4. ve 5. viteste silkelenme...???

Selamlar,

Bu sabah İzmitten - Bursaya doğru geliyordum. İlk hareketten sonra 70 km. sonra 10 dk. mola verdim. Molada motoru stop ettim. Motoru çalıştırmak için marşa bastığımda uzunca bir süre çalışmadı ki normalde tek marşta anında çalışan motordur.. Motor sıcak olduğundan olabilir diye düşünüp yola koyuldum. Bir ara hafif bir bayır tırmanırken 5. viteste 80km/h hızda zincir ve motordan silkelenme sesi ve motorda sallanma hissettim. Vites çekmedi diye düşünüp 4e aldım motoru yine aynı şeyi yaptı. İyice yavaşlayıp 3e alınca düzeldi. Sonra uzunca bir süre ( 10-15 km kadar ) 3. viteste ortalama 50km/h ile gittim ve motoru denemeye karar verdim. Uzun bir düzlükte yüksek devirde vites geçişleri ile 5. viteste 90km/h a kadar çıktım ve o silkelenme olayı kalmamıştı. Sizce o esnada neden öyle bir silkelenme olmuş olabilir ? Motorun şişmesi diye tabir edilen olay geldi aklıma.. Siz ne düşünürsünüz ?

motorşismesi değil bu bahsettiğin olay... karbüratöre pislik gelmesi geldi aklıma ilk gelen.... yada ateşleme ile igilidir ama düzelmiş oduğundan benzin pis gelmiştir diyeceğim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar