250cc günlük uzun yol için motor tavsiyesi

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İlle de motosikletle gidecekseniz o yolda sizin için önemli 3 şey olacaktır: 1- rüzgar koruması 2- süspansiyon konforu ( gidilecek yola göre değişir) 3- az yakıt yakması.

X max 250 çok az yakar rüzgar koruması iyidir ama süspansiyon konforu çok iyi değildir. Forza 250 biraz daha fazla yakar ama rüzgar ve süspansiyon konforu olarak çok daha iyidir.

Anlaşılan uzun kilometreler yapacaksınız. Bu durumda başka seçenekler de olmasına rağmen japondan şaşmamanızı öneririm. Keyif için kullanmayacaksınız sonuçta. Diğer seçenekler bu kadar kilometre sonrasında ne olur, servis açısından nasıl tatmin eder şaibeli. Vitesli daha keyifli olmasına rağmen bir süre sonra sizi çok yoracağı için keyfini de çıkaramayabilirsiniz. Vitesli motosiklet ile işe ve eve daha yorgun varacaksınız.

5
Yani ne kadar süredir motor kullanıyorsunuz ? Hayatınızda kaç kere motosikletle uzun yola çıktınız? Trafik deneyiminiz kaç yıllık ?
30bin vardır tecrübem, çoğu şehir içi, bir kez yarım Türkiye turu da yapmıştım, uzun yola çok gitmemiş olsam da 100km yollara sıklıkla gittim tabi konfor düşünmedim gezi amaçlı olduğu için.
İlle de motosikletle gidecekseniz o yolda sizin için önemli 3 şey olacaktır: 1- rüzgar koruması 2- süspansiyon konforu ( gidilecek yola göre değişir) 3- az yakıt yakması.

X max 250 çok az yakar rüzgar koruması iyidir ama süspansiyon konforu çok iyi değildir. Forza 250 biraz daha fazla yakar ama rüzgar ve süspansiyon konforu olarak çok daha iyidir.

Anlaşılan uzun kilometreler yapacaksınız. Bu durumda başka seçenekler de olmasına rağmen japondan şaşmamanızı öneririm. Keyif için kullanmayacaksınız sonuçta. Diğer seçenekler bu kadar kilometre sonrasında ne olur, servis açısından nasıl tatmin eder şaibeli. Vitesli daha keyifli olmasına rağmen bir süre sonra sizi çok yoracağı için keyfini de çıkaramayabilirsiniz. Vitesli motosiklet ile işe ve eve daha yorgun varacaksınız.
Komple asfalt bozuk olmayan bir şehirlerarası yolda gideceğim. Sadece bol yokuş ve viraj var

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Komple asfalt bozuk olmayan bir şehirlerarası yolda gideceğim. Sadece bol yokuş ve viraj var
Çok dik inişler varsa şu da var; skuterde vitesliye göre kompresyon çok az olacağı için fren kuıllanımınız daha fazla olarak, daha fazla ısınacak ya da daha sık balata değişimi isteyecektir. Yine de skuter seçeneği daha mantıklı bence.

Çok dik inişler varsa şu da var; skuterde vitesliye göre kompresyon çok az olacağı için fren kuıllanımınız daha fazla olarak, daha fazla ısınacak ya da daha sık balata değişimi isteyecektir. Yine de skuter seçeneği daha mantıklı bence.
Yıl olarak ne önerirsiniz hocam xmax veya forza için. Bir de otomatik şanzımanlı touringler için ne düşünüyorsunuz

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
250 cc civarindaki motosikletler az yakar, vergisi sigortasi bakimi daha ucuzdur. Sollamalarda fazla zorlanmazsiniz. Yakit tuketimi de kullanima bagli olarak 2,8 ile 3,5 arasinda degisir.
VOteslilerde honda cl250, crf 250 olabilir ama viraj coksa cl sanki daha iyi gibi ama ikisinde de tur cami vb gerekir cunku ruzgar korumalari fazla degildir.
Scooter dusunuyorsaniz da x max 250 ve forza 250 iyidir. Neden igidir: cunku ikinci el piyasalari sym ve kymcolara gore daha iyidir. Sym ve kymcoda da guzel 250ccler var ama satarken ikinci elde honda yamaha kadar avantajli degiller.
Rotayi soylerseniz aslinda daha net yorum yapilabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yıl olarak ne önerirsiniz hocam xmax veya forza için. Bir de otomatik şanzımanlı touringler için ne düşünüyorsunuz
2025 forza 250 oneririm🤪 benimki satilik da😂
Icinden gecilmemis, agzi yuzu dagilmamis ve butceniz el verdigince en genc olani secip duzenli bakimini yaptirirsaniz sizi uzmez xmax ya da forza

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bildiğim kadarıyla çok eski ve bakımsız olmadığı sürece hiç bir yıl üzmeyecektir. Yalnız X maxın bir önceki kasasında uzun farlar başarısız bence.

Bu arada vitesli ve skuter arasında sizi en az yoracak konu vites bence. Skuterin rüzgar soğuk yağmur kruması açık ara öndedir. Vites küçük bir detay o anlamda. Ancak şu da var büyük hacim de sizin yorgunluğunuzu tork nedeniyle biraz azaltır. Vitesli olacaksa otomatik manuel büyük bir fark yaratmayacaktır. Ancak tüketim bağlamında NC iyi olabilir. O da neredeyse o civarlarda yakıyor. 250 cc düşündüğünüz için önerileri o yönde yapmıştım.

250 cc civarindaki motosikletler az yakar, vergisi sigortasi bakimi daha ucuzdur. Sollamalarda fazla zorlanmazsiniz. Yakit tuketimi de kullanima bagli olarak 2,8 ile 3,5 arasinda degisir.
VOteslilerde honda cl250, crf 250 olabilir ama viraj coksa cl sanki daha iyi gibi ama ikisinde de tur cami vb gerekir cunku ruzgar korumalari fazla degildir.
Scooter dusunuyorsaniz da x max 250 ve forza 250 iyidir. Neden igidir: cunku ikinci el piyasalari sym ve kymcolara gore daha iyidir. Sym ve kymcoda da guzel 250ccler var ama satarken ikinci elde honda yamaha kadar avantajli degiller.
Rotayi soylerseniz aslinda daha net yorum yapilabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2025 forza 250 oneririm🤪 benimki satilik da😂
Icinden gecilmemis, agzi yuzu dagilmamis ve butceniz el verdigince en genc olani secip duzenli bakimini yaptirirsaniz sizi uzmez xmax ya da forza
Fethiye dont arası gideceğim o tarafları biliyor musunuz bilmiyorum çoğu duble bir kısmı gidiş geliş yol. 6-7 ay kullanmayı planlıyorum sıcak mevsimde

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Fethiye dont arası gideceğim o tarafları biliyor musunuz bilmiyorum çoğu duble bir kısmı gidiş geliş yol. 6-7 ay kullanmayı planlıyorum sıcak mevsimde
Merhaba.

Dont kasabasına hastayım. :love:

Girişte mavi tabelada DONT yazıyor ama çıkıştaki üstü kırmızı çizili DONT tabelası beni benden alıyor.

Her geçişte foto çekeriz orada.

Sorunuza gelince, en son 1.5 yıl kadar oldu oralardan geçmeyeli ama Fethiye çıkışı sağlam tırmanış var.

Sonuçta deniz kenarından yaklaşık 900 metre yüksekliğe süreceksiniz.

Ve yol kalitesi de genellikle çok başarılı değildi gibi hatırlıyorum.

Bu açıdan, her ne kadar çok avantajları olsa da, skuter modelleri o güzergâhta bana çok hitap etmezdi herhalde.

Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama sizin motorunuz NX500. 🤭

250'lik gibi kullanırsanız, 250'lik kadar yakar (3 lt civarları).

Ama beygir gücü avantajıyla sollamalarda ve yokuşlarda da her koşulda trafiğin önüne geçebilirsiniz.

Hava sıcaklığı genellikle ideal olduğu için gidon boşluğundan gelen rüzgar da sizi çok rahatsız etmeyeceği gibi bilakis ferahlatacaktır bile.

250'liklere göre uzun bakım aralıkları, 17,5 litrelik büyük yakıt deposu ve müthiş uzun ömürlü motor bloğu ile tam sizlik bir motosiklet bence.

100 km civarı süratlerdeki titreşimi de rahatsız edici boyutta değil.

İkinci elde hesaplı bir alışveriş yaparsanız ileride satarken de daha az zarar edersiniz.

Kolay gelsin.

Selamlar.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Evet o yolu bilirim. 250cc scooter biraz yorabilir, @haluk23 hocamin dedigi gibi nx 500 uygun olabilir, onceki kasa ya da simdiki kasa ktm 390 adventure da olabilir (nx 500e gore daha ucuz ikinci elleri). Ya da butceyi zorlarim derseniz de nc750.

Merhaba.

Dont kasabasına hastayım. :love:

Girişte mavi tabelada DONT yazıyor ama çıkıştaki üstü kırmızı çizili DONT tabelası beni benden alıyor.

Her geçişte foto çekeriz orada.

Sorunuza gelince, en son 1.5 yıl kadar oldu oralardan geçmeyeli ama Fethiye çıkışı sağlam tırmanış var.

Sonuçta deniz kenarından yaklaşık 900 metre yüksekliğe süreceksiniz.

Ve yol kalitesi de genellikle çok başarılı değildi gibi hatırlıyorum.

Bu açıdan, her ne kadar çok avantajları olsa da, skuter modelleri o güzergâhta bana çok hitap etmezdi herhalde.

Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama sizin motorunuz NX500. 🤭

250'lik gibi kullanırsanız, 250'lik kadar yakar (3 lt civarları).

Ama beygir gücü avantajıyla sollamalarda ve yokuşlarda da her koşulda trafiğin önüne geçebilirsiniz.

Hava sıcaklığı genellikle ideal olduğu için gidon boşluğundan gelen rüzgar da sizi çok rahatsız etmeyeceği gibi bilakis ferahlatacaktır bile.

250'liklere göre uzun bakım aralıkları, 17,5 litrelik büyük yakıt deposu ve müthiş uzun ömürlü motor bloğu ile tam sizlik bir motosiklet bence.

100 km civarı süratlerdeki titreşimi de rahatsız edici boyutta değil.

İkinci elde hesaplı bir alışveriş yaparsanız ileride satarken de daha az zarar edersiniz.

Kolay gelsin.

Selamlar.
Hemen inceliyorum çok pahalı değildir umarım :) dediğim gibi çok yukarı çıkarsam rakamda araba kullanmak daha avantajlı olacak

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
katalizör polis amcalar bir şey demez mi?
polis amcalar önce katalizör - dpf - adblue iptal eden, soba borusu gibi duman atan dizel ticarilere, yazılımlı corsa lara bişey desin. o derece ki adamın attığı dumandan benim motorun çekişi düşüyo:)
sıra 250 lik dominara gelene kadar ohoo.

bu arada arkadaş ilk mesajda 70 km gidiş geliş yolum var diyince ben toplam olarak anladım.
140 km için motosiklet değil servis ayarlamak lazım:) o ne yolmuş öyle. Allah kolaylık versin.

O bölge için çelik fren hortumlu bir model bakmanızı öneririm. Sıcakta plastik olanlarla sorun yaşayabilirsiniz. Scooter olarak ikinci el temiz bir piaggio beverly 400S önereyim size… ikinci el olması önemli , ucuza alırsınız ::)

Yokuş çıkarken güçlü motor size konfor sunar.
Yokuş inerken güçlü motor=güçlü kpmresyon yine konforlu olur.
250 lik motor şehir içinde 400 e kıyasla daha az yaksa da uzun yolda pek farkı yok. Hatta yer yer 400 daha bile az yakabilir.
Ben olsam:
Kuryeler gibi diz ve el örtüsü takıp 20.000 km de ufak tefek düşmesi olan ama büyük kazası olmayan Dominar 400 alırım.
150.000tl civarına alırsınız. Katalizör sorunu da yok 400 de.
100 km/h nin altına düştüğüm yokuş olmadı daha. Uzun yolda 250 ye göre daha konforlu.
70 km çok da uzun değil. Yapılır.

70+70=140 km yol motosiklet için fazla. Bir kaç tıl önce araba 3 yıl boyunca günlük 130 km yola git gel yaptım. Bezdirici oluyor. Arabayı yazın serinlettik kışın ısıtabildik. Ona rağmen fiziki yorgunluğu değil zihin yorgunluğu ağır geliyordu. Motosikletle 70 km git gel çok ağır olur. Bence imkan varsa toplu taşıma kullanın olmadı arabanızla ulaşım sağlayın.

Günlük 140km yol motorla çekilecek eziyet değil, bunun yağmuru çamuru da var. Arabayla bile çok yorar. Taşınmak en mantıklı seçenek olur illa o işte çalışacaksan.

Cl250 titreşimi sebebiyle günlük 140km mesafe için seçeneklerinizden eleyin bence, cb250r daha iyi olur.

Ayrıca farklı bi seçenek olarak 100 150bine idare eder bi toros alıp gitgel yapabilirsiniz 😊 ne değer kaybı umrunuzda olur ne de yaptığınız km.

5

30bin vardır tecrübem, çoğu şehir içi, bir kez yarım Türkiye turu da yapmıştım, uzun yola çok gitmemiş olsam da 100km yollara sıklıkla gittim tabi konfor düşünmedim gezi amaçlı olduğu için.

Gezmek amaçlı 140KM farklı işe gitmek için 140KM farklı olur çünkü gezme amaçlıda benzinlikte durup kahve sigara vs. derken ayılana kadar istediğinizi yapabiliyorsunuz veya mayıştığınızı yorulduğunuzu hissettiğinizde mola verebiliyosunuz ama iş çıkışı dışında bunu yapamazsınız ve iş çıkışı ve gidişi saatlerde aynı rotayı onlarca insan gidiyordur bu yüzden trafik 2ye katlanıyor en kolay örneği Manisa İzmir arasında ki Sabuncubeli virajlarında vereyim hem eski yol hem yeni yolda da trafik sıkışıyor ve arada tünel girişinde veya tünel içinde kaza yapabiliyorlar . Çalıştığınız yere servisle gitmek veya direkt ordan ev tutmak daha mantıklı olabilir.

Motosikleti
1250 trofi
aramızda hala vstrom tavsiye etmeyenler var :)
Dik ve uzun yokuşlar var, skuter konforsuz olur küçük teker çapı ile, bence 250 de muamma orası için. Yolda da sürekli bir çalışma kötü asfalt tepelerde... Büyük teker ve kompresyon için hacim lazım, bence tabi. Sabah da gidilmez karşıdan güneş vurur, dertli yer. Üzümlü tarafına gideydin iyiydi.
Tek seferde 70km yormaz bence yahu, sonra tüm gün kullanmayacak nasıl olsa.

aramızda hala vstrom tavsiye etmeyenler var :)
Dik ve uzun yokuşlar var, skuter konforsuz olur küçük teker çapı ile, bence 250 de muamma orası için. Yolda da sürekli bir çalışma kötü asfalt tepelerde... Büyük teker ve kompresyon için hacim lazım, bence tabi. Sabah da gidilmez karşıdan güneş vurur, dertli yer. Üzümlü tarafına gideydin iyiydi.
Tek seferde 70km yormaz bence yahu, sonra tüm gün kullanmayacak nasıl olsa.
70KM gidiş 70KMde dönüş abi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar