bir videoda 250 cc değilse yuasaya gerek yok demişti motopixel tv kanalında da varta akü fiyat performans ürünü diye yorum okumuştum yuasaya gerek var mı yoksa varta yuasadan ne kadar az ömürlü
bir videoda 250 cc değilse yuasaya gerek yok demişti motopixel tv kanalında da varta akü fiyat performans ürünü diye yorum okumuştum yuasaya gerek var mı yoksa varta yuasadan ne kadar az ömürlü
bu soruyu ancak o markalarin uretiminde calisan, kullanilan malzemeleri bilen birisi yanitlayabilir.
Bu akü işi nasil birsey ise, 100 sene oncesinin teknolojisi olmasina ragmen 10 elektrikcinin 9 u akuden anlamiyor.
Kullanici yorumlari da yaniltici oluyor acikcasi. Adam en dandik akuyu aliyor, motoru/arabasi aktif oldugu icin akuyu uzun yillar sorunsuz kullaniyor.
obur taraftan adam varta aliyor, taşit yatmaktan aku ölunce varta almayin sadece ismi var, akü cok kalitesiz diyor.
Var mi mesela Yuasanin vartadan daha kaliteli olmasinin sebeplerini sayabilecek?
Iki akuyude kullanmis olsak bile, iki akunun de ayni koşullarda kullanilmis olma ihtimali yuzde sifir.
250 cc altinda yuasaya gerek yok diyen mesela, bana sebebini aciklayabilir mi? Bu neye dayanarak soyluyor?
Bay pixel halt etmiş
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------
Var.
Yanyana iki dükkan. Sistemleri 20-25 gün arayla kurulmuş. Markalar, modeller ve ürün adetleri aynı.
Hatta dükkanların fazları bile aynı.
Yuasa akü 10 yıl dayanırken, çin malı akülü sistem, 3-4 yıl sonra "akü zayıf hatası" vermeye başlıyor.
Bu durumu çok gördüm.
Eskiden Alman Dryfit aküler vardı.
Yine yanyana iki dükkan. Marka, ürün modeli ve adetleri aynı. Fazlar aynı.
2 ay arayla kurulmuş.
Yuasa 10 yıl kadar dayanırken Dryfit 7-8 yıl dayanıyordu.
Ben 2 senedir yiğit akü kullaniyorum bir sorun yaşamadim.