4 marka arasinda kararsız kaldım(Arai-Icon-Scorpion-Nexx)

selamlar....
yeri degil ama bende ayni dertten muzdaribim.
shark race r pro , x lite 802r , shoei nxr ; scbert sr 1
kullananlar yorum yaparlarsa iyi olur.

x-lite 802r bi arkadaşım kullanıyor hafifliği hariç herşeyinden şikayetçi idi. Sahrkın race r pro carbon modelini alın o 4.5db daha sessiz pro modelinden. Sr1 i de kullanan arkadaşım var diğer schuberthlere göre daha gürültülü diyordu. Ama çok daha şekil ve epey dar olduğunu söyledi

Ben sadece saydığın markalardan İcon kullanmaktayım.2 tane Variant ve Ghost modelleri.
Hem arazi de hem şehir içinde kullanıma uygun olması sebebi ile tercih ettim.Çok fazla hava kanalı var.Çene boşluğu sebebi ile de kask içinde yeterli hava alanı kalıyor.Çok sessiz bir kask değil.Ben genel olarak memnunum.İhtiyaçlarımı karşılıyor.

Schubert S2 yi de listeye al bence. Altta boğaz kısmını saran aparatı yazın çıkarıyorum. Ses performansı yine de çok iyi oluyor. Sonra kış gelip takınca kafada kask yokmuş gibi oluyor :) Bence belli bir fiyattan sonra iş sadece konfora kalıyor. Schubert de bu işin hakkını veriyor.

s2_022__800.jpg

Scorpion beş para etmez, geçmişte ls2 kullandım en az onun kadar kaliteli idi. Nexx xr2 carbonu kullanıyorum gayet memnunum. Malzeme kalitesi umduğumdan çok iyi, işçilik orta halli. Oldukça sessiz, dengeli, havalandırması çok etkili ve vizörü süper geniş. Lakin fiyatlarını motomax fazlaca şişirdi. Eskiden karbon olanı ile aralarındaki fiyat farkı da o kadar değildi. Karbon olmayanına yönelebilirsin maddi sıkıntın varsa değilse karbonu daha hafif tabi onu al derim. Arai kullanmadım bişey diyemem ama bence artık ismiyle yürüyor. O fiyatlara çıkacaksan çok fazla alternatifin var. AGV çorsa(pista gp'ye bulaşma piste çıkmayacaksan), hjc rpha10 plus(fiyat-performans gayet iyidir), shoei nxr, Agv gt veloce(bu da fiyat-performans açısından iyi), bell m5x ve m6 . Iconu da kullanmadım ama ben olsam almam tamamen görselliği düşünen bi marka bence

Scorpion mu kalitesiz. exo 250, 750 veya 1000 serisini kullandıysanız kalitesiz gelmiş olabilir ama ben exo 500 kullandım ve muhteşem bir kask, nispeten gürültülü olmak dışında sıkıntısı yok. Exo 2000i ise inceledim kalite olarak 500ün de çok üzerinde.

Söz konusu kaskların hepsi çok güzel sıkıntısız kasklar. Arai biraz gereksiz pahalı. Şahsen icona yürürdüm.

Scorpion mu kalitesiz. exo 250, 750 veya 1000 serisini kullandıysanız kalitesiz gelmiş olabilir ama ben exo 500 kullandım ve muhteşem bir kask, nispeten gürültülü olmak dışında sıkıntısı yok. Exo 2000i ise inceledim kalite olarak 500ün de çok üzerinde.

Söz konusu kaskların hepsi çok güzel sıkıntısız kasklar. Arai biraz gereksiz pahalı. Şahsen icona yürürdüm.

Scorpion'un eski nesil kaskları orta kalitedir. Yeni nesil kasklar oldukça kaliteli özellikle de arkadaşın belirttiği gibi 2000 serisi fiyatına göre çok başarılıdır.

