Bir onceki CB1000R'i yeni alip kullanmistim bir bucuk sene kadar. Acikcasi hic boyle bir sey yapacagini beklemiyordum Honda'nin...
Naked motosiklet biraz ara bir urun. Cunku naked pratik bir arac, ama ulasim icin 1000cc motora ne gerek var? CB1000R naked'tan ziyade grenaji sokulmus, yuksek gidon takilmis, ve gucu azaltilip torku arttirilmis bir SS'ti... Bir cok markanin naked modeli oyle. "Belinizi bukmeyen spor motosiklet" olarak sunuluyorlar piyasaya, ki cok dar bir pazar. Sonucta virajli yollarda gercek bir SS gibi rahat ettirmiyor.
Bu ise populerlesen retro kervanina katilan bir motosiklet olmus, performans yaninda stil'e de oynamis. Guzel ama cok kanim isinmadi acikcasi.
Bu seride CB900F Hornet herhalde en son durust naked motosikletti Honda'nin urettigi. Genel olarak simdilik durust naked sadece Superduke var, geri kalanlarin hemen hemen hepsi SS'ten devsirme. Tabii ki onlar arasinda da iyi modeller var, MT10 gibi mesela. Ama Tuono ve S1000R performans icin pratiklikten fazlaca odun veren modeller bence...
Bir onceki modeli stilize edip biraz da elektronik ekleyip piyasaya surmusler. Arka tek tarafli catali korumalari guzel olmus, ama hidrolik debriyaji eleyip telliye gecmisler, gozumden kacmadi
Bu arada Diavel benzetmesine katilmiyorum. Diavel tamamen cruiser ergonomisine sahip, sele cok alcak ve pegler cok onde. Bu ise naked. Stil ve motor hacmi yakin olabilir ama geometrisi, ergonomisi, ve dogal olarak musterileri tamamen farkli.