- Konu Yazar
...20 lira verdim. bana ortalama bi fiyat gibi geldi ama kazıklanmış da olabilirim...
vay be gavur yapıyor demekten başka diyeceğimiz bişey yok.öğrenmiş olduk böylece.hem de fransız malıymış...
20 TL çok normal bir fiyat. Belki toptancılarda felan denk gelsen en az 17.5~18 TL ye felan alırdın. Yağ fiyatları tam sentetiğe doğru gidildikçe 20 ila 30 TL arasında değşiyor. Markasına da bağlı tabi. Ayrıca bu çok yagın olmayan Motul gibi markaların tam sentetiklerini ~40TL den satan yerlere de denk gelebilirsiniz. Yurt dışı fiyatı diğer markalardan bukadar pahalı değil ama burası Türkiye işte, çok yaygın olmayan bir marka olduğu için normalden daha pahalı.
benim önerim IPONE olacak.
http://www.motoplus.com.tr/urun/300...-4-zamanli-sentetik-performans-motor-yagi-1L-
sentetik yazıyor ama tam mı yarım mı bilmiyorum. ben aldım kullanıyorum.
Ipone'ler hakkında bir bilgim yok çok fazla. Ama yurt dışında ve özellikle yarışlarda bol bol reklamını görüyorum. Gerçi reklama kalsa Shell dünyanın açık ara en iyi yağı olmalıydı
Yağların markalara göre Full Sentetik yada %100 Sentetik diye adlandırılan tam sentetik sınıfları var. Bu sınıfın dışında kalan sınıfları bazı markalar "sentetik, yarı-sentetik ve mineral", bazı markalar "sentetik ve mineral" yada "yarı-sent. ve mineral" diye ayırıyorlar. Yani anlayacağın her markanın bir tam sentetik bir de mineral yağı oluyor. Arada kalan yağ sınıfına ise göz boyamak için yada kaflarına göre sentetik ismini veriyorlar.
Şöyleki; mobilin tam sentetik modeli dışında "extra" ismi ile kullandığı ve üstünde yarı-sentetik yazan bir yağı var. Bu yağ tam sent. ile mineral arasındaki sınıfı oluşturuyor. Yani dereceli bir sentetik ama %100 değil. Aynı olay motorex markası için de geçerli ancak onların %100 sent. ve mineral dışında "sentetik ve yarı sentetik" diye 2 sınıf yağı daha var. Şimdi bu ara sınıflar arasında nasıl bir kıyaslama yapılır tamamen belirsiz. Mobilin yarı-sent. dediği yağı ne kadar sentetik, yada motorex'in sent. dediği yağı mobil'den daha mı sentetik bilinmez...
Bu işler ancak deneyerek öğrenilir gibi geliyor bana, yani denedikten sonra yağın motorda değişiklik yaratıp yaratmadığını kendimiz gözlemleyip karar vermeliyiz. Ancak bu her zaman bize "en iyi yağ şudur!" sonucunu vermeyebilir çünkü motor markalarının da bazı yağlarda değişik performans gösterdiğini düşünüyorum.