Geçmiş olsun.
Türkiyede hırsızların seviyesi var. Bu seviyeler 1 den 10'a kadar değişebiliyor. Seviye yükseltmek için önlerinde herhangi bir engel yok, çünkü onlara verilen yaptırım yere düşürdüğün 5 lirayı kaybetmek kadar küçük bir şey.
Yakın zamanda R1200GS 2018 Model çaldırdık. Ne yazık ki hiç bir sonuç alamamakla birlikte emniyetten hiç bir destek göremedik. Gelip tutanak tutmaktan başka bir şey yapmadılar. Özellikle Genç polislerimiz kafede oturup frappichino içerken kızları kesmeyi daha çok seviyor.
Üzülerek söylüyorum ki motorun çalındığı gün parçalanmıştır.
Suçlu kim ?
1. Yeterli cezaları ve yaptırımları vermediği için, hırsıza yol açan hükümet sistemidir.
2. Emniyet güçleri konuyla ilgili yeterli ilgili göstermemektedir.
3. Türkiyede ki motosiklet kullanan insanlardır.
Peki 3.Maddede neden biz varız?
Türkiyede çalınan motorlar, avrupada ki gibi şase numaraları silinip plakasız bir şekilde kullanıp amaçlı satılmamaktadır.
Türkiyede çalınan motorlar aynı gün parçalanıp, parça halinde satilmaktadir.
Bizler 3 kuruş daha ucuz olacak diye yetkili serviste şase numarası üzerine parça almak yerine, malum sitelerde grenajlar,gidonlar,jantlar arıyoruz.
bu piyasanın ikincieli olduğu sürece asla ve asla bitmeyecek bir piyasa olmaya devam edecektir.
Geçenlerde marş motorumun kömürü bitmiş, 200 lira değiştirmeye para verdim fakat usta şöyle dedi " elimde bir tane temiz var onu takalım 300 tl " diyede söyledi. Asla ve Asla parça yeni olsa dahi ikinci el bir parça almadım, almayacağım.
Türk insanı kolaylığı, ucuzu sever. Bir grenejada bayiiden 200 lira vermez ama gider akşamında 100 liralık yemek yer.
Yani millet olarak ve kişilik olarak ne yazık ki zayıfladık. Emeğe saygı denen hiç bir şey olmadı.
son olarak, ülkeye alınan göçmenler hırsızlık için çok iyi personellerdir.
birde tavsiyem, motorunu aramak yerine parçalarını ara. 1 hafta sonra ilanlara koyarlar, yerinde olsaydım mağazaları gezerdim.
Tekrardan geçmiş olsun.
Ek not olarak; Ne olduğunu bilmediğiniz, nereden geldiğini bilmediğiniz ve aldığınız ikinci el parçalarda, hırsızlarla ortak olmuş oluyorsunuz.
Bu lafıma kırılacak varsa, kırılabilir ve hatta üzülebilir hatta ve hatta tepki gösterebilir.
Hırsız ikinci el parçanın satılmayacağını bilirse eğer, çalıp ne yapacak evde duvara mı asacak ?!!!