- Konu Yazar
0 km fiyatları enflasyon ülkeyi yönetemeyen beceriksiz insanlar yüzünden bu kadar arttı.Peki 2.el fiyatları neden böyle.Genelde ben bunu belirttiğimde herkes bana kızıyor 0 km fiyatı arttı 2. el fiyatları da tabii artacak diye.Tamam artacak da bu kadar artmaz.
Bakın gidin araştırın dünyanın hiç bir yerinden motorlu taşıtların 2.eli bu kadar değerlenmez 0 km sine yakın gitmez.Hele hele 5 yaşında canı çıkmış alet 0 km sinin yarı fiyatına hatta daha az fiyata gider.
Hadi 5 yaşında motosikleti bırakalım sadece 1 yaşında bir motosikletin Amerika'daki 0 km ve 2. el fiyatlarını inceleyelim.;
TRACER 900 GT 2019 model 0 km satış fiyatı $12,999
TRACER 900 GT 2020 model 0 km satış fiyatı $14,899 (Yeni Kasa)
2019 model Tracer 900 GT kullanılmış 2.el fiyatlar ise $8500-$9500 arası.
Yani motosikleti bayiiden çıkardınız poponuz seleye deydi bir yıl kullandınız değeri fiyatı ortalama %30 kayıp oldu.Bakın özellikle geçen yıldan elde kalan 0 km 2019 model ile fiyat kıyaslaması yaptım.2020 model ile yapsam değer kaybı çok daha fazla olacak.
Şimdi gidin malum siteye 2019 model Tracer 900 GT ile 0 km fiyatlarını karşılaştırın.Daha bakmadan söyleyebilirim 1 yaşındaki bazı ilanların fiyatı 0 km den fazladır.
Dediğim gibi 0 km fiyatlarını başımızdaki bu yeteneksizler.2.el fiyatları da biz aç gözlü,her yerden parayı kırmaya çalışan halk bu hale getirdi.Gerçi halk ne ise yönetimde odur.Kimse kızmasın darılmasın ama kendi yaşadığımız ülkeyi kendimiz cehenneme çevirdik.Bu adamları da halk seçti,2.eldeki gereksiz yüksek fiyatları da halk belirliyor,hurdalara 0 km parasını da halk istiyor.
Aslında tam olarak olay bu.Birdaha yorum yapmiyacağım demiştim ama okadar haklıki dayanamadım.