Çift silindir bi 500cc sok araya.
Düşüncelerim arasında fakat en büyük sıkıntım araçların beni fark etmemesi, İzmir gibi eğitimli bir şehirde bile küçük motosikleti araçtan saymayan insanlar mevcut. Sesli, büyük motosiklet fark ediliyor, saygı duyuluyor. Arkadaşımın r6 sı ile Bornova ve Karşıyaka da biraz turladım cidden araçların tavrı daha değişik oldu, geçmem için kenara yanaşan bile gördüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
2017 de 600cc ss lerde mod sürüş ve abs donanımli olanlar piyasaya girecek bence. Gsxr600 çok iyi düşünmüşsünuz. Abs her zaman artı , olsa tabi tercih edilmeli fakat abs olmayan ve diğer elektronik sistemler olmadanda kullanabilirsiniz ve belki böylece daha fazla temkinli olursunuz. Nasıl olsa traction var nasıl olsa abs var diyerek konsantrasyonu düşürmezsiniz. ( altını çizelim yeni sistemler her zaman artıdır ama olmazsa olmaz değil )
İçimde hiç şov yapayım mantığı olmadı, yani açayım gazı uzayayım ses dinleteyim demedim. Dışarıdan bakınca o sesin nasıl rahatsız edici olduğunu biliyorum. Benim amacım altımda daha donanımlı, fark edilen, sıkıştırıldığımda aradan kaçabilecek bir araç olması. Şimdi memlekette birisi çıkarmış 600cc alma ölürsün, işte onu yapma bunu yapma. Yurtdışında ehliyeti uygun olan 600cc altı başlamıyor, trafik daha bilinçli yollar daha güzel bunlar dış etkenler tabi. Şimdi ben arkadaşımın 4 silindir motosikletini alınca ne son hız denedim, ne ara gazla insanları rahatsız ettim. Yol müsaitti, ben müsaittim ama yapmadım çünkü çok sakinim.
İlk 4 silindirim olacak diye ikinci el almak istesem, nereden bulacağım bu aletin temizini?. Servislere götürüp komple baktırmak yeter mi?.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------
2017 de 600cc ss lerde mod sürüş ve abs donanımli olanlar piyasaya girecek bence. Gsxr600 çok iyi düşünmüşsünuz. Abs her zaman artı , olsa tabi tercih edilmeli fakat abs olmayan ve diğer elektronik sistemler olmadanda kullanabilirsiniz ve belki böylece daha fazla temkinli olursunuz. Nasıl olsa traction var nasıl olsa abs var diyerek konsantrasyonu düşürmezsiniz. ( altını çizelim yeni sistemler her zaman artıdır ama olmazsa olmaz değil )
Yine yazıyorum bu motorda cc yükseltme sureci herkez için aynı değildir , ben bir önceki msjimda yazmistim. Birde ornek vereyim, arkadaşım motor geçmişi ve km si şöyle yamaha acooter 5000 km , ducati monster 4000 , gaxr 600 5000 , suzuki hayabusa 3000 km. Su 2016 model sıfır aldıgi hayabusa yi satiyor. Bu süreç boyunca hiçbir kaza ve sıkıntı yaşamadı.
Benim r6 sahibi arkadaşım direk r6 ile başladı, hatta ilk güvenli sürüş eğitimlerine falan beraber gittik, o biraz daha çılgındır ama ben 4 silindire geçersem eminim ben ona değil, o bana uyacaktır (Ben eğlencesine gittim, bir baktım 2 hafta sonra motosiklet sahibi olmuşum)