- Konu Yazar
Dün akşamki küçük felaket hakkında bizzat içinde kalmış olarak yaşadıklarımı paylaşmak isterim. Normal bir işgünü olarak başlayan günün akşam saatlerinde hava aniden karardı. Saat 18:00 de yağmura yakalanmamak ve eve kaçmak amacıyla Kadıköy'deki işyerinden çıktım. Tam ara yollardan Cemil Topuzlu Caddesi'ne (Bağdat cd sahil yönü) çıkarken aniden bardaktan boşalırcasına yağmur başladı, bu sırada hemen durup sele altındaki yağmurluk alt vardı onu giydim, cep telefonu ıslanacak diye onu da cebimden çıkardım attım sele altına. 100m gidemedim dolu başladı. Bir ağaç altına kenara motoru bıraktım kendim de gövdesinin dibine durdum. Yağan dolu dolu değil sanki buz kütleleriydi. 8-10cm çapında şekilsiz buz yağışı oldu kafamda kask olmasa kafa yaracak cinsden, hayatımda böyle dolu yağışı görmedim. Yaklaşık 1 dk sürdü, şiddetli yağmur ve rüzgarla birlikte yollar anında nehir olmuştu. Yağış nispeten yavaşlayınca caddeye çıkmaya yola devam dedim. Cemil Topuzlu caddesine çıktım ancak caddede yer yer 20-30cm göl olmuştu, arabalar dahi zor geçiyor kimisi kenara çekmiş geçemiyordu. Ben de kaldırıma çıktım bir 50m kadar gidebildim sonrası logar patlamış kaldırım da sular altındaydı.
Burası tam göztepe parkının alt kısmı. Arabalar tek tek suya gömüle gömüle geçmeye çalıştılar. Ben ordan geri döndüm Bağdat caddesine çıktım bir şekilde. Bağdat caddesinin durumu da aynı idi. Ağaçların dalları kırılmış kaldırımlar yaprakla örtülü vaziyette resmen sanki kasırga geçmiş gibiydi. Oradan Caddebostan Migrosun ilerisine çıkan sokaktan sahil yoluna girdim. Tabi sahil yolu da yer yer göl. Bir de kendini bilmezin biri göle hızla girince bana baştan aşağı bir duş aldırdı. Zaten sırılsıklam olmuşum ama bu duşa hiç gerek yoktu görüşüm sıfırlandı düşebilirdim yani. Sonra kendimi sahildeki bisiklet yoluna attım. Bu şekilde Kartal'a kadar zar-zor varabildim. Bir ara motorla birlikte tamamen egzoza kadar suya girdim, motor stop edecek diye çok tırstım. neyse ki scooter çok hafif değil ve yüzmedi tekerler bir şekilde yolda kaldı.
Birkaç tane benim gibi yolda kalan motosikletli arkadaşlar da vardı, cümlemize geçmiş olsun.
Burası tam göztepe parkının alt kısmı. Arabalar tek tek suya gömüle gömüle geçmeye çalıştılar. Ben ordan geri döndüm Bağdat caddesine çıktım bir şekilde. Bağdat caddesinin durumu da aynı idi. Ağaçların dalları kırılmış kaldırımlar yaprakla örtülü vaziyette resmen sanki kasırga geçmiş gibiydi. Oradan Caddebostan Migrosun ilerisine çıkan sokaktan sahil yoluna girdim. Tabi sahil yolu da yer yer göl. Bir de kendini bilmezin biri göle hızla girince bana baştan aşağı bir duş aldırdı. Zaten sırılsıklam olmuşum ama bu duşa hiç gerek yoktu görüşüm sıfırlandı düşebilirdim yani. Sonra kendimi sahildeki bisiklet yoluna attım. Bu şekilde Kartal'a kadar zar-zor varabildim. Bir ara motorla birlikte tamamen egzoza kadar suya girdim, motor stop edecek diye çok tırstım. neyse ki scooter çok hafif değil ve yüzmedi tekerler bir şekilde yolda kaldı.
Birkaç tane benim gibi yolda kalan motosikletli arkadaşlar da vardı, cümlemize geçmiş olsun.