450Sr vs RC390

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
RC390 uzun yola uygun mu sizce, atıyorum istanbul-ankara arası
Sadece yorar motorla ilgili bir sorun yaşamazsın ama.
duke 390 la da duke 250 leyde baya bi uzun yol yaptım.
Bildiğim kadarıyla hepsi aynı bloğa sahip.
Hatta duke 250 de 57 litre çanta artçılı tahmini + 170 180 kilo da bizle beraber yüküm vardı tek molada
Gebze - Manisa turgutlu yolu yapmıştım. Hiçbir sorun yaşamamıştım ortalama hızım 100 -110 civarındaydı.

Konunun cevabına gelicek olursak 390 kullandım ve 450 sr da arkadaşların motorunu sürdüğüm kadarıyla.(rc390 da duke390 ın granajlı hali diye düşünüyorum) 390 çok daha atik fakat top speed konusunda inanılmaz kısır bir motor.
Her viteste gerçekten aşırı torklu ve götü başı dağıtmaya çok müsait bir motor.

rc390 muhtemelen ilk 3 vites falan 450 sr dan daha seridir ama sonrasında 450 sr ın stoplarını izler.(tek silindir olmasının avantajı rcnin)

3 tane Ktm sahibi oldum bu zamana kadar ve tek yaşadığım şikayet servis pahalılığı ve parça pahalılığı oldu
sol debraj manetim duvara sürtmeden aşınmıştı satarken temiz teslim etmek istediğim için değiştirmiştim. ocak ayındaydı sanırım serviste 3200 tl para vermiştim.
bakım ücreti de 7000 tl veriyordum en son şuan ne kadar bilmiyorum ama.

duke 250 den foto

RC390 uzun yola uygun mu sizce, atıyorum istanbul-ankara arası
Kesinlikle uygun değil. Yolda 3 kez belinden ameliyat olursun. Duke de uygun değil çünkü hem kazulet gibi otutuşu var hem de süspansiyonları biraz sert tarafta. Cf motonun herhangi bir modelini alma, kanser olursun. Ktm alırsan da, bakımlarını aksatmazsan ve motoru çok zorlamazsan sorun yaşamazsın kolay kolay. Yakın fiyatlara honda cbr 500r ( ilk kasası bile olsa) denk getirirsen daha mantıklı ve kaliteli bir motorun olur.

KTM de kullanmış birisi olarak diyebilirim ki Dominar 400 al geç.
İlk motor Rs aldım memnunum ama şöyle güzel duran bir motor almak içimde kalmıştı cbr500r öneriyor herkes ama eski model yüksek kilometre korkuyorum voge525rr var bir de galiba ne olursa olsun diyip bunlardan birini alıcam

Motosikleti
Motorsuz
450sr vardı bende bundan önce valla dün gece rüyama girdi gene kendisi çok güzel tasarımı olan gittiği gibi duran bir motordu manevrası virajı çok iyiydi ama gel gör ki bir kere yağ soğutucusunu patlattı ve yoldayken yaptı arka lastik full yağ içindeydi ölmeye gerek yok. rc390 a gelince de hayatımda daha çirkin çok az motor gördüm ince lastikler koca bi kafa :pppp

450sr vardı bende bundan önce valla dün gece rüyama girdi gene kendisi çok güzel tasarımı olan gittiği gibi duran bir motordu manevrası virajı çok iyiydi ama gel gör ki bir kere yağ soğutucusunu patlattı ve yoldayken yaptı arka lastik full yağ içindeydi ölmeye gerek yok. rc390 a gelince de hayatımda daha çirkin çok az motor gördüm ince lastikler koca bi kafa :pppp
Hocam yağ soğutucusunu değiştirsek başka taktırsak nasıl olur ? rc390 çok hoşuma gidiyor tasarım olarak zevkler ve renkler demekki ne önerirsiniz bu fiyata

Motosikleti
Motorsuz
Hocam yağ soğutucusunu değiştirsek başka taktırsak nasıl olur ? rc390 çok hoşuma gidiyor tasarım olarak zevkler ve renkler demekki ne önerirsiniz bu fiyata
Sosyal medyada bir çözüm videosu gördüm direkt pompa yerine boru ile bağlıyorlardı sanırım bir araştır istersen ne kadar doğrudur değildir bilmiyorum, 250 liram olsa ya 450nk alırım hiç patlatan ya da geri çağırma ile pompayı değiştiren görmedim ya da mt25 :)

450sr 10 motordan 2 tanesi sorunluysa başka firmanın 15 motorundan 2 tanesi sorunlu oluyo bu şansa bağlı bir durum.Ben kendim 450sr kullanıyorum bir sorun yaşamadım şuana kadar.Tek bildiğin benzin açısından daha tasarruflu 450sr a göre rc390 alırdım çünkü tek silindir.Düz yolda yardırcaksan 450sr alırdım ki ben öyle yaptım gereksinime göre seçimini yapmalısın
Sizce 0 2025 mi almalıyım yoksa 2. El mi fiyat farkı var ama 2.el hiç almadım korkuyorum ilk motorum sayılır tanıdığım falan da yok

Motosikleti
Cbr 650F
rc 390 alıp, satarken ederinden düşüğe satayım önemli değil kullanırken kafam rahat oldu denebilir diye düşünüyorum

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Aprilla çokmu pahalı yada arızasımı var kronik kimse kıyaslamıyor dahil etmiyor yada voge 525 vardı niye tutmadı ki? Bence sorunlarına rağmen saçma şekilde 450sr hem şekilli hem giden bir motor ama almaya çekiniyoruz malesef :)

Motosikleti
450SR
Sizce 0 2025 mi almalıyım yoksa 2. El mi fiyat farkı var ama 2.el hiç almadım korkuyorum ilk motorum sayılır tanıdığım falan da yok
2025-2024 fark etmez 0 alıcaksan ama aldığın yer önemli. Örnek olarak oktay motordan alanlarda yağ soğutucu hiç patlamamış ve aklında bulunsun yağ soğutucusu bizim ustalar tarafından takılıyo o yüzden cf moto da en önemli kısım doğru bayi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar