2022 Asgari Ücret

Asgari Ücret Kaç olur_

• 3000 - 3250

Oy: 4 6.0%
  • 3250 - 3500

Oy: 5 7.5%
  • 3500 - 3750

Oy: 18 26.9%
  • 3750 - 4000

Oy: 20 29.9%
  • 4000 - 4250

Oy: 11 16.4%
  • 4250 +

Oy: 9 13.4%

• Kullanılan toplam oy
    67
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hırbovv biz zatı alileriniz için bi şey yazmadık ki . Bu fakir iş hayatına 1973
de başladi . Yaşamımın hiç bir döneminde işveren veya vekili olmadım. Cem Karaca merhumun, [ İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL] tavsiyesine daima uydum. Her görüşten
Iktidar zamanında çaliştım. Sendikalı bir işe girebilme şansım hic olmadi.
O kadar da çok aramama rağmen. Her zaman 1 asgari ücret ile 1.6 asgari ücret arası rakamlarda çalişmak zorunda kaldım. Türk sendikacılığınin anasıni KENAN
EVREN + TURGUT ÖZAL ikilisi bellemiştir. 1980 öncesi işverenler ( HAŞA ) Allah
tan korkar gibi Sendikadan korkardı. O devirdeki sendikalar yasalarla korunuyordu. Özal ve Evren ikilisi Türk sendikal hareketini mahvetti. Bütün
yaptırım güçleri budandı. İsmi büyük , kendisi minicik sendikalar üretildi.
Ne işe yaradıklarıni kendileri bile bilmiyorlar. Ha bu arada olay memur sendikalarina yaradı. Zaten var olan iş güvenceleri daha da çok teminat altına
alındi.

Alla alla senin gibi bir abimiz evren ve turgut ozal i cok sevmesi lazimdi.

"Son 10 yıldır Türkiye’de adeta sendikalaşma değil sendikasızlaştırma süreci işlediğini vurgulayan Bingöl, “AKP’nin Türkiye’yi devraldığı zamanki sendikalaşma oranı yüzde 57,98 iken, son 16 yılda işçi sayısı 3 kat arttı ve sendikalaşma oranı yüzde 57,98’den yüzde 12,76’ya düştü"

Al abi cok sevdigin akp bu.

Nedense somurulduklerini soyleyen isciler(emeklilerin durumu daha da beter) surekli gidip bu adamlara oy vermesine ne demeli ?

Ama bir degisiklik olup chp iyi parti falan koalisyon olursa yillardir surunen bu iscilerin hepsi sokaga cikacak,grev yapacak adim gibi eminim.

Orası kesin.Millet korkudan sesini çıkaramıyor Biraz adalet hukuk demokrasi basın özgürlüğü konusunda aşama kaydetsen herkes sokağa dökülür ülkede genel gravler yapılır kesin.

Hep söylüyorum Ecevite yazar kasa fırlatanlarla Gezide dolar 5 yazıyla beş kuruş arttı diye Ali İsmail Korkmazı döverek öldüren esnaf nerede ben çok merak ediyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Orası kesin.Millet korkudan sesini çıkaramıyor Biraz adalet hukuk demokrasi basın özgürlüğü konusunda aşama kaydetsen herkes sokağa dökülür ülkede genel gravler yapılır kesin.

Hep söylüyorum Ecevite yazar kasa fırlatanlarla Gezide dolar 5 yazıyla beş kuruş arttı diye Ali İsmail Korkmazı döverek öldüren esnaf nerede ben çok merak ediyorum.

Eger bunlara "yavvvv iscilerin hakkidir grev" deyip goz yumarlarsa bunlara da yaziklar olsun.yok oyle uckagit..

20 yildir soyulan ulke elbette bedel odeyecek,hepimiz odeyecez

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence bireysel zenginleşme anlamında 20 senedir cennet pozisyonunda bir ülkeyiz. Ben çalıp çırpıp, adam soyup Türgev, Tügva, Ensar gibi yerlere bağış yapayım bırak ceza almayı plaket ile ödüllendirilirim. Dünyanın neresinde paradan para kazanma imkanı Türkiye'de olduğu gibi? Çevir birikimini Usd.ye, %20 kazanmayanı dövüyorlar. Dandik bir motor, ev, araba al 3 ay sonra sat kol gibi kar. Adam öldürüyorsun, dövüyorsun, malına çöküyorsun ceza almıyorsun ötesi mi var? Vergi, trafik, o bu ceza mı aldın ödeme birader keriz misin? sürekli af geliyor zaten. Çü.ünü t...ğını öptüğün ağlak hocanla anlaşama, çıkar çatışması yaşa, sonra o hocanın cemaatinin malına mülküne çök. Ne güzel valla. Çakal çukal, it kopuk için 2000'ler Türkiyesi eşsiz bir ortam. Rahmetli anam, rahmetli babam, rahmetli dedem, rahmetli öğretmenlerimin hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Hepsi bana "iyi insan ol" diye dürüstlüğü, haramdan korkmayı öğretti. Madrabazın teki alenen çalar başına bir iş gelmez, ben yolda 20 TL bulayım Allah benden 100 TL çıkartır bir vesileyle. Hayat garip.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
sadece işçi değil işte olay.

sigortalarının yattıgı varsayarsak sektördeki tüm cıraklar, hamallar, kücük işletmelerdeki işçiler genel olarak asgari ücretle calısıyor

Kücük bir Fabrikada sadece önüne gelen ürüne 2 vida atıp sıkıştıran birey "bu paraya bu iş yapılmaz" demez.
Bunu diyebilmesi için oraya sendika girmesi gerekir, zaten sendika girerse genelde de bu problem olmuyor.
Asgari ücreti düşük tutmak sendikasız bir işletmede hiçbir işe yaramaz.

sanırım işçi tanımında anlaşamıyoruz seninle.
Eğer bir işyerinde oranın sahibi değilsen işçisindir. Yani emeğini (bu vida sıkmak da olur bilgisayarda yazılım geliştirmek de olur, emek emektir) satıp karşılığında ücret alan herkes işçidir.

bu bir sürü küçük işletmeler de tam da kapitalizmin oyunu, hem birtakım patroncuklar patronculuk oynuyorlar, hem işletmeler küçük küçük bir sürü bölündüğü için binlerce işçinin bir araya gelmesi önlenmiş oluyor, hem de aslında bu küçük işletmeler büyük işletmelerin risklerini alıp onlara çalışıyor, yine asıl kazanç büyük işletmelerde oluyor sonra bu patroncuklar da ağlıyor.

F54

enflasyon bu seviyede olacağı için kaç para olacağının bi anlamıyok
her zaman diyorum bu ülkede maaşlar başka bie ekonomil enstürmana endekslenmediği sürece maaşlı çalışanlar resmen köle gibi sömürülüyor
fakat şöyle de bir durum var yanıumda çalışan arkadaşa diyorum atıyorum bu gün asgari ücret kaç tel 2850 diyelim çevir dolara 220 usd bize maaş veren her ay bize tl ile 220 usd kaç para ediyorsa onu versin madem ya öyle şey mi olur diyor lan salak piyasada ne alırsan al usd ye endeksli mi evet ee benim maaş neden buna endeksli değil diyorum ses yok
vallahi arkadaşlar onu bunu bilmem patronlar çok akıllı değil maaşlı çalışanlar zeki değil (aslında başka bir tabir kullanmak isterdim )

Reis 4000 altı istemiyorum dediyse bu rakamın altına verecek adam daha dogmadı

Motosikleti
750x
üçüncü toplantı yapılıyor.
Reiz 4000 istiyorum demiş en az.

Sizce kaç olur?

ben 3800 yapacaklar diye düşünüyorum.

4000 istiyorum dediyse bilin ki 4000 olmaz.
Ben söyledim ama kabul etmediler edebiyatı lazım.

Gıymatlı arkadaşım hırbovvvvvv ,bu garip Evren 'in anayasa oylamasında HAYIR
şeklinde ,kullandı görüsünü. Özal'ı ise günahım kadar bile olsun sevmedim. Çünki her ikisi de USA bağımlısıydı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Her zaman 1 asgari ücret ile 1.6 asgari ücret arası rakamlarda çalişmak zorunda kaldım.
Malesef memlekette bu durumda olan insanların sayısı bu iktidar döneminde pik yaptı.

Burada asgari ücret nedir bilmiyorum. Yetişkinlerin çoğunun da bildiğini zannetmiyorum. Kasiyer vs. olarak çalışan öğrencilerden başka asgari ücretle çalışan yok çünkü. Pizza dağıtarak daha iyi para kazanmak mümkün.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Malesef memlekette bu durumda olan insanların sayısı bu iktidar döneminde pik yaptı.

Burada asgari ücret nedir bilmiyorum. Yetişkinlerin çoğunun da bildiğini zannetmiyorum. Kasiyer vs. olarak çalışan öğrencilerden başka asgari ücretle çalışan yok çünkü. Pizza dağıtarak daha iyi para kazanmak mümkün.

sus üzme bizi :(

maaşa zam işine son olaylarını da duyacağız, işverenlerin de durumu iyi olanlar var aynı zamanda çok parlak olmayanlar da var, bazıları personel azaltma yolunu seçecek elinde olmayarak. Düşük asgari ücreti savunan biri değilim, ayrıca asgari ücretin altında maaş kalmamalı ülkede adı üzerinde asgari.

Şuana kadar psikolojik olarak harekat düzenlendi En düşük 3100 denildi. İşçi 3700 ile 4000 arasında istiyor diye. İşçi en düşük istediği rakam 5000 TL olması gereken rakam en düşük bu.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
+agi ile 4000 der geçerlerse ancak.
sonrası belli zaten herşeye aynı oranda yeni zamlar gelir, alım gücü aynı bile kalamaz dahada düşer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar