4x4 tavsiyesi...

Bütçe 18 bin TL ise sizin için güzel bir 5 kapı Grand Vitara + LPG'den ideali yok. Sorun çıkarmaz, dediğinizden çok daha ağır araziye girer, şehiriçinde mantıklıdır ve her ne kadar 10 lt yüksek görünse de pek çok arazi aracından ekonomiktir.

Parçaları bol ve ucuzdur, yan sanayisi, çıkması vs istemediğiniz kadar boldur, zaten kaza haricinde kolay kolay parça ihityacınız da olmaz.

Sizi bilmem ama eski kasa Terios'ta ben camı açmadan direksiyon çeviremiyordum, bu kadar mı dar olur bir araba?

çok yerinde bir tesbit olmuş ;)

1.6 vitara 5 kapı lpg li. yakıt konusu ise 17 ile 25 kuruş arasında değişiyor lpg nin zamlarından sonra.

90 sabit hız klima kapalı gidilirse 16-17 kuruşa düşüyor. otobanda 150 gidilirse klimada açıksa 25 kuruş, ortalama bi kullanımla 20 kuruş civarı yakıyor kmde.

samurai kadar olmasa da arazide çok başarılı. aldığımızda 2bin farkla sıfır terios alınıyordu arabaya baktım üstüne 2bin versen yinede alınmaz dedim :)

eğer ekonomik derdin yoksa yelpaze çok geniler tabi ama tr şartlarında vitara çok iyi bir seçimdir.

Arkadaşlar sizin önerileriniz doğrultusunda Vitaraya doğru kaydım. Vitara hakkında genel kanı kronik arızası olmayan az yakan ydek parçası bol ve ucuz olan bir araç olduğu yönünde. Aracı aldığımda LPG taktırmayı mutlaka düşünüyorum.

Arkadaşlar sizin önerileriniz doğrultusunda Vitaraya doğru kaydım. Vitara hakkında genel kanı kronik arızası olmayan az yakan ydek parçası bol ve ucuz olan bir araç olduğu yönünde. Aracı aldığımda LPG taktırmayı mutlaka düşünüyorum.

Sadece sahibinden com degil , Suzuki bayilerinden de sordur. Onlarda takasa giren bu tip araclar oluyor ve acikcasi bayi nakite hep sikisik oldugundan cidden iyi bir pazarlik yapmaktan hic cekinme. Cunku onlar bu arabayi piyasa fiyatinin %20 daha ucuzuna aliyorlar takaslarda.

Uploaded with ImageShack.us

95 yılından beri üzerinde emek verdigim aracım ...

amerikan efsanesi cj5 s lpg li arazide keyif almak istiyorsan tercihin jeep olmalıdır çok keyifli bir araç . trafikte ise kaldırımlara in çık banketleri aş yolun bittigi yerde toprak yol çimen geç git..

şuan halen bende yukarıdaki son hali daha fazla bilgi için bana ulaşabilirsin yardımcı olurum

Hocam maaşallah araç mükemmel. cj5'lere ben de bayılıyorum ama benim için biraz fazla...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:28 ----------

Sadece sahibinden com degil , Suzuki bayilerinden de sordur. Onlarda takasa giren bu tip araclar oluyor ve acikcasi bayi nakite hep sikisik oldugundan cidden iyi bir pazarlik yapmaktan hic cekinme. Cunku onlar bu arabayi piyasa fiyatinin %20 daha ucuzuna aliyorlar takaslarda.

Doğru haklısın. Pazarlıktan zaten hiç çekinmem :) Zaten bütçemin +2 bin üstü kadar araç bakıyorum. Sonuçta bazı durumlarda gerçekten ihtiyacı olanlar olabiliryor. Bayilerden şu ana kadar hiç sordurmamıştım. Yarın ilk işim bir bayi taraması yaptırmak olacak. Teşekkür ederim

ben 94 model kullandım yakıta tüple mudale etttim vergiside 15 yasında diye yarıyarı oduyordum süper bir arazi canavarı 5,2 cok dersen 4,0 olanları var süper sahibindende suv bakacaksan ilk tercih jeep olmalıdır
eger jip alacaksan ya yakıtına bakmayacan yada binmeyecen

Jeep alacaksan ve Jeep'e bineceksen de, yakıta da bakacaksın illaki; çok zengin değilsen tabi.
Jeep alacaksan 5.2 Grandcheroke yerine, gider 2.5 Grand Vitara alırsın, yine Jeep'e binersin.
Başta da dediğim gibi, 5.2 araç çok fazla (Profesyonel off-road yarışlarına katılacak special bir araç yapmıyorsan tabi).
Tüp dahi taksan adamın ocağına incir ağacı diker.
Ayrıca 15 yaşında aracın senelik vergisi 2,935 TL. 7 yaşında 2.5 Vitara'nın vergisi 1,220 TL; yani yarı yarıya.
Kötü araç mı? Hayır çok güzel araç ama, ülkemiz şartlarında geçersiz.
Grandcheroke'ler lüks araçlar, dolayısıyla bahsi geçen yaşlı ve lüks bir Amerikan arazi aracının parça-aksam fiyatları, yaşından dolayı arıza çıkartmaya başlama zamanı gibi unsurları da göz ardı edemeyiz.
Sanırım tüm bunlar piyasasının neden bu kadar düşük olduğunu açıklıyor. Millet son sahibi olmamak adına kurtulmaya çalışıyor bu araçlardan ülkemizde.
Ben 600F'i satılığa çıkardığımda bir tanesi 1996 modelini 12000 TL'ye kafa kafaya takas için başımın etini yemişti.
Ama hastaları ve parası bol olan adam için farketmez tabiki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:39 ----------

Dayımda sondan bir önceki kasa Grand Vitara var, yükseltme kiti, arazi lastikleri, çelik halat vinci, çeki demiri, tavan projektörleri ve daha saymadığım birçok detay ile aracı tam bir off-road canavarına çevirdi. Uzun süredir hemen hemen her haftasonu Vitara'cılarla off-road turlarına katılıyor, birçok parkurda araçların limitlerini zorluyorlar. Çok keyifli organizasyonlar oluyor. Gezenbilir.com'da da bu tip organizasyonlar hakkında bilgi alabilirsin.

Mitsubishi Pajero diye bi arac var fiyati falan nedir bilmem ama bi kere kumsala girmistim onunla ve cok guzel bi aracti o da eger fiyati makulse dusunulebilir.

dreamdark, grand vitara 2.5 yerine vitara 1.6 vergi sebebi ile bile tercih edilir :D dönemlik vergisi 130 lira 2001 modelinin :D

Jeep alacaksan ve Jeep'e bineceksen de, yakıta da bakacaksın illaki; çok zengin değilsen tabi.
Jeep alacaksan 5.2 Grandcheroke yerine, gider 2.5 Grand Vitara alırsın, yine Jeep'e binersin.
Başta da dediğim gibi, 5.2 araç çok fazla (Profesyonel off-road yarışlarına katılacak special bir araç yapmıyorsan tabi).
Ayrıca 15 yaşında aracın senelik vergisi 2,935 TL. 7 yaşında 2.5 Vitara'nın vergisi 1,220 TL; yani yarı yarıya.
Grandcheroke'ler lüks araçlar, dolayısıyla bahsi geçen yaşlı ve lüks bir Amerikan arazi aracının parça-aksam fiyatları, yaşından dolayı arıza çıkartmaya başlama zamanı gibi unsurları da göz ardı edemeyiz.
Sanırım tüm bunlar piyasasının neden bu kadar düşük olduğunu açıklıyor. Millet son sahibi olmamak adına kurtulmaya çalışıyor bu araçlardan ülkemizde.
Ben 600F'i satılığa çıkardığımda bir tanesi 1996 modelini 12000 TL'ye kafa kafaya takas için başımın etini yemişti.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:39 ----------

Dayımda sondan bir önceki kasa Grand Vitara var, yükseltme kiti, arazi lastikleri, çelik halat vinci, çeki demiri, tavan projektörleri ve daha saymadığım birçok detay ile aracı tam bir off-road canavarına çevirdi. Uzun süredir hemen hemen her haftasonu Vitara'cılarla off-road turlarına katılıyor, birçok parkurda araçların limitlerini zorluyorlar. Çok keyifli organizasyonlar oluyor. Gezenbilir.com'da da bu tip organizasyonlar hakkında bilgi alabilirsin.

15 yaşından büyük yani 1994 yeni yıl yaklaştı 1995 te olabilir vergi 5.2 grand cheroke ye 1140 tl 570+570 böyle lüks ve gösteriş için çok değil yakıtta km ye 30-45 kuruş deniyor gazda eh makul bana zaten araba lazım değil keyfe keder 15 günde bir binersem dokunmaz o özelliklerin yarısını barındıran oto 20-25 bin tl aracın kaskosu vergisi g.c. masrafını geçiyor ben fabrikada çalışıyorum öyle bol param yok 8000 tl ye şahine binmektense 12000 tl ye bu araca binmek .......
evde aslan besleyen yemini düşünmez bu sözü çok beyendim

Bi tane yükseltme kitli vitara buldum. 2004 model ve 80 bin km'de. Bir aksilik olmazsa haftasonu gidip bakacağım. Gezenbilir'e üye olmadım ama bi kaç gündür bakıyorum siteye. İkinci bir hobi olarak 4x4 işine fena halde kafayı takmış durumdayım. :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:53 ----------

Aynen, benim için ideali Jimny hatta, 1.3 motor 4x4 jeep. Yükseltme kiti ve uygun lastiklerle girip çıkamadığı arazi yok gibi. :)

Jimny'i ben de çok beğendim. Hatta bugün bir tane buldum. Ama maalesef sahibin biraz önce sattım dedi :(
2006 modeli 14.750'ye gitmiş. Bu fiyata kaçırmazdım ben de. Dün arasaydım şimdi bendeydi. :(

15 yaşından büyük yani 1994 yeni yıl yaklaştı 1995 te olabilir vergi 5.2 grand cheroke ye 1140 tl 570+570 böyle lüks ve gösteriş için çok değil yakıtta km ye 30-45 kuruş deniyor gazda eh makul bana zaten araba lazım değil keyfe keder 15 günde bir binersem dokunmaz o özelliklerin yarısını barındıran oto 20-25 bin tl aracın kaskosu vergisi g.c. masrafını geçiyor ben fabrikada çalışıyorum öyle bol param yok 8000 tl ye şahine binmektense 12000 tl ye bu araca binmek .......
evde aslan besleyen yemini düşünmez bu sözü çok beyendim

"Jeep'e binmek" adına yazmıştım o yukarıda yazdıklarımı zaten, yani aktif kullanıcıları düşünerek. Araba yatacaksa, kullanım tarzına göre sen de haklısın o zaman; 15 günde bir bineceksen tüm bunları düşünmeye gerek yok, hem 15 günde bir bindiğin aslanın yemini düşününce de, evde kedi beslemek kadar olur zaten. :) Hayırlısıyla bin kardeşim, Allah kaza bela vermesin. :cat:

Bi tane yükseltme kitli vitara buldum. 2004 model ve 80 bin km'de. Bir aksilik olmazsa haftasonu gidip bakacağım. Gezenbilir'e üye olmadım ama bi kaç gündür bakıyorum siteye. İkinci bir hobi olarak 4x4 işine fena halde kafayı takmış durumdayım. :)

Jimny'i ben de çok beğendim. Hatta bugün bir tane buldum. Ama maalesef sahibin biraz önce sattım dedi :(
2006 modeli 14.750'ye gitmiş. Bu fiyata kaçırmazdım ben de. Dün arasaydım şimdi bendeydi. :(

Bence en mantıklı araçlar bu saydıkların, yaş olarak da dinç; modelli arabalar.
Aynen dediğin gibi, off-road da tam bir hastalık motosiklet gibi. :)

Aşağıdaki ilan da dikkatimi çekti:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...jimny-satlik-suzuki-jimny-jeep-31276760/detay

Son düzenleme:
Arazi için tek önereceğim araç Lada nivadır.Belki konforu asortik görüntüsü yoktur ama arazide tekdir.BBC de izlediğim bir programda HUmmer ile nivayı karşılaştırdılar.Bilin bakalım hangisi arazide takılıp kaldı :mrgreen:Ayrıca Rusya şartlarında bayağı kullandım nivayı.Test edilmiş onaylanmıştır.Bu benim fikrim sadece.:cat:

Aynen katılıyorum, konfor haricinde arazide 10 numara bir araç. Fiyatının 10 katı olan birçok arazi aracını birçok testte geride bırakmıştır.
Ben çocukken bizde de bir Niva vardı, babam sürekli ava giderdi ve keçi gibi bir araçtı. :)

"Jeep'e binmek" adına yazmıştım o yukarıda yazdıklarımı zaten, yani aktif kullanıcıları düşünerek. Araba yatacaksa, kullanım tarzına göre sen de haklısın o zaman; 15 günde bir bineceksen tüm bunları düşünmeye gerek yok, hem 15 günde bir bindiğin aslanın yemini düşününce de, evde kedi beslemek kadar olur zaten. :) Hayırlısıyla bin kardeşim, Allah kaza bela vermesin. :cat:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...jimny-satlik-suzuki-jimny-jeep-31276760/detay

Dreamdark yaramı deşme :) bu ilanı dün aradım adam biraz önce sattım dedi. Hatta 14.750'ye gitmiş. "Araç arkadan kazalı olduğu için ucuza verdik" dedi sahibi. Önden kazalı olmadıkça o fiyata ben de alırdım bu aracı... :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:25 ----------

Arazi için tek önereceğim araç Lada nivadır.Belki konforu asortik görüntüsü yoktur ama arazide tekdir.BBC de izlediğim bir programda HUmmer ile nivayı karşılaştırdılar.Bilin bakalım hangisi arazide takılıp kaldı :mrgreen:Ayrıca Rusya şartlarında bayağı kullandım nivayı.Test edilmiş onaylanmıştır.Bu benim fikrim sadece.:cat:

Babam da işi gereği Rusya'da... O da bana sürekli Uaz diye bir Rus arazi aracından bahsedip duruyo. Çalıştığı şirkette sahada onu kullanmışlar sürekli Anladığım kadarıyla inanılmaz sağlam ama konforsuz bir araçmış. Zaten Rus araçlarındaki mantık da bu: sağlam ama teknoloji yoksunu :)

teşekkür ederim pozitif yorumların için çorlu bu araçlar için mahrumiyet bölgesi ne parcası var nede gerçek bir ustası bir tek bu düşündürüyor önemli problemlerde istanbula gitmek gerek ben oto elektrik-eloktronik biraz motor yürüyen aksamda baya anlarım ustaya gitmem kolay kolay:rendeer::rendeer:

Arkadaşlar bugün bir Jimny'ye bakmaya gittim. Aracın tek kusuru sol ön çamurluk değişmiş. Başka değişeni veya boyası yok. 105 bin kilometrede ve 2004 model. Sahibi 15 bin lira istiyor.

Sizce modeline ve kilometresine göre fiyatı nasıl?

Babam ısrarla 100 bini geçmiş araçlara yanaşma diyor. Ama düşük kilometreli araçlar da 18 bin liradan aşşağı değil maalesef.

Açıkçası Jimny listemde yoktu, aklıma siz soktunuz :) Şimdi de yardımcı olun bakalım :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lada Niva 1,7 enjeksiyonlu alın, baya 120-130 basıyor. Parça vs. ucuz,dert olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar