Bisiklet dediğin motorun enjeksiyonu, şanzımanı aklına gelecek her parçası dominardan 3 gömlek üstün. Alın dominarları pulsar gibi elinizde patlasın. Bir kere bajaj enjeksiyona yeni geçti.
Ben ön amortisör dışında bir yerinin üstün olduğunu düşünmüyorum, olsa bile dikkate alınacak seviyede değildir. Tut ki R125 daha kaliteli bile olsa ona o para verilmez. Elinde patlayıp patlamayacağını zaman gösterecek. Pulsar kimsenin elinde patlamadı, üç beş kişide çıkan sorunlar tüm modelleri bağlamaz.
Pulsar'da ABS önde olabilir de fiyatı YS125'ten sadece 1300 TL fazla. Bu sitedeki en fanatik Japoncu'ya bile ikisinden birini al deseler gidip Pulsar'ı alacaktır şüpheniz olmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:34 ----------
Seko bey, yazdıklarınız şaşırttı beni. 2014'de 4750TL ile satışa çıkmış YBR 125'in 2017 modelinin 7000TL olmasının sebebi nasıl ki paramızın değer kaybetmesi, yani alım gücünün düşmesi ise; Ys 125'in 9950TL olmasının sebebi de bu. 'Bizi kazıklamaya çalışıyorlar' zihniyetinden sıyrılıp ekonomik gerçekliklere odaklanmanızı öneririm.Yamaha, Türkiye'de direkt olarak satış yapıyor, distirübitör aracılığı ile değil.
Ys 125 başlığında bir mesajımdan kısım aktarayım size: "Bu motosiklet güncel Usd kuru(3,72) ile vergisi, kârı vs dahil 2675$ ediyor. Avrupa fiyatlarına göre hesapladığımız zaman Yamaha bu motosikleti Türkiye'de ucuza bile satıyor. Almanya fiyatı 2795€ (11.048.60TL), UK fiyatı 2799£ (12.769.10TL)."
Adamlar ucuza 5000-6000TL'ye motosiklet satabilme imkanına, piyasayı ele geçirme imkanına sahip olsa neden 9950TL'ye satsın? Çok satar, piyasayı ele geçirir, yedek parçadan kazanır. Bunlar uzun vadede 'adam kazıklamak'tan daha karlıdır. Bajaj'la Yamaha'yı, Honda'yı kıyaslamayın. Bajaj, dediğiniz motorları Avrupa'da, Abd'de, Birleşik Krallık'ta satabiliyor mu ? Satamıyor, neden ? Muhtemelen kaliteli görülmediğinden. Hindistan, Pakistan, Türkiye, Meksika, Ekvator vs hep gelişmemiş, alım gücü düşük ülkelerde satış yapabiliyorlar.
Yurtdışı fiyatlarına bir şey diyemem ama onlarda da bir gariplik olduğu kesin. Otomobil fabrikasında çalıştığım için maliyet mevzularından az çok haberim vardır. O yüzden bu motorun fiyatını şişirme buluyorum Hem Avrupa'da hem bizde.
Son yazdığınız da benim asıl bahsettiğim sorun aslında. Bu ülkede maalesef ki sürümden kazanayım, çok satayım mantığı hiçbir zaman oturmadı. O dediğiniz mümkün değil. Burada bir motosiklet piyasaya çıkar, çıktığı fiyattan kimse almadığı için iki sene aynı fiyattan satışta kalır, sonunda da satmıyor diye piyasadan çekilir. Örnek isterseniz Spada Anton 200 ve TVS Apache RTR180'e bakacaksınız. Bunun gibi daha bir dolu örnek bulurum. Yurtdışı fiyatının üç katına bir tane satılmayan, Ural'lar, Royal Elfield'lar, Bajaj R80 vs vs... Bu kafayla işlerinin ne kadar zor olacağı bu sene iyice belli olacak.