin içinden çıkılmaz olurdu.
Aynı durumda olanlar işin peşini bırakmasın.
Saygılar.
ucuz atlatmana sevindim...sadece internetten neler yapılabiliyor farkındamısınız...yedi sülaleniz meydanda...bu iyimi kötümü anlamadım...hayırlısı...