4 vitesli motoru 5 vites yapmak

Motorum en aşağıda 1. vites, onun üstü boş, sonra 2-3-4 diye gidiyor ve ben motoru 4 vites sanıyordum. Daha sonra boş olan arada ki vitesin aslında tam arada olmadığını, 1-2 arasında yarım vites olduğunu keşfettim ve ben ışıklarda 1 ile kalkıp sonra 2 yukarıya alınca ( bir yukarı boş, ikinci yukarı 2) motorun zorlandığını hissetmeme rağmen acemi olduğum için çok fazla şüphelenmemiştim. Bu gün keşfettiğime göre 1 den sonra bir yukarıya alınca direk boşa geçmiyormuş direk 2 ye geçiyormuş ben ise 2 yukarıya aldığım için 1 den sonra direk 3'e atıp kullanıyormuşum. Motorum meğerse 5 vitesmiş ve 2. vitesi neredeyse hiç kullanmamışım :) Yolun ortasında farkına vardım ve gülerken düşmemek için kenara çektim :mrgreen: Buda böyle bir anımdır paylaşmak istedim :mrgreen:

Son düzenleme:
Anladığım kadarı ile dünyanın en kolay vites yükseltimini siz yapmışsınız :mrgreen:

Falcon Crown 150

Motor Tipi Tek Silindir - 4 Zamanlı, Hava Soğutmalı
Hacim 149.5 cc
Max. Güç 7500 d/d - 13 kw - 17 Hp
Max. Hız 140 Km/h
Vites 5 Vites Manuel
Ateşleme CDI / Elektrikli Marş / Kick-Start
Akü 12V - 7 Ah
Yakıt Tankı 12.5 Litre
Yakıt Sarfiyatı 2.5 L / 100 Km
Ağırlık 118 Kg
Max. Yük 160 Kg
Uzunluk 2245 mm
Genişlik 830 mm
Yükseklik 1190 mm
Frenler Ön Disk, ABS • Arka Kampana
Lastik Ölçüleri Ön, 90 - 90 -18 • Arka 110 - 90 - 16

Sirali sanzimanda 1 den 3 e nasil gecti ben onu anlayamadim :) enteresan adamsiniz :)

Başlığı görüp makara yapmaya gelenler, konuyu okuyup geri dönenler. Yalnız değilsiniz

Anladığım kadarı ile dünyanın en kolay vites yükseltimini siz yapmışsınız :mrgreen:

Sanırım öyle oldu 😄

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:42 ----------

Sahibinden hiç kullanılmamış 2. vitesli motor :)

Falcon Crown 150

Motor Tipi Tek Silindir - 4 Zamanlı, Hava Soğutmalı
Hacim 149.5 cc
Max. Güç 7500 d/d - 13 kw - 17 Hp
Max. Hız 140 Km/h
Vites 5 Vites Manuel
Ateşleme CDI / Elektrikli Marş / Kick-Start
Akü 12V - 7 Ah
Yakıt Tankı 12.5 Litre
Yakıt Sarfiyatı 2.5 L / 100 Km
Ağırlık 118 Kg
Max. Yük 160 Kg
Uzunluk 2245 mm
Genişlik 830 mm
Yükseklik 1190 mm
Frenler Ön Disk, ABS • Arka Kampana
Lastik Ölçüleri Ön, 90 - 90 -18 • Arka 110 - 90 - 16

Sirali sanzimanda 1 den 3 e nasil gecti ben onu anlayamadim :) enteresan adamsiniz :)
1 den sonra 2 yukarı alıyordum ard arda her seferinde önce boş sonra 2 ye geçiyor sanıyordum önce 2 sonra 3 e geçiyormuş acemilikten öte dikkatsizlik işte hocam :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zamanında şirkete araç olarak Ford Focus saldılar. Ben ve bir arkadaşıma verdiler. Bilen bilir dizel Focus.lar manuel 6 vitestir. Birkaç ay sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. Arabayı arkadaş kullanıyor. Gidiyoruz gitmesine ama arabanın gidişinde sesinde bir tuhaflık var. Vitese baktım, 5. de olduğunu gördüm. Dedim ki "hafız sen niye 6. vitesi hiç kullanmıyorsun?". Arkadaş şok olarak "hangi 6. vites?" dedi. Kaç aydır kullandığı arabanın 6 vites olduğunu farketmemişti.

Zamanında şirkete araç olarak Ford Focus saldılar. Ben ve bir arkadaşıma verdiler. Bilen bilir dizel Focus.lar manuel 6 vitestir. Birkaç ay sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. Arabayı arkadaş kullanıyor. Gidiyoruz gitmesine ama arabanın gidişinde sesinde bir tuhaflık var. Vitese baktım, 5. de olduğunu gördüm. Dedim ki "hafız sen niye 6. vitesi hiç kullanmıyorsun?". Arkadaş şok olarak "hangi 6. vites?" dedi. Kaç aydır kullandığı arabanın 6 vites olduğunu farketmemişti.

Bir de bilip te atmayanlar oluyor, beni kanser ediyorlar. İçim içimi yiyor artık 6ya atsın diye ama...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim motosiklet te 6 vites sözde ama 6'yı kullanabilene aşk olsun. Dün 5 saatlik bir dağ yolu gezintisinde 140'la yokuş aşağı gidiyorken bir heves "yer herhalde gazı artık" diye attım 5'ten 6'ya, başladı titremeye yine...

Benim motosiklet te 6 vites sözde ama 6'yı kullanabilene aşk olsun. Dün 5 saatlik bir dağ yolu gezintisinde 140'la yokuş aşağı gidiyorken bir heves "yer herhalde gazı artık" diye attım 5'ten 6'ya, başladı titremeye yine...

Sen o 6. vites dişlisini sök aga :)

Motosikleti
Ns200
Ben şirket arabasıyla 1nci viteste kökleyip 3e atıyordum ama motosiklette yanlışlıkla da olsa hiç denemedim

Ya ne biçim motorlara biniyosunuz kardeşim . 220 den sonra 6. vites istiyo nedir yahu , oturup ağlayasım geldi.

Yarı otomatik quickshifter N>1>2>3>4. Pedal basılıyken her vitesden boşa. Sınıfında tork kralı. Hep ikincui vitesle kalkıyorum. Ön dişli büyütmeme rahmen, Torkuin çoksa ön dişli büyültür veya arka küçültülür. Aksine nedir. Nekadar yüksek devire hıza çıkarsan çıkar, son vitesde 100hp bile olsa tork 0'a yakın ise dırrrrt. Birinin iyiliği için olabilirmi, motor çok yaksın, ama uçmasın son hızlarda fırlamasın.
Zinciri saracaksan, ilk önce çekmen gerek. Çekemediğin zinciri saramazsın. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar