5 yıl sonra ilk defa !

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Alpinestars faster 3 şimdi gördüm.. albeni diyor sanki.. seçenekler arasında
normalde türkiyeden ekipman almam ama hem yurt dışındaki fiyatına yakın hem 5800 tlydi motomaxte bi de ayakkabı olunca denemeden almak mümkün değil sırf ayakkabı için 250 km yol yapmıştım

Arkadaşlar Slmlar..
Maksat muhabbet olsun diye yazıyorum , hafiften yusuf durumları var. Mevzu şu , En son 5 yıl önce Kuba Black Cat Kross kullanmıştım , 150 cc idi. Arazide , köy yollarında , sakin trafikte sakin sakin dolanmışlığım var.. km olarak en fazla 2000 km yapmışımdır. Daha sonra satıp yerine yenisini koyamamıştım.
Emeklide olunca hadi dedim artık zamanda var , Motor sevdana dön. Neyse kısa keseyim , Mondial Nevada 250 aldım , Motor Çalıştığım şirkete geldi , euro5 muhabbetine 3 Ocaktan , 10 Şubat'a kadar plaka ruhsat çıkaramamıştım. 10 Şubatta tamda Doğumgünümde Plaka-ruhsat çıkarttım.. Geçen hafta Koruyucu bar sipariş ettim geldi.. Koruyucu Bar'ı Motosikletçi arkadaşa bıraktım , Çarşamba yada Perşembe Motoru işyerindeki kapalı yerinden çıkarıp Motorcu arkadaşa bırakmayı planladım. Koruyucuyu takıp genel bir kontrol yapacak , hazır gitmişken birkaç kıyafette alabilirim.. Bulursam sissy bar takabilirim. neyse yusuf olayına geleyim..

Şaka gibi ama Motora binip gitmek beni ürtkütüyor biraz , Black cat gibi hafif birşey olsa neyse , gerçi nevada da öyle ağır bir motor degil ama gözümü korkutuyor , Çalıştığım yer ile Motorcu arkadaşın arası mesafe 5 km yok .. işyerinde kapalı mekanda biraz gittim geldim , hem ağır geldi hemde manevrası biraz kısıtlı gibi geldi..
Gerçi boş bir yerde 20 dk kullansam korkumun gideceğinden eminim..
Paylaşmak istedim...
Araba ile abartılacak bir keyif farkı sence varmı yoksa mesele neye heves ettiğinmi belliki 2 tarafa da hakimsin abi

Motosikleti
Yuki Driver 125
Haftasonu gezilerime başladım bu arada...

https://hizliresim.com/26jkm80

https://hizliresim.com/tskg6y2

Acaip yatırıyorum ama :))
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şaka Şaka... Naylon lastiğin nesini yatırayım... en fazla bu.. gerisi yok. Biraz tecrübe edineyim Metzeller yada Pirelli ile değiştireceğim.
Bugün de 60 km kadar dolandım geldim.. duruş-kalkış.. yokuş kalkış.. gibi ağırlıklı çalıştım. arada viraj çalıştım..
maşşallah abim idol seviyesindesin

Araba ile abartılacak bir keyif farkı sence varmı yoksa mesele neye heves ettiğinmi belliki 2 tarafa da hakimsin abi
Anlayamadım desem .. Kusura bakma Jeton düşmedi , biraz açabilirmisin ?

maşşallah abim idol seviyesindesin
Utanıyorum ama iltifat etmeyin :))

Her nekadar Pistte Lamborghini Gallardo tecrübemiz var ise Motor bir o kadar az ! Gerçi Pistte kendi motorumu kullanmak en büyük hayalim , belki gerçekleşir. Amacım öyle müthiş yatmalar vs degil.. Sadece 150 cc olur.. 250 yada 650 cc farketmez , günlük kullandığım motoru pistte limitlerde kullanabilmek gibi bir hevesim var.

Bu arada Otomobilden En büyüğüne kadar her türlü kara taşıtını kullanmışlığımız olduğu doğrudur. İddiam yok ama Maşallah diyeyim , ehliyeti 89 da aldım 36 yıl olmuş , Trafikte Allah Nazarlardan korusun diyeyim.. bir adet trafik cezam var oda en olmadık zamanda radara girmişim. Onunda bir hikayesi var ama burada yazılmaz , ileride forumdakilerle gezi vs ortam olursa orada anlatırım !!

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
. bir adet trafik cezam var oda en olmadık zamanda radara girmişim. Onunda bir hikayesi var ama burada yazılmaz , ileride forumdakilerle gezi vs ortam olursa orada anlatırım !!
Ben eve tuvalete yetişmeye çalışırken radara girmiştim. Polisle kavga ettim altıma yapıcam çabuk yaz cezayı diye :D

Anlayamadım desem .. Kusura bakma Jeton düşmedi , biraz açabilirmisin ?

Utanıyorum ama iltifat etmeyin :))

Her nekadar Pistte Lamborghini Gallardo tecrübemiz var ise Motor bir o kadar az ! Gerçi Pistte kendi motorumu kullanmak en büyük hayalim , belki gerçekleşir. Amacım öyle müthiş yatmalar vs degil.. Sadece 150 cc olur.. 250 yada 650 cc farketmez , günlük kullandığım motoru pistte limitlerde kullanabilmek gibi bir hevesim var.

Bu arada Otomobilden En büyüğüne kadar her türlü kara taşıtını kullanmışlığımız olduğu doğrudur. İddiam yok ama Maşallah diyeyim , ehliyeti 89 da aldım 36 yıl olmuş , Trafikte Allah Nazarlardan korusun diyeyim.. bir adet trafik cezam var oda en olmadık zamanda radara girmişim. Onunda bir hikayesi var ama burada yazılmaz , ileride forumdakilerle gezi vs ortam olursa orada anlatırım !!
Şöyle söyleyeyim abi hızlı arabalar motosiklet ile zevk yani hissiyat için yakınmı yoksa yine çok ayrı mı kalıyor

Geçmiş olsun , Aynen tarif ettiğin gibi bir Arizona Kertenkelesi Motorcu bugün Belenbaşında bir arabaya girmişti.
Lastik konusunda dediğiniz gibi en kısa zamanda degiştireceğim. Şu ana kadar Üzerindeki Naylon denilen lastikler ile ilgili deneyimim şu şekilde. Düz yolda 80 ile giderken ani duruş denemeleri yaptım , arka fren ve ön fren aynı anda kısa mesafede çizgisini bozmadan durdu.
Virajlara hızlı hiç girmedim , zaten tecrübem az olduğu için ve lastiklere güvenmediğim için salavat ile giriyorum. Ama normal girdiğim virajlarda yada yokuş aşağı inişlerin dönüşleri vs olsun hiç bir zaman arkayı bıraktığını hissetmedim.
Torbalı tarafından İzmir yönüne giderken Otoban ayrımını geçince sağ taraftan Kaynaklar tarafına giden bir ara yol var , bugün o yoluda kullandım'ki kullanmaz olaydım , asfalt zemin çok kötü , yer yer mıcır ve çukurlar olan bir yol , çukurdan kaçman imkansız , birinden kaçsan diğerine giriyorsun . Her çukura girdiğimde Kask gözlüğüme üstten baskı yapıyor oda burun kemiğine vuruyor..işkence gibi. Bir daha o yolu kullanmam.

Hoşbulduk.
Zaman yaratabilsem Hakimiyet eğitimi alacağım . Şimdilik izlediğim Hakimiyet eğitim videolarındaki dersleri kendim uyguluyorum.
Misal bugün Motorda duruş ve Kalkışı çalıştım. Sağ ayak frende kalıyor , sol ayak yere konularak duruluyor. Bende bir standart yoktu. Bunu oturtmaya çalıştım. Artık duruş sonrası kalkışlarda hın hın hınnn olmuyor , düz ve satabil bir şekilde kalkmasını yapmaya başlayabildim.
Yokuşta kalkışları çalıştım. Kendime güvenim gelmeye başladı.
En düşük hızda motorda düz gitme / denge denemeleri yaptım.
Arada yavaştan trafik olan yerlere girdim , bir ara anayola çıkıp 80 e bile çıktım ( Hız sevmem ama yol bunu gerektirdiği için yaptım , belki otoban olsa 110-120 bile çıkabilirim gibime geliyor )
Önümde saçma sapan sürüş yapan , yavaşlayıp nereye döneceğine karar veremeyen dallamalara ara gazı bile verebiliyorum.
Bugün Belenbaşında Mahalle arasından geçerken bir genç seslendi.. '' Abiiii ara gazı versene '' Motor görünüm itibari ile biraz harley izlenimi veriyor galiba , kırmadım genci.. aragazı verdim. Motor rodajda olduğu için zaten yormuyorum , ara gazında bile tatlı tatlı veriyorum. Kesiciye hiç girmedim bu arada. km 170 lere geldi.

Evet eğitim şart.. İzmirde bir kaç eğitim kurumu takibimde onların eğitimlerini kolluyorum. Misal 23 Martta İMC Akademinin Temel Hakimiyet eğitimi var. Son Hafta iş durumum netleşecek , oraya belki kayıt yaptırabilirim.
Şu anda ekipman olarak , Orta seviye bir Kaskım , Güzel bir İçlikli ve Korumalıklı Montum , Eldivenlerim var. Sadece koruyuculu Motosiklet pantalonum yok , Kot pantalon ile kullanıyorum ama dizliklerimi takıyorum.
İyi ilerliyorsun abi İnşallah iyi olur, benimde 2. motor alma planım var büyük ihtimal askerden sonra bir cbf alıp şuan ki motorumu keyfiye kullanacağım 😂

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Seçenekler arasına aldım. tşkler

Şöyle söyleyeyim abi hızlı arabalar motosiklet ile zevk yani hissiyat için yakınmı yoksa yine çok ayrı mı kalıyor

Farklı hemde çok farklı .. Hızlı araba , nasıl anlatsam İlk binen birisi o ani hızlanma karşısında baygınlık geçirebilir.. Öyle böyle degil yani.. Ben Pahalı spor araba alanları hep eleştirirdim , kullanınca fikrim degişti imkanın varsa alıp otobanda gazlayacaksın yada sollamalarda o ara hızlanmaları muhakkak yaşamalısın. Apayrı birşey..
Motosiklet konusuna gelirsek , Ben Motosiklete hız olarak bakmıyorum , Gerçi nasip olurda bir Hayabusa.. yada BMW m1000rr kullanma imkanım olursa bu fikriminde değişeceğine eminim , ama bana Motorda ilginç gelen şu olmuştu , Ben ilk motoru 35 yaşında kullandım bir peugeot idi , vitessiz düşük cc eskilerden yani.. o motorda rüzgarı saçlarımda hissedince zaten koptum .. ehliyet aldım ve ehliyet aldığım dönemde evde parke döşerken Belimi sakatladım ve 10 sene bisiklet dahi binemedim !!
sonra yaş oldu 45.. az biraz iyileştiğimi hissettim , yaş geçiyor dedim.. ileride 70 yaşına geldiğinde yapamadıkların için pişman olmamalıyım..dedim. çinli bir kross aldım 150 cc .. onun bana verdiği özgürlük hissi bambaşka , birde kısa zamanda farklı yerlerde olabilmek bana çok hoş gelmişti , Otobüs ile 45 dk da gittiğim yolu 15 dk da yapmak gibi.. Motorla giderken Stresli Dünyamı unutuyorum , güzel bir yer görürsem biraz durup bir çay si..gara yapabiliyorum .. Şu az tecrübeli halimle bile gazlayıp virajlarda kendimce yattığımı zannetmek bile acaip bir zevk veriyor... yol müsait olduğunda sol şeritten kaptırıp ilerideki virajda yatmak.. haa apaçi degilim.. ama vites düşürüp aragazı vermek.. motorun o ugultusunu dinlemek bana haz veriyor.
Kros motoru maddi durumlar nedeni ile satmak durumunda kalmıştım ve yerine yenisini koyamadım. Emekli oldum. Gerçi çalışıyorum , yaş oldu 54..
yani son bir barutumuz kaldı gibi... bir daha gözü kararttım , ikinci el almayı nedense sevmiyorum o yüzden bana hitap edebilecek , 650-800 cc bir makinaya zemin hazırlayacak bir geçiş motoru alayım dedim.. Ve Mondial Nevada 250 cc aldım. 2 haftada 170 km yol yapmışım. Benim için fazla bile.. Büyük olasılık yaz sonu , bitim kanlanırsa kendime olan güvenimde oturursa bu defa 2.el olacak mecburen.. ya Suzuki Vstrone 650 yada BMW GS düşünüyorum. en kötü Benelli TRK502X tarzı birşey alabilirim. Nasip
Motor Bireysel bir tercihtir ve Özgürlüktür.
Parayı bulursam Daytona Bike Week'e gitme planım var :))

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar