2026 eski 600 lükler hala alınır mı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
geçen sene ninja 500 alıcak oldum motor 10.000 km de bakmaya gittiğimde bloğun yağ için de olduğunu fark ettim , işkillendim çünkü bi kaç kusuru daha vardı ve sahibi pek güvenilir değildi. Adam 500 lük japonu o km de yemiş o motorlardan alan bi abim vardı eski kasa bi kawasaki 600cc aldı oda 55 binde motor bayide yeni yapılmıştı ama 1 sene içinde tekrar patladı bu abimde motor tamircisi belirteyim.Yani kısaca çok büyük bi kumar kasada birikim yoksa canınız çok yana bilir kasada olsa bile yana bilir bide kazalar her zaman bizim elimizde olan durumlardan olmaz kaçamiyacağın bi durum olur ya en basiti önüne hayvan çıktı yer ıslaktı yağlıydı vurdun düştün kırdın ya o zaman.Zamanında @arndiol abi bu konuda bi şamar kaymıştı bu yaşta çok güclü motor alma diye dinlememiştim, başıma bişey gelmedi ama neden öyle dediğini anladım kullandıkça ve gördükçe onlar o zaman bana demişti bende sana aynısını dicem para senin takdir senin biz sadece tavsiye vere biliriz.
Uzun yıllar kullandım hatta 155.000'e getirebildim yine de Kawasaki'nin 20 senedir ürettiği, ara ara değişiklikler yaptığı ve Er6F/N, Ninja 650, Z 650, Versys'lerde kullandığı 650 cc çift silindir bloktan ben pek hoşlanmıyorum.

10.000 km'deki 500'lük blok eğer fazla yağ konmuşsa ve çok sıkıştırılmışsa yağ sızıntısı yapabilir diye düşünüyorum.

Uzun yıllar kullandım hatta 155.000'e getirebildim yine de Kawasaki'nin 20 senedir ürettiği, ara ara değişiklikler yaptığı ve Er6F/N, Ninja 650, Z 650, Versys'lerde kullandığı 650 cc çift silindir bloktan ben pek hoşlanmıyorum.

10.000 km'deki 500'lük blok eğer fazla yağ konmuşsa ve çok sıkıştırılmışsa yağ sızıntısı yapabilir diye düşünüyorum.
Abi o biraz hem hor kullanılmışa hemde bikaç kaza yapmışa benziyordu. Çok şüpeliydi ama yağdan değil bence servis bakımlıydı. Egzos koruması yoktu nerde dedik düştü diyo, ulan düşse alır insan yani tuhaftı biraz.

Hepsinin parçasında sorun yaşayacağın için eski olacaksa japon, japon olacaksa Honda olması iyidir.

2005-2006 CBR 600F bakardım. Aşırı derece hor kullanılmadıysa çok sorun çıkarmaz. Makinesi, şanzımanı sağlamdır.

300 e motor alıp, 300 harcarsam, 600 binliraya alacağım motora binemem düşüncesiyle bineceksen hiç bulaşma.

Bende 2006 model 3 tane motor var ama bugün biri kırılsa "buna harcayacağım parayla daha yeni bişey alırdım" düşüncesi yok

Motosikleti
XV250 - FZ6
Eski model Japon ya da Avrupa motoru almanın mantıklı şartları bence şunlar:

1. Motoru sadece kullanmak için değil, hobi amaçlı, zevk için alacaksanız,
2. Tamirat işlerinden anlıyorsanız ve seviyorsanız,
3. Yurt dışından yedek parça erişiminiz varsa,
4. Sürekli motor değiştiren bir tip değilseniz, motoru uzun yıllar satmayı düşünmüyorsanız.

Zaten 3. madde nedeniyle artık eski model motor işi rezil oldu denebilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar