2018 ActivaS aldım, kullandım, sattım. Satıldığında 80.000km civarında idi. Triger zinciri, hatta enjeksiyon gövdesi dahi değişmişti ama kesinlikle krank ile ilgili herhangi bir sorun veya belirtisi göstermedi. Alan arkadaşla hala konuşuyoruz, km/h teli kopmuş, tahminen 95.000' de dedi. Hala krankla ilgili bir sorun yok. Tek derdi bakım yapmayı bilmeyen ustacığının arka varyatörle ilgilenmediği için çekiş düşüklüğü yaşamasıydı ki onu da heçen haftalarda muhabbet için uğradığında oturup bir saatte geyik muhabbeti eşliğinde yapıverdik.
Belki kronik denebilecek öyle bir sıkıntısı vardır, bilemem. Ama ben o kadar zorlamaya rağmen hiç yaşamadım ve kimseden de öyle bir şikayet duymadım. Sorun; özellikle kurye arkadaşların kullandıkları bu motosikletlerin sarf maliyetini düşürmek için ustasının veya kendisinin ucuz ve uygunsuz motor yağı kullanması olabilir. Makinenin bir tek yağ masrafı var gibi bir şey, ondan da kaçmadan edemiyorlar (sattığım elemamdan biliyorum, en dandik en ucuz ne varsa onu koymuş).