- Motosikleti
- Arora kasırga
70 km az değil,1 saat sürer o yol.
Fındık kasa Corolla al devam et.(Tabiiki beyaz olsun)
Fındık kasa Corolla al devam et.(Tabiiki beyaz olsun)
30bin vardır tecrübem, çoğu şehir içi, bir kez yarım Türkiye turu da yapmıştım, uzun yola çok gitmemiş olsam da 100km yollara sıklıkla gittim tabi konfor düşünmedim gezi amaçlı olduğu için.Yani ne kadar süredir motor kullanıyorsunuz ? Hayatınızda kaç kere motosikletle uzun yola çıktınız? Trafik deneyiminiz kaç yıllık ?
Komple asfalt bozuk olmayan bir şehirlerarası yolda gideceğim. Sadece bol yokuş ve viraj varİlle de motosikletle gidecekseniz o yolda sizin için önemli 3 şey olacaktır: 1- rüzgar koruması 2- süspansiyon konforu ( gidilecek yola göre değişir) 3- az yakıt yakması.
X max 250 çok az yakar rüzgar koruması iyidir ama süspansiyon konforu çok iyi değildir. Forza 250 biraz daha fazla yakar ama rüzgar ve süspansiyon konforu olarak çok daha iyidir.
Anlaşılan uzun kilometreler yapacaksınız. Bu durumda başka seçenekler de olmasına rağmen japondan şaşmamanızı öneririm. Keyif için kullanmayacaksınız sonuçta. Diğer seçenekler bu kadar kilometre sonrasında ne olur, servis açısından nasıl tatmin eder şaibeli. Vitesli daha keyifli olmasına rağmen bir süre sonra sizi çok yoracağı için keyfini de çıkaramayabilirsiniz. Vitesli motosiklet ile işe ve eve daha yorgun varacaksınız.
Çok dik inişler varsa şu da var; skuterde vitesliye göre kompresyon çok az olacağı için fren kuıllanımınız daha fazla olarak, daha fazla ısınacak ya da daha sık balata değişimi isteyecektir. Yine de skuter seçeneği daha mantıklı bence.Komple asfalt bozuk olmayan bir şehirlerarası yolda gideceğim. Sadece bol yokuş ve viraj var
Yıl olarak ne önerirsiniz hocam xmax veya forza için. Bir de otomatik şanzımanlı touringler için ne düşünüyorsunuzÇok dik inişler varsa şu da var; skuterde vitesliye göre kompresyon çok az olacağı için fren kuıllanımınız daha fazla olarak, daha fazla ısınacak ya da daha sık balata değişimi isteyecektir. Yine de skuter seçeneği daha mantıklı bence.
2025 forza 250 oneririmYıl olarak ne önerirsiniz hocam xmax veya forza için. Bir de otomatik şanzımanlı touringler için ne düşünüyorsunuz
Fethiye dont arası gideceğim o tarafları biliyor musunuz bilmiyorum çoğu duble bir kısmı gidiş geliş yol. 6-7 ay kullanmayı planlıyorum sıcak mevsimde250 cc civarindaki motosikletler az yakar, vergisi sigortasi bakimi daha ucuzdur. Sollamalarda fazla zorlanmazsiniz. Yakit tuketimi de kullanima bagli olarak 2,8 ile 3,5 arasinda degisir.
VOteslilerde honda cl250, crf 250 olabilir ama viraj coksa cl sanki daha iyi gibi ama ikisinde de tur cami vb gerekir cunku ruzgar korumalari fazla degildir.
Scooter dusunuyorsaniz da x max 250 ve forza 250 iyidir. Neden igidir: cunku ikinci el piyasalari sym ve kymcolara gore daha iyidir. Sym ve kymcoda da guzel 250ccler var ama satarken ikinci elde honda yamaha kadar avantajli degiller.
Rotayi soylerseniz aslinda daha net yorum yapilabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
2025 forza 250 oneririmbenimki satilik da
Icinden gecilmemis, agzi yuzu dagilmamis ve butceniz el verdigince en genc olani secip duzenli bakimini yaptirirsaniz sizi uzmez xmax ya da forza
Merhaba.Fethiye dont arası gideceğim o tarafları biliyor musunuz bilmiyorum çoğu duble bir kısmı gidiş geliş yol. 6-7 ay kullanmayı planlıyorum sıcak mevsimde

Evet o yolu bilirim. 250cc scooter biraz yorabilir, @haluk23 hocamin dedigi gibi nx 500 uygun olabilir, onceki kasa ya da simdiki kasa ktm 390 adventure da olabilir (nx 500e gore daha ucuz ikinci elleri). Ya da butceyi zorlarim derseniz de nc750.Fethiye dont arası gideceğim o tarafları biliyor musunuz bilmiyorum çoğu duble bir kısmı gidiş geliş yol. 6-7 ay kullanmayı planlıyorum sıcak mevsimde
Hemen inceliyorum çok pahalı değildir umarımMerhaba.
Dont kasabasına hastayım.
Girişte mavi tabelada DONT yazıyor ama çıkıştaki üstü kırmızı çiziliDONTtabelası beni benden alıyor.
Her geçişte foto çekeriz orada.
Sorunuza gelince, en son 1.5 yıl kadar oldu oralardan geçmeyeli ama Fethiye çıkışı sağlam tırmanış var.
Sonuçta deniz kenarından yaklaşık 900 metre yüksekliğe süreceksiniz.
Ve yol kalitesi de genellikle çok başarılı değildi gibi hatırlıyorum.
Bu açıdan, her ne kadar çok avantajları olsa da, skuter modelleri o güzergâhta bana çok hitap etmezdi herhalde.
Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama sizin motorunuz NX500.
250'lik gibi kullanırsanız, 250'lik kadar yakar (3 lt civarları).
Ama beygir gücü avantajıyla sollamalarda ve yokuşlarda da her koşulda trafiğin önüne geçebilirsiniz.
Hava sıcaklığı genellikle ideal olduğu için gidon boşluğundan gelen rüzgar da sizi çok rahatsız etmeyeceği gibi bilakis ferahlatacaktır bile.
250'liklere göre uzun bakım aralıkları, 17,5 litrelik büyük yakıt deposu ve müthiş uzun ömürlü motor bloğu ile tam sizlik bir motosiklet bence.
100 km civarı süratlerdeki titreşimi de rahatsız edici boyutta değil.
İkinci elde hesaplı bir alışveriş yaparsanız ileride satarken de daha az zarar edersiniz.
Kolay gelsin.
Selamlar.
polis amcalar önce katalizör - dpf - adblue iptal eden, soba borusu gibi duman atan dizel ticarilere, yazılımlı corsa lara bişey desin. o derece ki adamın attığı dumandan benim motorun çekişi düşüyokatalizör polis amcalar bir şey demez mi?
Gezmek amaçlı 140KM farklı işe gitmek için 140KM farklı olur çünkü gezme amaçlıda benzinlikte durup kahve sigara vs. derken ayılana kadar istediğinizi yapabiliyorsunuz veya mayıştığınızı yorulduğunuzu hissettiğinizde mola verebiliyosunuz ama iş çıkışı dışında bunu yapamazsınız ve iş çıkışı ve gidişi saatlerde aynı rotayı onlarca insan gidiyordur bu yüzden trafik 2ye katlanıyor en kolay örneği Manisa İzmir arasında ki Sabuncubeli virajlarında vereyim hem eski yol hem yeni yolda da trafik sıkışıyor ve arada tünel girişinde veya tünel içinde kaza yapabiliyorlar . Çalıştığınız yere servisle gitmek veya direkt ordan ev tutmak daha mantıklı olabilir.5
30bin vardır tecrübem, çoğu şehir içi, bir kez yarım Türkiye turu da yapmıştım, uzun yola çok gitmemiş olsam da 100km yollara sıklıkla gittim tabi konfor düşünmedim gezi amaçlı olduğu için.
Komple asfalt bozuk olmayan bir şehirlerarası yolda gideceğim. Sadece bol yokuş ve viraj var
70KM gidiş 70KMde dönüş abiaramızda hala vstrom tavsiye etmeyenler var
Dik ve uzun yokuşlar var, skuter konforsuz olur küçük teker çapı ile, bence 250 de muamma orası için. Yolda da sürekli bir çalışma kötü asfalt tepelerde... Büyük teker ve kompresyon için hacim lazım, bence tabi. Sabah da gidilmez karşıdan güneş vurur, dertli yer. Üzümlü tarafına gideydin iyiydi.
Tek seferde 70km yormaz bence yahu, sonra tüm gün kullanmayacak nasıl olsa.