25-30k km scooter tecrübesi̇yle 500cc motordan başlangiç motoru olur mu?

Forumdaşlar selamlar,

Sizlerden iki konuda bilgi almak istedim. Birincisi başlıktan da gördüğünüz üzere yaklaşık 25-30bin kilometre scooter trafik tecrübem var ancak vitesli motorlarda çok fazla tecrübem yok.
1-) Benelli TRK 502X - 350.000₺
2-) Voge 525 DSX - 415.000₺
3-) CF Moto 450MT- 350.000₺

Bu üç modelden birini seçmeyi düşünüyorum. Bütçe 350-360 olacak şu anda ön bilgi almak amaçlı soruyorum sizlere. Öncelikle;
Bu modellerden hangisini önerirsiniz sırasıyla fiyatlarına bakın lütfen ve
500CC ile başlangıç yaşasam problem yaşar mıyım? Halihazırda kullandığım scooterım 150kg bunlar ise 190kg ortalama. Düşünceleriniz nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Forumdaşlar selamlar,

Sizlerden iki konuda bilgi almak istedim. Birincisi başlıktan da gördüğünüz üzere yaklaşık 25-30bin kilometre scooter trafik tecrübem var ancak vitesli motorlarda çok fazla tecrübem yok.

Bu üç modelden birini seçmeyi düşünüyorum. Bütçe 350-360 olacak şu anda ön bilgi almak amaçlı soruyorum sizlere. Öncelikle;
500CC ile başlangıç yaşasam problem yaşar mıyım? Halihazırda kullandığım scooterım 150kg bunlar ise 190kg ortalama. Düşünceleriniz nedir?
Bu arada önceki başlıkta verdiğiniz cevaplara teşekkürler

Forumdaşlar selamlar,

Bu arada önceki başlıkta verdiğiniz cevaplara teşekkürler
O kadar tecrübeden sonra tek derdiniz vites olacağı için bence zorlamaz, trafiğe hakim olmuşsunuzdur.

Ek olarak bütçe bir şekilde ayarlanabilirse 450 bin civarına NX500 de alınabilir en azından Japon olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
adv touring istiyorsan zaten en az 500cc motorlar var daha küçüğü de olmuyor malasef mecbursun yani bunlardan başlamaya bu 3ünden birini seçseydim kesinlikle 450mtyi seçerdim ama bütçe yeterse de nx500 kesinlikle daha mantıklı sizin için yoksa arazide 450mt çok daha yetenekli

Motosikleti
Triumph Trident 660
Şu 3 marka haricinde aynı fiyata trident 660 öneriyorum belki hoşuna gider

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben her yeni motor alımı sonrası o motorla kapalı alan hakimiyet eğitimi alınmasını sonrasında da antrenmanlar yapılmasını tavsiye ederim. Siz de bence kullanabilirsiniz ama yeni motorunuza daha kolay adapte olabilmek için iyi bir kurumdan ya da eğitmenden kapalı alan hakimiyet eğitimi almanız sağlıklı olacaktır.

Ben her yeni motor alımı sonrası o motorla kapalı alan hakimiyet eğitimi alınmasını sonrasında da antrenmanlar yapılmasını tavsiye ederim. Siz de bence kullanabilirsiniz ama yeni motorunuza daha kolay adapte olabilmek için iyi bir kurumdan ya da eğitmenden kapalı alan hakimiyet eğitimi almanız sağlıklı olacaktır.
en yakin zamanda alicam hocam insallah. bu basligi bir on hazirlik olarak actim zaten 2-3 ay sonrasinda motoru almadan once almayi dusunuyorum tesekkurler tavsiye icin🙋🏻‍♂️

adv touring istiyorsan zaten en az 500cc motorlar var daha küçüğü de olmuyor malasef mecbursun yani bunlardan başlamaya bu 3ünden birini seçseydim kesinlikle 450mtyi seçerdim ama bütçe yeterse de nx500 kesinlikle daha mantıklı sizin için yoksa arazide 450mt çok daha yetenekli
eger olmazsa mecbur nakedla basliyicam hocam bu islere yapamiyacagimiz ise de zorlamayalim kendimizi. bu arada eski scooterda peg yere surtecek kadar da alismistik ahahahshaa

O kadar tecrübeden sonra tek derdiniz vites olacağı için bence zorlamaz, trafiğe hakim olmuşsunuzdur.

Ek olarak bütçe bir şekilde ayarlanabilirse 450 bin civarına NX500 de alınabilir en azından Japon olur.
hocam valla alabilsem voge alicam ama 2 ay daha erteler beni onu almaya kalkarsam.

bende 5 senedır aktıf olarak motorsıklet sürücüsü ve kuryesı olarak dıyorumkı su 500 cc motorları almayın.
motor dedin en fazla 150 cc olur hadı 200 olsun 250 olsun 500 cc motor nedır? sız motor yarışçısımısınız? rallimi yapıcaksınız? dunya turunamı cıkcaksınız? nerde kullancaksın bu 500 cc motoru? 250 cc bır motor her turlu işinizi gorur oda baya tecrubelıysen al bu tarz bır motoruda.
yanlış anlamayın sizin iyiliğiniz açısından bunu yazıyorum bu motorlar (özellıkle genç ve kanı hızlı akanlara) sürücülere çok fena gaz verıyor.
gereksiz hızlı gıtmesıne makas atmasına sebeb oluyor.
ben yapmam deme yapıcaksın bunu sende bılıyosun.
altında 500 cc lık bır canavar varken gıdıpte pcx sürücüsü gıbı orta şeritten 70 80 le gıtmıceksın bunu sende bılıyosun.
gerek yok boşver al bir 200 250 lık makına işini görsün oldu bitti.

bende 5 senedır aktıf olarak motorsıklet sürücüsü ve kuryesı olarak dıyorumkı su 500 cc motorları almayın.
motor dedin en fazla 150 cc olur hadı 200 olsun 250 olsun 500 cc motor nedır? sız motor yarışçısımısınız? rallimi yapıcaksınız? dunya turunamı cıkcaksınız? nerde kullancaksın bu 500 cc motoru? 250 cc bır motor her turlu işinizi gorur oda baya tecrubelıysen al bu tarz bır motoruda.
yanlış anlamayın sizin iyiliğiniz açısından bunu yazıyorum bu motorlar (özellıkle genç ve kanı hızlı akanlara) sürücülere çok fena gaz verıyor.
altında 500 cc lık bır canavar varken gıdıpte pcx sürücüsü gıbı orta şeritten 70 80 le gıtmıceksın bunu sende bılıyosun.
hocam alcagim motor turu zaten adv touring yani rahatliga onem vererek uzun yol yapmayi planliyorum istanbuldan akdeniz guneydogu gibi. bir de motorun yaptigi max hiz 150 tas catlasin 180 ahahshahahhxa. 250likler zaten bu ibreleri goruyor benim istediklerimde bunun yani sira cantalari takip kendimi bir tik daha yukarda ve trafikte hissediyosun

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şunu okuasak 500cc motorları büyük motor sanacaz yav

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Başlangıç motoru 200cc 250cc olmaz 100 125cc olur diyenleri dinledik zamanında 125cc aldık 3 ay binip 250ccye geçtim küçük hacim tamamiyle zaman kaybıymış 250cc bile otobanda günlük kullanımda yeri geliyor yetmiyor motor 7000 devirde 110 120 yapıyor gaz açsan sollamaya çıksan rüzgar yiyince gidemiyorsun. Emin ol şu 3 motoru toplasan şahinini doğanını pcx ile takaslamış kendini bir bok sananlar kadar tehlikeli değildir.

Konumuza gelecek olursak özellikle istanbuldaysan veya başka büyük şehirdeysen voge 525dsx iyidir kalıplı performanslı bir model ve voge beklenilenden daha kaliteli bir marka yedek parça imkanı da istanbulda yaygın. Küçük şehirdeysen bulunduğun ilde bayisi bile yoksa piyasası olan modellere bakmanı öneririm hem bakım hem servis hemde 2.el imkanı açısından.

Cfmotoyu sil listeden direkt. Bütçeni yükseltebilirsen honda nx 500, yükseltemezsen trk502 x( 213kg) alınabilir. Voge 30 bin km deviren sorunsuz motorun videosu vardı youtube'da. Ona bir bak istersen.

Motosikleti
Forza 250
Sahibinden’de şuan direkt 420-430a açılan nx500 ilanları var.Direkt ciddi alıcı olup motoru görmek isterseniz falan 410-415lere kapatırsınız bence o fiyatlara da kapatırsanız çok iyi bir tercih olur

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
en yakin zamanda alicam hocam insallah. bu basligi bir on hazirlik olarak actim zaten 2-3 ay sonrasinda motoru almadan once almayi dusunuyorum tesekkurler tavsiye icin🙋🏻‍♂️

Eğitimi yeni motoru aldıktan sonra alın, yeni motora daha çok alışırsınız.
ben 16bin km xmax kullandıktan sonra suzuki vstrom 650 almıştım, daha motora bile binmeden kapalı alanda hakimiyet eğitimi aldım, eğitim alanına bile yeni motoru kardeşim götürmüştü de ben xmax ile gitmiştim ne olur ne olmaz 225 kilo ağır motor xmax'den sonra eğitimsiz trafiğe çıkmayayım demiştim. 1 günlük kapalı alan hakimiyet eğitiminden sonra eğitimde öğretilen dar yavaş manevraları da boş alanda sonradan ara sıra antreman yapınca artık her koşulda sürebiliyorum hatta 6bin km'i geçti, artçı ile kamp malzemeleri de yükleyerek yurtdışı tura bile gittim geldim.

350bin TL gibi bütçeniz varsa o paraya 8-10 yaşında ama temiz düşük km'de japon adv motor bile bulursunuz çin malları son seçeneğiniz olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar