250cc zamanım geldi mi?

Katılım
9 May 2015
Mesajlar
738
Evet! en azından dengeye hakim olacak kadar hem de yeterince süre cub motosiklet kullanmış olman R25 kullanımına daha iyi adapte olabileceğini gösterir. En azından vites olayına adaptasyon sürecinde denge ile ilgili reflekslerin çok işe yarar. Tam koruma ekipmanı ile kendi limitlerini daima bilerek, riske girmeden, hep savunma modunda kendini geliştirebilirsin. Mümkün olursa alınacak eğitimler de yanında ballı kaymak olacaktır. Bu sitenin değişik başlıklarında başlangıç için 125 -250 cc motosiklet gruplarının ideal olduğunu defalarca okudum. Kendini bilmez, insanları hor gören yorumculara aldırmadan ; makul düzeyde kendini sakınmayı öneren tüm mesajları dikkatle okuyup, riskleri iyice ölçüp biçip sana vereceği keyiften önce senin için ne kadar güvenli olacağını ön planda tutarak model seçimini yapmanı tavsiye ediyorum. Umarım kendi adına en güvenli kararı verir motosikletinle keyifli geziler yaparsın.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Nis 2016
Mesajlar
25
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu yoruma aynen katılıyorum. Arkadaş gerçekten güzel söylemiş.
Yukarıdaki 1. 3. ve 5. maddeler R25 e uymuyor. Üniversite okuyacaksın, öğrenci halinle R25 maddi olarak seni yorabilir. Düşersen parçası pahalı, gazlarsan çok yakıyor, 1 set kaliteli lastik takmak istesen fiyatlar daha yüksek (ebattan dolayı)

Ama alsan cbf veya ybr, en kral lastiği 300tl ye taktırırsın, çok daha az yakacağı için çok daha kafan rahat gezersin. İlla R25 alacağım dersen de çok sakin kullanmak ve gazlamamak koşuluyla alıp kullanabilirsin elbette.
Ancak R25e binerken "amaaan alt tarafı 250cc ne olacak" diye düşünüp gazlarsan büyük hata yaparsın. Son hızı 180 civarında olan bir aletten bahsediyoruz sonuçta. Bu süratler pek de acemi dostu olmayan hızlardır.
Sürebilir miyim diye endişen varsa, daha önce vitesli motosiklet de kullanmışsın, elbet sürersin. Ancak yapacağın ufak hatalar hep daha pahalıya patlayacak sana bunu unutmamanı öneririm.


Anladım hocam 2nizde cok güzel açıklamışsınız.
acaba R125 türü bir makineye mi geçsem? En azından supersport a ufakta olsa geçiş mi yapsam?

Yada ben eylül ayı gibi almayı düşünüyorum Eylül ayına kadar breton s veya ybr 125 kullanıp sonra mı geçiş yapsam tecrübe önemli sonuçta dediğim motorların 2. Elinide şuan cevremde mevcut acaba öyle bir sey mi yapsam?
 
Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
50
Bence anlattığın süre kadar cup kullanmışsan R25 i daha rahat kullanırsın R25 virajlarda çok daha güvenli ve fren kabiliyeti çok daha yüksek.

Ekipman için 1500 lira sanırım yeter Fiber glass bir kask, omuz dirsek ve belini koruyacak bir mont, dizlik çok pahalı değil zaten ve iyi bir eldiven şart. Fiber glass bir kask ortalama 1000 TL Civarıdır 500 TL mont 100 TL dizlik 100 - 150 TL eldiven diye kaba bir hesap yapabiliriz.

AMMA VELAKİN R25 190 kms hız yapan bir makine ben test ettim uzunca bir test oldu hatta; psikopat bir motosiklet cup ile hiç bir ilgisi yok küçük segmentte söylenen ama orta segmente daha yakın olan bir motosiklet bu nedenle hız kontrolünde kendine hakim olabileceksen şimdiden hayırlı uğurlu olsun yok ben gaza gelirim diyorsan yaklaşma 125 cc bir motosiklet al biraz daha tecrübe kazan sonra al.

Kendimi örnek göstereyim CBR 600RR motosikletimle 125 cc veya 250 cc motosikletler beni geçer hatta tahrik ederler hiç oralı olmam kendine hakim olacaksan dediğim gibi hayırlı uğurlu olsun.

125 cc olarakta honda öneririm yamaha r125 in piyasası yok.
 
Son düzenleme:
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
568
Forumda herkes bi komedyen havasinda, koca koca adamlarin dedikleri seylere bak.Kardesim benim sana tavsiyem bi kurumdan egitim alip r25le yoluna devam etmen, full ekipman.
 
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Anladım hocam 2nizde cok güzel açıklamışsınız.
acaba R125 türü bir makineye mi geçsem? En azından supersport a ufakta olsa geçiş mi yapsam?

Yada ben eylül ayı gibi almayı düşünüyorum Eylül ayına kadar breton s veya ybr 125 kullanıp sonra mı geçiş yapsam tecrübe önemli sonuçta dediğim motorların 2. Elinide şuan cevremde mevcut acaba öyle bir sey mi yapsam?

İşte bu konuda kesin bir tavsiyede bulunamam arkadaşım. Çünkü boşver ara motoru, git R25 al derim, 2 gün sonra gazlayıp kaza yaparsın, forumda kaza haberini okursam vicdan azabı çekerim.

Bu durumda R25 öncesi geçiş motoru alıp almama kararı sana ait. Geçiş motoru almanda fayda var mı? bence var. Çünkü her tecrübe insana bir şeyler katar. Ancak alacaksan bile R125 den ziyade 2. el satışı daha hızlı olan ybr tarzı bir motor tercih etmen iyi olacaktır. Satarken zarar etmezsin ve çok daha hızlı satarsın.
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Ara 2015
Mesajlar
93
250 lik bir motoru kullanabilirsin tabii ki. Ancak motosiklet sahibi olmak başka şey sürmek başka şey. Öğrenci olacaksın, benzini bakımı parçası ne kadar az masraf çıkarırsa okadar seveceksin motorunu. r25 ler gerçekten çok güzel motorlar. maddi durumun sıkıntı yaratmicaksa neden olmasın. Ama önce ciddi bir ekipman toplaman lazım. kask ve eldivenle bitmiyor iş. güzel korumalı bir ceket al veya okulda can-kan gibi gezmek istemiyorum dersen dizlik dirseklik boyunluk bel ve omuz korumaları al sivil kıyafetinin üzerine takarsın. Bunları da motosikletine takacagın bir çantada veya sırt çantanda taşıyabilirsin. Bot konusunda çok dikkatli değiliz, ben bugün bir bot aldım onunla yürümek zor geldi. Ama Allah göstermesin bir kaza anında en savunmasız kısmın ayakların. bilegini ve kaval kemigini koruyacak bir bot çok önemli. ufak bir hasarda bile bir daha futbol veya basketbol oynayamayabilirsin. Hele bide vakti geldiğinde askere gitsen.... neyse. R25 gibi bir motorun olduğunda aman çizilmesin aman bişe olmasın isteyeceksin. Bunları önleyecek veya en aza indirecek aksesuar alman kesinlikle işe yarayacaktır.
 
Katılım
21 Mar 2016
Mesajlar
875
Şimdi sen bu motorunla bi 30 bin km devir. Sonra 50 bin km de 250cc ile geçir ki normal bir sürücünün bu km lere ulaşması bir 6-7 sene sürecektir. Sonra 50-60 yani 7 sene kadar da 400 lük sür. Sonra 50 binde 600 lük. Ömrün zaten yeterse yaşlanınca da usta olursun.

Ama bir yılda 12 bin km üzeri süren ortalama bir sürücünün kaza yapma olasılığı ortalamadan yüksektir. Sen zaten 250 likte alsan 600 lükte sürsen önünde sonunda zaten düşeceksin. Hatta kaza zaten kaçınılmaz. Ama sen 250cc den şaşma ki bari paraların boşa gitmesin.

Birde şunlar var. 250cc yi 5 sene 10 senede sürsen yeni bir motor aldığında bunlar sıfırlanacaktır.

Tüm Dünya da bazı kriterler vardır. Özellikle motorlu trafik polislerinin eğitimlerinde bu standartlar baz alınır. Tüm dünyada bu standartların en bilinenleri 2 yada belki 3 tane.

Kazaların en temel nedeni çok saçma sapan işler yapmadıkça doğrudan 1.2.3. nedenler içerisinde büyük cc li motor olması durumu yoktur. Sadece ülkemizde gerçekleşen çoğu motor kazasının 250cc ve altı silindir hacmine sahip olduğunu biliyor muydunuz?

Motorlu trafik polisleri 6 ay gbi bir sürede üst düzey sürücü yetenekleri kazanabilirler.

Burada km elbette ki önemlidir. Ama şimdi ben mahallemin sokaklarında 100 bin km yapsam, diğer sürücü bu km leri dünya turunda yapsa hangisi gerçekten 100 binlik sürücü olur?

Motorlu polislerini usta yapan şey sadece eğitim değildir. Memuriyet ve yasaların getirdiği sürekli tetikte olma durumudur.

Motosiklet sürmek herşeyden önce gençlik ateşiyle tehlikeli olur. Tutku olursa, aşk olursa tehlikeli olur. Gideceğiniz nokta yoksa sadece aşk olsun diye sürüyorsanız tehlikeli olur. Her binişiniz 1 aşamalık bir oyundur ve tek canınız vardır. Kaybederseniz ölürsünüz, sakat kalır ya da kötü anılar yaşarsınız. İkinci bir şansınız olmayabilir.

İlk kural bilinçli olmak ama herkese sorsan ben bilinçliyim diyor. Hayır efendim öyle sanılıyor. Bilinç dediğin şey heee anladım değildir. Gerçekten kabul edilen uluslararası standartlar ve ciddi istatistikler ışığında kendinizi öz eleştirebilmek ve gerçeğin farkında olmak kabullenmektir. Her durumda kendi kendini eleştirebilmektir.

Ama ne yaparsanız yapı ağzınızla kuşta tutsanız yolda birisi istese sizi öldürebilir değil mi? O halde motosiklet tehlikelidir. Birinin sizi öldürmeye kalkışmasıyla sizin ustalığınız arasındaki ilişkide bir yere kadardır.

Ben 100 bin sürüyorum artık ustayım sözü motosiklet dünyasında yeri olmayan bir ifade şeklidir. 10 binde bulunan biriyle 100 binde bulunan birinin arasında kaza riski açısından farklılıklar olsada her iki sürücüde aktif olarak daima tehlike içindedir. Motosiklet kazalarında vefat eden sürücülerin en az yarısının 17 yaş ortalamasına sahip olması bu durumu zaten açıklamaktadır.

Kaç km yaparsam usta olabilirim? 150cc den 250 ye her basamakta kaç km tecrübem olmalıdır.

Walla hocam öncelikle siz trafik kurallarını iki tekerleğe göre okuyamıyorsanız değil 20, 200 bin km de yolunuz olsa teorik olarak zaten ölüsünüz demektir. Hız limitlerine uymuyorsanız, heyecan seviyorsanız kaç bin yaparsanız yapın boştur. Gidin pistlere katılın madem yaşta genç heyecanı orada arayın otoyollarda değil derim.

Asıl olan sizin ilk bindiğiniz her motorda acemi olacağınız süredir. Bunu herkese standart koyarak belirlemek mümkün değildir.

Motosiklet kazalarının nedenlerinin büyük sebebi motosikleti kullanabilme yeteneğinizle alakalı değildir.

Kurallara uymamakla alakalıdır. Siz 60-70 km hızla sürer full ekipman tam kural uyarak sürersiniz ama tecrübe 10 bindir. Olur. Ama 150cc de acemilik süresi en az 10 bin km dir. Bundan 250cc ye geçince 8 bin yine acemilik olacak. 600cc de 6000 km acemilik olacak. Ama doğrudan 150 den 600cc ye binerseniz acemilik birden 20 bin km olacak!!!

Yok abi ben acemi değilim tek teker bile yapıyorum. Üstelik düştüm artık motorcuda sayılırım!!! (Son zamanlarda kaza yapanlar kendini usta sanıyor)

Acemi olup olmadığınızı motorda nasıl anlayabilirsiniz?

Yeni uyandınız veya o gün havanızda değilsiniz. Afyon patlamamış. Eşinizle tartışmışsınız. İşte motosiklet sürücüsü olmanın farkı budur. Kim olursanız olun ne olursanız olun bu örneklerdeki ruh hallerinde acemiden daha acemisiniz demektir. Bir anlık hataya bakar...

İlk 5 km içinde saçma sapan bir hareketle kaldırıma geçirir ve fişi çekersiniz...

Motosiklet sürücüsü hep acemidir bu yönüyle. Usta ise bunu kabullenmiş riskleri kabul etmiş ve duruma göre araç sürebilen bilinçli kişidir. Eğitimleri tam ve süreklidir. 50 yaşınada gelse ara sıra ve uzun süre motora binmediği aralarda boş alanda çalışır tekrar yapar...

Her şey adım adım gitmeli...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------

Kendini yöneten dünyayı yönetir. Bir motoru mu yönetemeyecek. Ama kendini bilmen için gerekli süreye tecrübe deniyor. Bir bela bin nasihatter efdaldir. Çünkü hızlıca kendini bildirir.

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır
 
Katılım
21 Mar 2016
Mesajlar
875
Yani özetlersem şunu demek istiyorum;

Bu iş her ne kadar toplam km ile ölçülüyor olsada tam olarak gerçeği yansıtmıyor olabilir. Motorla tecrübe yapmak istiyorsan vaktin varsa çık yola bir yılda ustanın ustası olursun. Usta olmak için motosikleti her durumda kontrol edebiliyor olmak şarttır. Ama bunu kontrol edebilmek gerekir. Kontrol edilmesi gereken ana güç içinizdeki güçtür ki bunu yapabilecek insan sayısı çok çok azdır.

Motoru sürerken yeteneklerimizin farkında mıyız? Ona göre sürüyor muyuz? Hayır... Öyle olsa 3 kişi motora binmezdik.

Siz çok iyisiniz ama lastikler tırtsa ne olacak?

Motosiklet işi öyle bir konu ki; "Çok bileşenli muhteşem kompleks bir yapının kişiye anlık yansıması" gibi tanımları kaldırabilir.

Yıllardır aynı oyunu oynaıp ustası olanlar bile mutlaka hata yapar ve kaybederler. Motosiklette böyle bir şey ve malesef hataya yer yok.

Motosiklet ehliyeti almakta ne var? İki düz git bi 8 tamamdır.

Motosiklet kişilik eğitimi gerektirir. Sorumluluk gerektirir.

Motosikletin 17 yaşında ehliyeti verilebilen bir alet olması bile ilginç geliyor bana. Ben 17 yaşında çok olgun insanlar tanıdım evet. Ama hepsi tarihi kişilikler. Bu olgunluktaki özel insanlarda zaten motora binmiyorlar. Çoğu tarihi değiştirecek işler yapmış adamlar.

Siz emniyet şeridinde 60 km/h hızın altında süren kaç sürücü gördünüz? İnanın o 60-90 la gidenlerin çoğunun km si en azından beni bine katlar. Ama bu keyfi yaşayanlar emniyetten 60 la gidenler mi? Bir dangalağın kapıyı açmasına bakar tüm km leriniz ustalığınız...

Ben giderek bu motosiklet konusuna daha felsefi bakıyorum sanırım. Ama işin gerçeği bu. Bu gerçeğe uyup uymadığımızı tartışmak gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

CC büyütmek için başkalarına sormak bence saçmalık onu kendin bilcen

Kesinlikle..!

Yani sizin ne alacağınıza neye bineceğinize kendinize karşı gerçekten dürüst olmak şartıyla kendiniz cevap verebilirsiniz. Km göstergesi karar veremez. Fikir verir. Başkalarıda ancak akıl verir.
 
Katılım
2 May 2015
Mesajlar
1,583
paran varsa,adam gibi kendini bilerek aklıbaşında kullanırım diyebiliyorsan al,kimseye sorma,,kendini bilmeden ve aklıbaşında kullanmayan 30 yıllık usta motorcu bile acemidir,bu işin şakası yok ölürsün,,trafiği okumak çok önemli,,ben şunu hep aklımda tutarım

(usta sürücü kendi hatasının yanında başkasının hatasınıda kurtarabilendir)
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
3,557
Yuksek cc Enduro olabilir soyle abs li oturakli acinca gazi uzayan..tecrubeniz yeterli ancak bir egitim alin mutlaka..
 
Çorum İl Temsilcisi
Katılım
25 Mar 2014
Mesajlar
818
Yapıştır gelsin 250'lik(ekipmanı unutma. Veee kuruğu düzeltemyi aksatma :queen: )
 
Katılım
5 Tem 2015
Mesajlar
3,027
r25 bence kullanırsınız sıkıntı çıkmaz. ben de cbr250 den önce 2 sene boyunca hiç motor kullanmadım eskiden gelen de bi 7 senelik tecrübe vardı. cbr yi ilk elime aldığımda sadece bir saat kadar bi acemilik çektim.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Nis 2016
Mesajlar
25
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
r25 bence kullanırsınız sıkıntı çıkmaz. ben de cbr250 den önce 2 sene boyunca hiç motor kullanmadım eskiden gelen de bi 7 senelik tecrübe vardı. cbr yi ilk elime aldığımda sadece bir saat kadar bi acemilik çektim.

Açıkçası sağ avuç içinde 35 beygire hukmetmek insanı ürpertiyor ama kendime güvenim tam açıkçası
Eylül ayına kadar ybr kullanmayı planlıyorum en azından tecrübe elde ederiz.hayirlisi artık :)
 
Katılım
26 Eyl 2015
Mesajlar
956
Geçiş motoru alırsan daha iyi olur.200ns yada 200rs olabilir.R25 ile ufak bir yatırmada bile parça fiyatları seni üzer.Mutlaka yatıracağını yada düşeceğini hesaba katarsak, bence koruma demiri olan parçası ucuz yakıtı az bir motor almalısın.

Motoru almadan ekipmanını dizmelisin, motosiklet ile ilgili eğitim almalı, imkanın yoksa, kitap ve makale okumalı, sürüş videoları izlemelisin.
 
Katılım
23 Ara 2014
Mesajlar
447
Motosikleti
Rsv4+D250
Ybr 125 ten sym wolf 250 ye geçtim 90-100 gibi hızlardan sonra 130-140 tuhaf geldi sonra alıştım önce cbr 125-yzfr-125 gibi bir alet alıp onlarda iyi hızlanıyor ve 2. Eli yüksek değer kaybetmiyor hatta değerlenenlerini görebiliyoruz ondan sonra geçmen bence daha sağlıklı olur.
 
Katılım
8 Eki 2015
Mesajlar
1,996
250cc Oooooo diye bi tepki var forumda için rahat olsun kardeşim , Bende senın gıbı 12 yasımdan berı motor suruyorum mobilet , kinetic falan derken yaşım geldıgınde pcx aldım 27.000 km yaptıktan sonra duke390 gectım 10.000km onu kullandım senınde aklın bıraz yerındeyse sıkıntı olmaz bence ailenı zora sokmayacaksa al , ailen zorlanacaksa aldıgın ıcın hıc bulasma bu bır hobı sonuc olarak senın zevkının cefasını anan baban çekmek zorunda degıl
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Nis 2016
Mesajlar
25
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
250cc Oooooo diye bi tepki var forumda için rahat olsun kardeşim , Bende senın gıbı 12 yasımdan berı motor suruyorum mobilet , kinetic falan derken yaşım geldıgınde pcx aldım 27.000 km yaptıktan sonra duke390 gectım 10.000km onu kullandım senınde aklın bıraz yerındeyse sıkıntı olmaz bence ailenı zora sokmayacaksa al , ailen zorlanacaksa aldıgın ıcın hıc bulasma bu bır hobı sonuc olarak senın zevkının cefasını anan baban çekmek zorunda degıl

Verilen tepki cidden fazla gibi geldi banada sonucta belli bir tecrübem var uzun zamandır vitesli motor kullanıyorum en azından kavramışlığım var ama yinede forumda bu konu hakkında bilgili insan fazla olduğu için söz dinlemek daha yararlı olacaktır en kötü biraz para birazda zaman kaybederim.
Önümde 6 ay var bu süreçte geçiş motoru diyebileceğim 125cc motorlara yönelmeyi planladım biraz maddi olarak zorlayacak ama canımızdan değerli değil sonuçta.

Ekipman konusunda bilgim ciddi seviyede az ne tür ekipmanlara yonelmeliyim,tulumu düşünmüyorum sonuçta okulda o kıyafetle dolaşmak abest olur :) Ayni sekilde nasıl bir kask tercih etmeliyim cidden bilgim çok kısıtlı.Onun dışında ne önerirsiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------

Birde eğitim işleri nasıl oluyor,profesyonel şekilde eğitim veren kurumlar her ilde var mıdır? Ücretleri nelerdir? yazarsanız sevinirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

Az önce Bilgin Öztürk abimin konusunu okudum cidden üzüldün be.
Galiba her şeyin bir zamanı var onu anladım 1 2 gün icerisinde sürüş videomu atmayı planlıyorum ona göre bir yorumda bulursunuz ama benim icin 125 ile başlamak daha iyi olacak sanki :(
 
Katılım
2 Kas 2014
Mesajlar
1,000
Almacıların yazdıkları samimi değil. Sen ilk kez motosiklete binmiyorsun, dengeyi biliyorsun, trafiği az çok öğrenmişsin, buraya yazdığına göre belliki az çok araştıran bilinçli olmaya çalışan bir motorcusun. Git kardeşim varsa gücün al r25'ini güzel güzel bin. Sonuçta r6 alabilirmiyim demiyorsun. Eğer çok kafa dinlersende 600cc ye geçmen 40 yaşını bulur. Grenajsız olmasından ötürü ise ben duke200 öneririm en azından düşersen ki mutlaka herkes gibi sende düşeceksin. daha masrafsız olur, başın ağrımaz
 
Katılım
5 Tem 2015
Mesajlar
3,027
Açıkçası sağ avuç içinde 35 beygire hukmetmek insanı ürpertiyor ama kendime güvenim tam açıkçası
Eylül ayına kadar ybr kullanmayı planlıyorum en azından tecrübe elde ederiz.hayirlisi artık :)

korkmayın... kendinize hakimseniz pek zorlanmazsınız. Arkadaşlar düşersen masraflı olur kafasına girmişler biraz. Bütçen varsa R25 ten korkma... ama motoru alırım başka da masraf yapmam dersen de KTM duke250 derim ben. Düşme kalkma konusunda sağı solu kırılmayacak bir motordur duke 250
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst