250 cc lik chopperin 9 lt lik deposuyla sadece 150km yol!???

Arkadaşlar, motorumu yeni aldım bildiğiniz gibi, henüz 200 km civarında,
çok zorlamadan kullandım, bizim buralar tepelik, devamlı yokuş aşağı yokuş yukarı.z :pr:
9 lt deposu var, 2 lt de yedek depo,
150 km yol yaptım, benzin bitti yedek depoya geçtim, sizce bu normal mi, çok yakmamış mıyım???

Makinen sanırım çift silindirli. Ortalama şehir içi 4 lt yaktığını düşünürsek, 150 km'de 6 lt yakması gerekir. Şuan rodajda olduğu için 1 lt fark etmiştir. 7 lt ile 150 km şuan için normal. İleride 1 lt fark edecektir.

Arkadaşlar motorumun kullanım kılavuzunda yakıt tankı kapasitesi için 9.5L,,
yedek tank kapatisesi için 2.6L diyor..
anlamadığım bu yedek benzinle benim depo toplam 12.1 L mi yoksa yedek benzin 9.5 L içinde mi bulunuyor..
bana çok yakıyor gibi geldi, sıfır bir motorda bu tarz yakıt sarfiyatı normal mi??
Motor v form..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakıtı nasıl hesaplıyorsun anlayamadım bir türlü
Deponu ağzına kadar doldurursun,100 km sonra benzin alırsın,aldığnı kadar yakmışsındır.
Senin motorunun 100 km de 3 bilemedin 4 litre yakması lazım.
Fazla yakıyorsa motorda bir sorun vardır.
250 cc Keeway'ler,bisan'lar ortalama 3-3,5 Lt/100 km yakıyorlar

Benim motordan 4 kat daha fazla yakıyor:bounce:

Senin motor bir efsane zaten,motordan anlayan herkese anlatıyorum,uyuz etmek için:)

Son düzenleme:
Keeway supershadow ve borelli ledow tamamen aynı zannedersem,
bilen var mı arkadaşlar depo tamamen bittiğinde kaç litre benzin alınıyor, henüz almadım..
depo fullken yedek depoda bitinceye kadar gidersem ancak 180 km yol yapmış oluyorum, bu normal mi??

Forumdan Uzaklaştırıldı
Keeway supershadow ve borelli ledow tamamen aynı zannedersem,
bilen var mı arkadaşlar depo tamamen bittiğinde kaç litre benzin alınıyor, henüz almadım..
depo fullken yedek depoda bitinceye kadar gidersem ancak 180 km yol yapmış oluyorum, bu normal mi??

300 km gidebileceğin bir depoyla 180 km gitmek anormaldir.Depo tam 9,5 Lt dir.

Son düzenleme:
ben daha önce kanuni seyhan 250 c kullandım(kullanmaz olaydım:) ) çok sakin sürüşte 1 litre ile yaklaşık 22,5 km gidiyordu ama bazen 18,5 litre yaktığıda oluyordu

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ofofof hem çinli hem 150 km de benzin bitsin hemde benzin 3.5 ytl valla adam motoru yakar şakaşaka:p
kardeş biraz fazla yakıyor makinan bana öyle geldi b tarz motorlarda montaj ayar çok vasat olduğu için kalbülatör ayarı hava filtresi durumu iyice test edilmediği için çalışıyomu açlışıyo devam! iş yaptıkları için olabilir bence iyi bi ustaya göstermen lazım derim

kardeş motor şu an çok yakıyor sanırım yani bu değerler senin motorun için normal sayılmaz bir baktırmanda yarar var.

haklısın satoyama, 1000 km olsun da bende iyice bi alışayım motora, o zaman götüreceğim servise..
arkadaşlar motor yamahanın ikizi diyorlar, parçaları yamahanınkiyle değiştirme olanağı var mı? varsa hangi parçaların değişmesini tavsiye edersiniz???

Merhaba dostlar,
bugün lastik basınçlarını kontrol ettim,
benim ön lastiğin 30, arka lastiğin 32 hava basıncı olması gerekirken,
ön 20, arka 27 çıktı..::surprise
yakıt tüketimimin fazla oluşu buna bağlı olabilir mi dersiniz??
:silent:

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
hiç sanmam o okadar farketmez

Benim motordan 4 kat daha fazla yakıyor:bounce:

250cc ledow chopper vS.. 100cc cup

sence neden seninkinin 4 katı yakıyor_?

seninki 1 senelik motor adamın motoru 2 haftalık:queen:

bırakta yaksın..

yakıt coo..okta asıırı değil daha rodajda zamanla dusecektır 1-1.5 lıtre

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Toplamda 31 liralık benzinle 150 km de yedeğe geçmişsin.... İlginç....
Ben makinemle 30 liraya 200 km den fazla yol yaparım... 500 cc ile...

Bence gariplik var.... :cat:

inşallah düşer yaa, ne ümitlerle aldım 250 km yol yapçam die
gerçi arabadan sonra benzinliğe motorla gidipte depoyu 30 ytl ye doldurmak acayip keyifli :cherry:..
performansın artması ve yakıtın düşmesi nasıl olur,
nasıl bir teknikle kullanmam gerekiyor??

Motosikleti
Forza250-cygnusL
inşallah düşer yaa, ne ümitlerle aldım 250 km yol yapçam die
gerçi arabadan sonra benzinliğe motorla gidipte depoyu 30 ytl ye doldurmak acayip keyifli :cherry:..
performansın artması ve yakıtın düşmesi nasıl olur,
nasıl bir teknikle kullanmam gerekiyor??

Mantıksal olarak düşünmek yeterlidir..... :cat::cat:

Düşük devirlerle motoru üzmeden ama bağırtmadan kullanmak, ani hızlanma ve yavaşlamalardan kaçınmak hava filtreesi ve buji temizliği yakıtın düşüşünde başlıca etkendir... :cat::cat::cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
dostum çok yakmış bence.rodaja görede çok yakmış bence.bende 250 regal var.eksozlarda susturucu yok.ve çoğunlukla devirli kullanıyorum ve 100km de max 4 lt yakıyo.normal kullanırsam 3-3.5 ğa kadar düşüyo.1000 bakımında karbüratör,hava filtresine fln bi baktır istersen.zamanla düşer ama yazık 100 km 6 litre çok fazla.kib.hayırlı geceler

Süper Moderatör (BBRR)
benzin deposu kitapçıkta yedek dahil olarak yazılır .. yani 9,5 lt depo ise ve yedek depo 2,6 ise 9,5-2,6=6,9 lt tam full doldurduğunda 6,9 lt seni max 150 km götürüyo ise 100 kmde 4,5 lt yakıyosun demektir. buda rodajdaki bir motor için normal sayılabilecek bir değerdir. diğer arkadaşlarında dediği gibi rodaj sonrası 0,5-1 lt farkedecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar