-edit yanlış konuya cevap yazdım özür dilerim şimdiden. -
Malum VFR800X de karar kılmıştım, lakin seçimler ve kurda ki oynaklık nedeniyle seçim sonrasına ertelemiştim. Geçen hafta tam almak üzereyken tamamen tesadüf 60 adet tracer geldiğini öğrenince beklemeye karar verdim. Dün tracerı bayide inceledim. Öncelikle VFR800X kesinlikle daha yakışıklı, malzeme kalitesi daha iyi sele konforu ise tartışılmaz bence. Pegler hoşuma gitmedi topuklarımla tutacağım kısımlar yoktu mu yoksa ben mi oturmayı beceremedim anlayamadım

Her iki motoruda kullanmadığımdan gidişi duruşu yakışı konusunda bir fikir sahibi olamadığım için izleyip okuyup anlamaya çalıştım. Genel kanı tracer sportif, vfr konforlu, tracer az yakar çok kaçar yönünde. VFR ikinci el üçlü çanta, koruma demiri orta sehpa, sisler vb ile ikinci elde 40K liraya bulmak mümkün genelde km ler 7K ile 10K arasında. Motorların geçmişi ise tam bir bilinmezlik. Tracer sıfır bir kuruş dahi inmiyorlar ki 36500 buna aksesuarları ekleyince ki çanta hariç alım satım plaka vs 38000 i buluyor ama sıfır

VFR nin gösterge paneli çok daha modern ve göze hoş geliyor, ayrıca kafa grenajı aşık olunası türden, elçik ısıtmalar standart.
Aklım VFR800X al diyor, ruhumun karanlık ve apaçi yanı tracer al diyor. tracer limitörlü geliyrmuş ve 250$ karşılığında bu limitör kalkıyormuş garanti iptal olarak. 170 - 180 den sonra tank slapping yaptığını ama hand guardların açıları ile oynanarak bu sorunun çözldüğü söylense de ilk ağızdan dumadım. Ayrıca tracer ın ön cam, rüzgar sorunuda çapası.
Bana aceleye gelmiş, yaptık oldu gibi bir motor göründü. Devşirmişler ama olmamış gibi, ayrıntılar ele veriyor. VFR de ise egsoz dışında aha bu olmamış diyebileceğiniz bir şey bulamıyorsunuz. belki ekstra 35 kg can sıkabilir lakin üzerine oturup motoru yan ayaktan alınca hiçte 250 kg motormuş gibi durmuyor.
Özetle kafamçok karıştı...