Rx7 beni bütçe olarak zorlar açıkçası arainin diğer modelleriyle bu kaskların ses ve konfor bakımından çok farkı var mi arai birazda adini satıyormuş gibi geliyor agv corsalarda fena gözükmüyor gözüme.Nexx carbon pure, agv corsa veya arai rebelden birini alicam sanirim , marushin rs2ye de bir göz aticam teşekkürler tavsiyeniz için

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:51 ----------

Agv nin özellikle şu kaskına aşırı sempati duyuyorum bir Valentino Rossi hayranı olarak

[url]http://i.hizliresim.com/poRykm.png[/url]

Bu kask hoşuna gidiyorsa bunu al tabi ki ama rx7 ile bunun arasında sadece 100 euro fark var. Agv yi dainese satın aldıktan ve Rossi den sonra çok ilerleme kaydetti bu kaskta üst segment kasklarından biri ama tabi ki arai demek neredeyse yarış icat edildiğinden beri (motosiklet ve araba yarışları) varlığını sürdüren ve hep şampiyon markalara ve sporculara kask temin etmiş bu doğrultu da milyonlarca saat ar-ge çalışması gerçekleştirmiş testler yapmış ilkler hatta icatlar gerçekleştirmiş ve markaların ve sporcularında yaşamlarını emanet ettiği ve bu tecrübelerini de güncel hayata en güçlü şekilde yansıtmış bir markadan bahsediyoruz. Ben hep arai ye haksızlık yapıldığını onun sadece yüksek para ile alınıp o paranın karşılığında istenilen kaliteyi vermediğini söyleyen arkadaşların bu markanın geçmişini yaptıklarını sektöre getirdiği yenilikleri çok araştırmadıklarını düşünüyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın ben bir fanatik değilim. Bütün yüksek kaliteli markalar tabi ki artık gelişen teknoloji ile çok güzel modeller üretiyorlar ve sağlamlıkları da verdiğiniz para ile doğru orantılı artmakta. Ama hani bir işte öncü olan bir marka olur ve yolu açar da diğerleri onun izinden giderek iyi işler yapar ya işte Arai o marka. Benim 4. arai kaskım 2 tane axces 1 tane rx7 corsa ve şuanda da rx7 gp kullanıyorum. daha önce 1 tane shoei xr1000 ve vemar kulladım ama Arai hep güven verdi bana ama eksikleri yok mu var mesela dünyanın en sessiz kaskı değil aslada öyle bir iddiaları yok örnek olsun istedim yani anlıyacağın dostum aslında işin aslı tamamı ile senin bütçene ve zevkine kalmıştır. Saygılar.

x-lite 802r bi arkadaşım kullanıyor hafifliği hariç herşeyinden şikayetçi idi. Sahrkın race r pro carbon modelini alın o 4.5db daha sessiz pro modelinden. Sr1 i de kullanan arkadaşım var diğer schuberthlere göre daha gürültülü diyordu. Ama çok daha şekil ve epey dar olduğunu söyledi

cok tesekkur ederim. buyuk bi dertten kurtardin beni ;) xlite eledim. sira digerlerinde...

Scorpion beş para etmez, geçmişte ls2 kullandım en az onun kadar kaliteli idi. Nexx xr2 carbonu kullanıyorum gayet memnunum. Malzeme kalitesi umduğumdan çok iyi, işçilik orta halli. Oldukça sessiz, dengeli, havalandırması çok etkili ve vizörü süper geniş. Lakin fiyatlarını motomax fazlaca şişirdi. Eskiden karbon olanı ile aralarındaki fiyat farkı da o kadar değildi. Karbon olmayanına yönelebilirsin maddi sıkıntın varsa değilse karbonu daha hafif tabi onu al derim. Arai kullanmadım bişey diyemem ama bence artık ismiyle yürüyor. O fiyatlara çıkacaksan çok fazla alternatifin var. AGV çorsa(pista gp'ye bulaşma piste çıkmayacaksan), hjc rpha10 plus(fiyat-performans gayet iyidir), shoei nxr, Agv gt veloce(bu da fiyat-performans açısından iyi), bell m5x ve m6 . Iconu da kullanmadım ama ben olsam almam tamamen görselliği düşünen bi marka bence

Hocam Sizce AGV K5 nasıldır? O fiyatlarda başka kask önerirmisiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar