Yani özetlersem şunu demek istiyorum;
Bu iş her ne kadar toplam km ile ölçülüyor olsada tam olarak gerçeği yansıtmıyor olabilir. Motorla tecrübe yapmak istiyorsan vaktin varsa çık yola bir yılda ustanın ustası olursun. Usta olmak için motosikleti her durumda kontrol edebiliyor olmak şarttır. Ama bunu kontrol edebilmek gerekir. Kontrol edilmesi gereken ana güç içinizdeki güçtür ki bunu yapabilecek insan sayısı çok çok azdır.
Motoru sürerken yeteneklerimizin farkında mıyız? Ona göre sürüyor muyuz? Hayır... Öyle olsa 3 kişi motora binmezdik.
Siz çok iyisiniz ama lastikler tırtsa ne olacak?
Motosiklet işi öyle bir konu ki;
"Çok bileşenli muhteşem kompleks bir yapının kişiye anlık yansıması" gibi tanımları kaldırabilir.
Yıllardır aynı oyunu oynaıp ustası olanlar bile mutlaka hata yapar ve kaybederler. Motosiklette böyle bir şey ve malesef hataya yer yok.
Motosiklet ehliyeti almakta ne var? İki düz git bi 8 tamamdır.
Motosiklet kişilik eğitimi gerektirir. Sorumluluk gerektirir.
Motosikletin 17 yaşında ehliyeti verilebilen bir alet olması bile ilginç geliyor bana. Ben 17 yaşında çok olgun insanlar tanıdım evet. Ama hepsi tarihi kişilikler. Bu olgunluktaki özel insanlarda zaten motora binmiyorlar. Çoğu tarihi değiştirecek işler yapmış adamlar.
Siz emniyet şeridinde 60 km/h hızın altında süren kaç sürücü gördünüz? İnanın o 60-90 la gidenlerin çoğunun km si en azından beni bine katlar. Ama bu keyfi yaşayanlar emniyetten 60 la gidenler mi? Bir dangalağın kapıyı açmasına bakar tüm km leriniz ustalığınız...
Ben giderek bu motosiklet konusuna daha felsefi bakıyorum sanırım. Ama işin gerçeği bu. Bu gerçeğe uyup uymadığımızı tartışmak gerekir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
CC büyütmek için başkalarına sormak bence saçmalık onu kendin bilcen
Kesinlikle..!
Yani sizin ne alacağınıza neye bineceğinize kendinize karşı gerçekten dürüst olmak şartıyla kendiniz cevap verebilirsiniz. Km göstergesi karar veremez. Fikir verir. Başkalarıda ancak akıl verir.